Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrasya coğrafyasının göz bebeği haline geldiğini görebiliriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, "Hem geçmişte yaşadıklarımızdan hem de şimdiden ibret alarak hareket etmeliyiz. Kendi güvenlik ve refahları için tüm dünyayı ateşe vermeye hazır olanların karşısına ancak bu şekilde çıkarsak başarılı olabiliriz. Bunu sağlayabilirsek önümüzdeki dönem Avrasya coğrafyasının dünyanın gözbebeği haline geldiğini hep birlikte görebiliriz. Biriz, beraberiz ve büyüyoruz. Anadolu’daki bin yıllık varlığı, 600 asırlık cihan hakimiyeti ve 100’üncü yılını dolduracak genç cumhuriyetiyle Türkiye, yüreğini sizlere sonuna kadar açmıştır" dedi.

Haberler 11.06.2022 - 01:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Dünyas Belediyeler Birlii (TDBB) 6. Olaan Genel Kurul Toplants, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann katlmyla, Beyolundaki Haliç Kongre Merkezinde gerçekleti. Sayg duruu ve stiklal Mar ile balayan program TDBBnin tantm filmi gösterimi ile devam etti. Programn açl konumasn TDBB Bakan Uur brahim Altay yapt. Programa, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bakan Mustafa entop, AK Parti Genel Bakanvekili ve Türk Devletleri Tekilat Aksakalllar Heyeti Bakan Binali Yldrm, stanbul Valisi Ali Yerlikaya da katld.

çIKARDIIMIZ DERSLER YOL HARTAMIZDA BZE EN BÜYÜK REHBERDR

Cumhurbakan Erdoan burada yapt konumada, 30 ülke ve bölgeden yerel yönetimin temsil edildii Türk Dünyas Belediyeler birliinin kuatc yaps önemlidir. Bu yapy Türk Devletleri Tekilatnn vizyonunun eriecei geniliinde bir iaret olarak deerlendiriyoruz. Ortak tarih ve kültür bilinciyle yeniden bir araya gelen devletler ayn gönül bayla buluan toplumlar gerçei var. Bu tablo bize, hepimizi daha çok parlak gelecein beklediini de iaret ediyor. Ortak hayallerimize bütün bunlara sahip çktmz sürece kimse bizi bu aydnlk gelecee ulamaktan mahrum brakamaz. Ayr dümemize yol açan hadiselerden çkardmz dersler bundan sonraki yol haritamzda bize en büyük rehberdir dedi.

AVRASYA CORAFYASININ DÜNYANIN GÖZBEBE HALNE GELDN GÖREBLRZ

Erdoan, Hem geçmite yaadklarmzdan hem de imdiden ibret alarak hareket etmeliyiz. Kendi güvenlik ve refahlar için tüm dünyay atee vermeye hazr olanlarn karsna ancak bu ekilde çkarsak baarl olabiliriz. Bunu salayabilirsek önümüzdeki dönem Avrasya corafyasnn dünyann gözbebei haline geldiini hep birlikte görebiliriz. Farkllklarmzn birlik ve beraberliimizin itici gücü deil de fay hatlar haline gelmesine göz yumarsak bunun bedelini de hep beraber ödemeyi sürdürürüz. Giderek etkisi artan küresel siyasi ve ekonomik krizler bu tür ibirliklerini daha kymetli hale getiriyor. Türk Devletleri Tekilat ile Türk Dünyas Belediyeler Birlii nezdinde somutlaan ibirliimiz corafi demokratik, ekonomik ve siyasi kapasite olarak hepimize esiz frsatlar sunuyor. Tekilatmzn ve birliimizin kapsamn, etkisini, derinliini artrmak için çok daha fazla çalmalyz diye konutu.

KÜLTÜR VE MEDENYET MRASIMIZA SAHP çIKMAMIZ KADAR TAB BR DURUM OLAMAZ

Erdoan, Günümüzde pekyolu gibi kadim ticaret yollar dahi yeni kara yolu ve demir yolu hatlar ina edilerek tekrar canlandrlmaya çallyor. Birlemi Milletler bata olmak üzere tüm devletleri bir araya getiren yaplarn reforma tabi tutulmas tartmalar yaygnlayor. Krizlerin pençesinde kvranan toplumlar, kendilerine yeni çk yollar aryor. Böyle bir iklimde bizim tarih, kültür ve medeniyet mirasmza sahip çkmamz kadar tabii bir durum olamaz. Kendi aralarnda çkarlarna uygun ekilde gizli veya açk her türlü i birliini yapanlarn birliimizin faaliyetlerine farkl gözle bakmalarn çifte standart olarak deerlendiriyorum. Biz bunlarn hiçbirine aldrmadk, aldrmayacaz ifadelerini kulland.

EHRLERMZ HTYACA UYGUN ALT YAPI VE ESERLERLE DONATMAYI SÜRDÜRECEZ

Erdoan, ehirlerimizi tarihi ve kültürel kimliklerini koruyarak gelitirmenin yollarn arayacaz. ehirlerimizi günümüz ihtiyaçlarna uygun alt yaplar ve eserlerle donatmay sürdüreceiz. ehirlerimizi insanlar arasnda yakn balar kurarak, bütünletireceiz. ehirlerimizi, birikimlerimizi paylaarak ortak evlerimiz haline dönütüreceiz. Bunu sürdürmek ve büyütmek gelimenin iaretidir ifadelerini kulland.

ÜLKEMZ TÜM BRKMN SZLERLE KULLANMAYA HAZIRDIR

Erdoan, Biriz, beraberiz ve büyüyoruz. Anadoludaki bin yllk varl, 600 asrlk cihan hakimiyeti ve 100üncü yln dolduracak genç cumhuriyetiyle Türkiye, yüreini sizlere sonuna kadar açmtr. Ülkemiz tüm birikimini, imkanlarn ve potansiyelini sizlerle kullanmaya hazrdr. Biz tüm bunlar siyasi söylem olarak deil, kalbimizden kopup gelen bir hissiyat olarak ifade ediyoruz. Belediyelerdeki çalmalarmz kalknma yerelden balar anlayyla yürüten bir kadroyuz. Burasn da birlik ve beraberlik yerelden balar yaklamyla daha büyük hedeflere, daha büyük vizyonlara yol almamz salayacak bir platform olarak kabul ediyoruz. Cumhurbakan olarak bu dorultuda attnz her admda yannzda olacam da özellikle belirtmek istiyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git