CHP'den Pakdemirli dönemindeki rüşvet iddiaları için araştırma önergesi

Görevden alınan Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli'nin bakanlığı dönemindeki rüşvet iddialarıyla ilgili CHP milletvekilleri tarafından Meclis'e araştırma açılması için önerge verildi.

Haberler 17.03.2022 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP milletvekilleri, 4 Martta görevden alnan Ekrem Pakdemirli döneminde Tarm ve Orman Bakanlndaki rüvet iddialaryla ilgili aratrma önergesi verdi. TBMM Bakanlna sunulan aratrma önergesinde; Pakdemirli döneminde, bakanlkta çeitli usulsüzlük ve rüvet iddialarnn gündeme gelerek Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tarafndan soruturma açld belirtildi.

Önergede, u deerlendirmeler yapld:

Soruturmann ilk konusu Türkiyeye yurt dndan getirilen canl hayvanlarn ithalinin tamamlanmas ve canl hayvanlarn limana indirilmesi karlnda rüvet istendii iddiasyd. Ancak, sonrasnda söz konusu iddiadan hareketle çalmalarn younlatran DDK, ayn bakanlkla ilgili farkl konularda yeni bulgulara ulat. Yeni tespitlerde iki konu üzerinde younlald. lki, bakanlk bünyesinde Devlet Su leri Genel Müdürlüünün (DS) ülke genelindeki ihtiyaçlarnn karlanmas amacyla yapt baz ihalelerde usulsüzlük yaplmas. DSnin gerçekletirdii ve sorun tespit edilen ihalelerde para karlnda ihalelerin verildii iddias mevcut.

PAKDEMRL DÖNEM ARATIRILSIN

kinci konu ise orman arazileriydi. Orman arazileri konusundaki iddialarda, madencilik faaliyeti gösteren firmalarn zorlatrlan izin ilemlerinin menfaat karlnda kolaylatrlmas ve sorunlarn çözülmesinde younlald. Orman alanlar konusunda DDKnn radarna taklan bir baka konunun, orman vasfn yitiren araziler üzerindeki kiralama uygulamalar olduu ifade ediliyor. Orman vakfn kaybetmi arazilerin uzun süreli kiralama ilemleri srasnda usulsüzlükler yaplarak kiralanan arazilerin yeniden tandk isimlere devirlerinin yapld iddia ediliyor. Tarm ve Orman Bakanlndaki rüvet iddialarnn aratrlmas, kamu zararnn tespit edilmesi amacyla Anayasann 98. maddesi ve TBMM çtüzüünün 104 ve 105. maddeleri gerei Meclis aratrlmas açlmasn arz ve teklif ederiz.

Ana Sayfaya Git