Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs’ta tek parti zihniyetinin çırpınışlarını sandığa gömeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Avrupa’nın aferin demesine bunlar muhtaç. Biz ise işte karşımdaki milletimin aferin demesine ihtiyacımız var. 14 Mayıs’ta sadece CHP’nin başındaki zata bay bay demekle kalmayacak aynı zamanda tek parti zihniyetinin bu son çırpınışlarını da beraberce sandığa gömeceğiz. Bu zafer aynı zamanda son 3 buçuk yıldır, İstanbul’un da ayağına vurulan prangalardan kurtuluşunun işareti olacaktır" dedi.

Haberler 04.02.2023 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl süren restorasyon çalışmaları tamamlanan Aydos Kalesi ile 127 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Sultan Korusunun açılışını yaptı. Sultanbeyli Meydanda gerçekleşen açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğanın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmanın ardından çocuklarla birlikte açılış kurdelesini kesti.

BUNLAR AVRUPANIN AFERİN DEMESİNE MUHTAç

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ülkenin ve İstanbulun enerjisini tüketerek vaktini ve imkanlarını heba ederek, yıllarını çalanlar, hiç boş durmadı. Durmuyor. Kendi köhne düzenlerini sürdürmek için vesayetten darbeye, terör örgütlerinden emperyalistlere kadar herkese göz kırpanlar hep olduğu gibi yine karşımızda kol kola girdiler. Ne diyor? Batı ne diyecekmiş? Vay, vay, vay. Yazıklar olsun. Avrupanın aferin demesine bunlar muhtaç. Biz ise işte karşımdaki milletimin aferin demesine ihtiyacımız var. Bunlar herkese eyvallah ederler. Bir tek değerleriyle, inancıyla, tarihiyle, kültürüyle, ihtiyaçlarıyla, beklentileriyle bu millete dönüp bakmazlar. Biz de hayatımızın her safhasında olduğu gibi bugün de sadece Allaha güveniyor, sadece milletimizden destek bekliyoruz dedi.

YETER SÖZ MİLLETİNDİR MEYDAN OKUMASINI HAZMEDEMEDİĞİNİ GÖRÜYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yarın Aydındayım. Menderesin oradayım. Yeter söz milletindir diyerek milletimiz adına sergilediği meydan okumayı aradan geçen 3 çeyrek asra rağmen hala hazmedemediğini görüyoruz. Bizim de İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığımızdan başlayarak, milletimizle birlikte bunlara karşı girdiğimiz her seçim, kazandığımız her başarı yeni bir meydan okumaydı. Ülkemizin 14 Mayısta gideceği seçimlerde, küresel güçleri arkasına alarak, yeniden tek parti faşizmini hortlatmak isteyen zihniyete karşı yeni bir meydan okumaya hazırlanıyoruz. Hazır mıyız? Önümüzdeki seçimlerde, yeter söz de karar da gelecek de milletindir diyerek huzurunuza geliyoruz. Türkiye Yüzyılını beraberce inşa edelim diyerek, desteğinize talibiz. Hanımlar, hazır mısınız? Durmak yok, çok çalışacağız. Bir genç, on genç demektir. Bir ana kademe on ana kademe demektir. Var mıyız? Gençlerimize, gelin size emanet edeceğimiz Türkiye Yüzyılını birlikte kuralım. Türkiye Yüzyılının kodlarını birlikte yazalım diyoruz diye konuştu.

BAY KEMAL SIFATINI TERFİ ETTİRDİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Geçtiğimiz 20 yılda, İstanbul başta olmak üzere, ülkemizin 81 vilayetinin tamamını nasıl asırlık eser ve hizmetlere kavuşturduysak, bu alt yapı üzerinde, Türkiye Yüzyılı destanının hep beraber yazalım diyoruz. Bu millet bunu yapar mı? Bay Bay Kemal yapar mı? Ona şunu söyleyin. Onun yanındaki gelenlerden Okmeydanı SSK hastanesindeki pislikleri temizle. Biz onun bıraktığı maalesef o hastaneyi, şimdi Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu modern hastanesi yaptık. Sizlerden güya bize karşı aday çıkarmak için kurdukları masanın altından birbirlerini tekmelemekten başka bir şey yapmaya fırsat bulamayanlara eser ve hizmet siyaseti tercihinizi bir kez daha sandıkta göstermenizi istiyorum. Hazır mıyız? CHPnin başındaki zatın, büyük bir hevesle sarıldığı Bay Kemal sıfatını terfi ettirdik. Şimdi 14Mayısta adı Bay Bay Kemal çevireceğinizden şüphe duymuyorum diye konuştu.

14 MAYISTA TEK PARTİ ZİHNİYETİNİN SON çIRPINIŞLARINI SANDIĞA GÖMECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Unutmayınız, 14 Mayısta sadece CHPnin başındaki zata bay bay demekle kalmayacak aynı zamanda tek parti zihniyetinin bu son çırpınışlarını da beraberce sandığa gömeceğiz. Milleti ve onun iradesini bir kenara bırakıp ülkeyi 6 kişinin hırslarının oyuncağı haline getirmek isteyenlerin heveslerini inşallah kursaklarında bırakacağız. Ülkenin yönetimini, yetkiyi milletten alan kişi yerine hiçbir meşru hakları olmayan bir grup muhterise teslim etmek isteyenlerin oyunlarını inşallah sandıkta bozacağız. Bu zafer aynı zamanda son 3 buçuk yıldır, adeta kaderine terk edilen, unutulan, kaynakları sömürülürken, eser ve hizmetten mahrum bırakılan İstanbulun da ayağına vurulan prangalardan kurtuluşunun işareti olacaktır ifadelerini kullandı.

BUGÜNE KADAR ÜLKEMİZİ MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNİN ÜSTÜNE SİZ Mİ çIKARDINIZ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanbeyliden bugüne kadar hep olduğu gibi 14 Mayısta da bu kutlu mücadelede tüm gücüyle yanımızda yer almasını bekliyoruz. Buradan her vatandaşımı ülkemizi dünden bugüne muhasebesini yaparak, buna dikkat edin. Doğruya, doğru demeye davet ediyorum. Hazır mıyız? Burada her vatandaşımı, ülkemizin kazanımlarına sahip çıkmaya, evlatlarımızın geleceğinin sembolü Türkiye Yüzyılına katılmaya davet ediyorum. Bizim yolumuz Hakkın, hakikatin, doğrunun yoludur. Bizim mücadelemiz, istiklalin, istikbalin, huzurun, güvenin, istikrarın mücadelesidir. İşte 20 yıldır karşınızdayız. Ülkemize eser kazandırma, milletimize hizmet etme, mazlumlara ve mağdurlara sahip çıkma, Türkiyeyi büyütme ve güçlendirme dışında bir niyetimizi, bir çabamızı gören var mı? Utanmadan şunu söylüyorlar, adalet yok. Suistimaller var. Ey Bay Bay Kemal, ey yanındakiler. Bugüne kadar şu ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne siz mi çıkardınız? Bütün bunları yapan kim? Bütün bu altyapıyı yapan kim? ifadelerini kullandı.

TÜRKİYENİN YIKIM EKİBİNE DEĞİL, AK PARTİYE İHTİYACI VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şunu yıkacağız, bunu yıkacağız. Neyi yıkıyorsun ya? Sen kimsin ya? Öbür tarafta adaletten bahsedeceksin, öbür tarafta utanmadan, sıkılmadan biz bu milletin kuruşunu yedirmeyiz diyeceksin, e? Nasıl yıkacaksın? Türkiyenin yapılanları yıkacak, durduracak, tersine döndürecek bir yıkım ekibine değil, daha büyük eserler yapacak, daha büyük hizmetler getirecek, AK Partiye, Cumhur İttifakına ihtiyacı var. Milletimiz inşallah 14 Mayısta bir kez daha tercihini bu yönde yapacaktır ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git