CHP'li Özel ve Özkoç hakkında soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un kiraladığı arsayla ilgili açıklamaları nedeniyle CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Özkoç hakkında şikayet üzerine soruşturma başlattı

Haberler 09.05.2020 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Cumhuriyet Basavcl, letiim Bakan Fahrettin Altunun kiralad arsayla ilgili açklamalar nedeniyle CHP Grup Bakanvekilleri Özgür Özel ve Engin Özkoç hakknda soruturma balatldn duyurdu.

Basavclktan yaplan açklamada Altunun avukatnn 6 Mays 2020de basavcla Özel ve Özkoç hakknda ikayette bulunduu bildirildi.

ikayet dilekçesi kapsamnda Cumhuriyet gazetesinde 14 Nisan 2020de yaymlanan Boazda kaçak var balkl haberi müteakiben sosyal medya hesaplarnda ve bir ksm basn ve yayn organlarnda yer alan açklama ve paylamlar nedeniyle Özgür Özel ile Engin Özkoç hakknda hakaret ve iftira suçlarndan soruturmaya baland belirtilen açklamada, soruturma ilemlerinin devam ettii bildirildi.

ALTUNUN KAYET

Edinilen bilgiye göre Altunun, avukat Sezgin Tunç araclyla bulunduu suç duyurusu dilekçesinde hukuka uygun gerçekletirilen bir kiralama sürecinin Özel ve Özkoç tarafndan siyasi ve rövanist amaçlarla çarptld ve gerçek d iddialarla onur, eref ve saygnln rencide eden isnatlarda bulunulduu kaydedildi.

Aleni hakaret ve iftiralar nedeniyle Altunun kiilik haklarnn ihlal edildii, bu ihlaller nedeniyle durumun tahammül edilemez boyutlara ulat ifade edilen dilekçede, Bu nedenle kamu görevlisine kar görevinden dolay hakaret, iftira ve resen tespit edilecek dier suçlardan dolay üphelinin cezalandrlmasn talep etme zarureti hasl olmutur. ifadeleri kullanld.

Ana Sayfaya Git