Ciğer yemekle siyaset yapılmaz

Diyarbakır’da temaslarda bulunan ancak Diyarbakır annelerini ziyaret etmeyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın’dan tepki geldi. Aydın, “Diyarbakır’a gelmek ciğer yemekle olmaz, yürekli annelerin yanında durmakla olur” dedi.

Haberler 20.10.2021 - 05:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda baz programlara katlan ancak HDP l Bakanl önünde evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etmeyen stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamoluna AK Parti Diyarbakr l Bakan Muhammet erif Aydn tepki geldi. Diyarbakr annelerini ziyaret etmeyen mamolunu eletiren Aydn, Diyarbakra gelmek cier yemekle olmaz, yürekli annelerin yannda durmakla olur dedi.

MAMOLU DYARBAKIR GEZS

Hafta sonu Diyarbakra gelen stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamolu, nsanlar ile bir otelde bir araya geldi. mamolu, Restorantta cier kebab yedikten sonra HDP E Genel Bakan Mithat Sancar ve HDPli Eski Ar Belediye Bakan Srr Sakk ile birlikte bir resim sergisi açlna katld. mamolunun Diyarbakra kadar gelip bu programlar gerçekletirip Diyarbakr Annelerine uramamasna AK Parti Diyarbakr l Bakan Muhammet erif Aydndan tepki geldi. mamolunun Diyarbakr ziyaretini deerlendiren Aydn unlar söyledi:

CGER YEMEKLE SYASET YAPILMAZ

Toplumsal duyar kasp insani sorumluluktan kaçanlar iyi bilmeli ki insanln vicdannda derin izler brakan bu anl direnie sessiz kalp bunlara sebep olanlarla el ele yürüyenler toplum vicdanndan asla kurtulamayacaklar. Diyarbakra gelmeye gücü yetip de Diyarbakr annelerinin yanna gelebilmeye yürei yetmeyenlere seslenmek istiyorum. Diyarbakra gelmek cier yemekle olmaz, yürekli annelerin yannda durmakla olur. Bizler annelerinden koparlan çocuklarn, evlat hasretiyle hayat zindan olan annelerin, çocuundan uzak bir ekilde gece gündüz uykusuz kalan babalarn sesiyiz. mamolunun yürei yetiyorsa gelsin ve yllardr terörden dolay çocuklarndan mahrum braklan bu anneleri ziyaret edip teröre ve destekçilerine lanet etsin dedi.

KÜRTLER ÜZERNDEN ALGI OLUTURULUYOR

Aydn, son dönemlerde birlikte i tutan CHP ve HDPnin ise Kürtler üzerinden sorun algs oluturup bundan nemalanmaya çaltn ifade etti. Kürtlerin Türk soluna patinaj haline getirilmeye çalldn belirten Aydn, HDP için Kürt gençlerinin kann Türk solunun pespayelerine peke çekmek normal görülebilir. HDPnin Kürtlerin iyilii için, rahatl için ve yarnlar için hiçbir projesinin plannn olmadn çok iyi biliyoruz. Kürt kardelerimizin oylarnn, Kürtlere yaplan tüm kötülüklerin anas olan CHPye peke çekilmesine asla izin vermeyeceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git