Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim yağ sorunumuz yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim ay çiçeği, zeytinyağı gibi bir sorunumuz yok. Muhalefet ülkemizi darda-zorda göstermek adına böyle bir kampanya yürütüyor" dedi.

Haberler 09.03.2022 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Cumhurbakanl Sergi Salonunda kadn muhtarlarla bir araya geldi. Cumhurbakan Erdoan, 7 yl akn bir süredir devam ettirdikleri muhtarlarla bulumalarn bu defa neredeyse her ehirden gelen 900e yakn kadn muhtarla gerçekletirdiklerini belirterek, Bugün 8 Mart Dünya Kadnlar Günü, sizlerin nezdinde ülkemizdeki tüm hanmefendilerin 8 Mart Dünya Kadnlar Gününü tebrik ediyor, her birine selamlarm sayglarm gönderiyorum dedi.

KADINLARDAN YANA BZ TARAFIZ

Türkiyenin beeri sermayesinin zenginlemesinin önündeki tüm engelleri kendilerinin kaldrdn belirten Erdoan, Kadnlarmz arasnda, baörtülü ve ba açk ayrmn biz sona erdirdik. Türkiyeyi yasaklarn ülkesi olmaktan çkartp, her alanda frsat eitliinin, adaletin hakim olduu bir yer haline biz dönütürdük. Kadnlar lehine pozitif ayrmclk yaplmasn anayasa kural haline biz getirdik. Kadnlar ile erkekler arasndaki eitsizlii gidermeyi devlete görev olarak biz verdik. Evet kadn haklar konusunda kadnlardan yana biz tarafz. Kadnlara kar iddet ve iddetle mücadele konusunda yine kadnlardan yana tarafz. Bunun için aile içi iddeti ikayete tabi olmaktan çkardk, resen takip edilen suçlar arasna aldk ifadelerini kulland.

EY HAKM NASIL SERBEST BIRAKIRSIN

Tokatta ei tarafndan 23 yerinden bçaklanan Özlem An einin tahliye edilmesine tepki gösteren Erdoan, Meerse 3 aydan sonra serbest brakmlar adam. Hemen aradk, aratrdk, hamdolsun tekrar bu adi herifi içeri almlar. Cumhurbakan olarak ben de bu sürecin peindeyim. 2,5 yanda da bir çocuu var. Neden, çünkü bu millet bize emanettir ve milletimizin bu emanetini bizim ortada brakmamz mümkün deildir. Düünün 23 yerden bçaklyor. Ey hakim sen nasl oluyor böyle birisini serbest brakyorsun? Hakim böyle bir tasarruf yapyor. Ondan sonra yargya hakaret. Ben bu ülkede cumhurbakanysam sen de 23 yerden eini bçaklayan böyle bir adam serbest brakyorsan bununla ilgili söylenmesi gereken neyse bunu ben sana söylerim. Sonuna kadar da takip edeceiz, daha bitmedi iimiz. çünkü bakanma da onu söyledim, Bunu yakn takibe alacaksn ve bu konu ile ilgili beni de bilgilendireceksin. Atlmas gereken adm da atacaksn. Hakim olabilir, savc olabilir, fark etmez. Adalet ortada kalamaz, yerde sürünmez. Onun için de gereini yapacaz diye konutu.

KILIK KIYAFET NDRM NEDEN SAYILMAYACAK

Cumhurbakan Erdoan, kadnlara kar iddetle mücadelede yeni admlar attklarn da hatrlatarak, Türk Ceza Kanununda düzenlenen takdiri indirim nedenlerini belli konulara münhasr klyor ve maddenin uygulama alann daraltyoruz. Bu kapsamda faalin pimanlk içermeyen davranlar takdiri indirim nedeni olarak kabul edilmeyecektir. Faalin sadece indirim almaya yönelik durumadaki tutum ve davranlar klk kyafeti, kravat takmas, boyun bükmesi takdiri indirim sebebi olarak dikkate alnmayacaktr. Kadna yönelik iddette daha etkin mücadele edilebilmesi ve caydrcln salanmas amacyla kasten öldürme, kasten yaralama, ikence ve eziyet suçlarnn kadna kar ilenmesini nitelikli hal kapsamna alarak cezalar artryoruz. Israrl ekilde fiziken takip etmek, iletiim araçlarn, üçüncü kiileri kullanarak temas kurmaya çalmak fiilleri de artk suç saylacak. Ee ya da boanm olduu ee kar ilenen suçlar katalog suçlar arasna alnacak. Madur kadnlara talepleri halinde ücretsiz avukat tayin edilecektir dedi.

BZM YA SORUNUMUZ YOK

Erdoan, son günlerde tartma konusu olan ay çiçei ya stoklarna ilikin, Bizim ay çiçei, zeytinya böyle bir sorunumuz yok. Bunu muhalefet ülkemizi darda-zorda göstermek adna böyle bir kampanyay yürütüyor. imdi ben muhtarlarmdan unu istiyorum; mahallenizdeki, köyümüzdeki marketlerde, bakkallarda gerçekten ay çiçei ya var m yok mu? Ben istiyorum ki gerekirse sizden çileri Bakanlmz adna bunlarn depolarn bile takip edip, bize ihbar edeceksiniz. Bu stokçulara biz gereini yapacaz. Buralarda birinci derecede sorumlu kimdir? Validir. Sizler valinin o mahallelerdeki elisiniz, ayasnz, sizler çileri Bakanmn elisiniz, ayasnz, sizler Cumhurbakannn elisiniz, ayasnz. Bu devleti provoke etmeye çalanlara gereken dersi vermek bizim boynumuzun borcudur. Bunlar stokçu, bunlar ay çiçei, zeytin yan depoluyorlar, utanmadan sklmadan rakamlar yükseltiyorlar, raflarda ayçiçei ya yok diyerek bir kampanyay da yürütüyorlar. Burada bir olacaz, beraber olacaz bu ahlaktan yoksun olanlara da gereken dersi vereceiz. çileri Bakanmla konutum. Nerede bu tür ahlaksz varsa, stokçu varsa gereini yapacaz. çünkü bizim böyle bir skntmz yok ve böyle bir skntmz olmad halde bu stokçuluu yapanlar bunun hesabn verecek. Türkiyeye dier yol ve yöntemlerle dize getiremeyeceklerini görenlerin konjonktürel gelimeleri bahane ederek bu gücümüze saldrmalar tesadüf deil, bilinçli bir eylemdir diye konutu.

VARSIN GDYORLARSA GTSNLER

Cumhurbakan Erdoan, doktorlarn özel hastaneleri tercih ettii söylemleriyle ilgili, Samimi konuuyorum; dost ac söyler ama gerçei söyler. Bu hastaneleri ina eden biziz, bu doktorlar okutan, yetitiren bu devlet deil mi? Bu devlet sizi okuttu, yetitirdi en çok maliyeti yüksek olan da salk bilimidir. Ama imdi, efendim ite az para veriyormu. Sordum en az alan ne alyordur? 8 bin-9 bin. En yüksek alan ne alyordur? 25 bin civarnda alyordur. Buna ramen özel sektör çok daha büyük paralar verdii için oralara kaçp gidiyorlarm. Açk konuuyorum, açk konumay severim. Varsn gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarmz buralarda istihdam ederiz, bunlarla beraber bu yola devam ederiz. Daha da ileri gidiyorum, gerekirse yurt dndan ülkemize dönmek isteyenleri süratle buraya davet eder ve onlar da ülkemizde istihdam ederiz. Buralar bo kalmaz merak etmeyin. Su anda asistan doktorlarmzla biz bu yola devam ederiz. çünkü buralar bo kalmayacak. Ne gerekiyorsa bunu yapacaz. Doktorluk gibi aziz bir meslei sadece paraya bina etmek, paraya onu dayamak herhalde pek de insani deildir ifadelerini kulland.

MLLETMZDEN DESTEN SÜRDÜRMESN STYORUZ

Enerji ve gda fiyatlarnda yaanan gelimelerin bir ksmnn küresel dengesizlikler, bir ksmnn ise içerideki hrslarn ve manipülasyonlarn eseri olduunu kaydeden Erdoan, Demokratik hukuk ilkelerinden sapmadan, bu yönde faaliyetler yürüten herkesten bunun hesab hukuk önünde muhakkak sorulacaktr. Bu vesileyle vatandalarmza söylentilere aldr etmemeleri, tahriklere gelmemeleri, provokasyonlara kar daima teyakkuz halinde bulunmalar çarsnda bulunuyor. Kurumlarmz tüm gelimeleri yakndan takip ediyor, tespitler yapyor. Sorunun kayna, üretici, toptanc, perakendeci zincirinin herhangi birindeki ar kazanç hrs veya tüketicilerin panie sevk edilmesi olabilir. Hiç fark etmez hepsinin de gereini yapmak boynumuzun borcudur. Elbette ineyi kar tarafa batrrken, çuvaldz da kendimize yöneltmekten geri durmuyoruz. Denetiminden koordinasyonuna, cezasndan tevikine her konuda bakanlklarmzla, kurumlarmzla, özel sektörümüzle, sivil toplum kurulularmzla yakn i birlii halinde çalyoruz. Milletimizden devletine güvenmesini, hükumetine desteini sürdürmesini, sa duyuyu elden brakmamasn, sabrl olmasn istiyoruz dedi.

20YE YAKIN DEVLET BAKANIYLA GÖRÜTÜM

Erdoan, Ukrayna krizi ile ilgili de, Vicdan ve izan sahibi herkes bu tablo içinde Türkiyenin ne kadar farkl ve olumlu bir yerde durduunu teslim edecektir. Ben bu arada 20yi akn devlet bakanyla, Rusya-Ukrayna arasndaki bu savata görümeler yaptm ve görümeleri hala devam ettiriyoruz. Yarn srail Cumhurbakan gelecek, öbür gün Azerbaycan cumhurbakan gelecek ve bütün hepsiyle bütün bu gelimeleri sürdürürken Türkiyenin durduu yeri hatrlatmas bakmndan bunun ne kadar önemli olduunu ifade etmek istiyorum. Bütün bunlara ramen ülkenin bana kara bulutlar toplamaya çalan her kimse sfat, konumu, mecras ne olursa olsun art niyetlidir, baka hesaplar içindedir. Halbuki böyle dönemler ülkelerin ve milletlerin tpk iki elin parmaklar gibi kilitlendii, tek yumruk, tek yürek haline geldii dönemler olmaldr. Biz birbirimizi sevmek zorundayz. Birbirimize çomak takamayz dedi.

Ana Sayfaya Git