Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cevabını misliyle alacaklardır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer bu devam edecek olursa bunun cevabını misliyle alacaklardır. Bunları karşılıksız bırakmamız mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Haberler 15.08.2020 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan stanbulda cuma namaz sonras gazetecilerin sorularn yantlad.

Cumhurbakan Erdoan, Oruç Reis Gemisi konusundaki son gelimelerin sorulmas üzerine, Malum Dou Akdenizdeki son gelimeler gerçekten skntl. Bu gelimeler içerisinde özellikle bizim sismik aratrma yapan gemilerimiz, bunun yannda sondaj gemilerimiz bu bölgede dolayor. Oruç Reis sismik aratrma yapan gemilerimizden bir tanesi ve önemlisi. Bu sivil gemilerimize kar yaplabilecek en ufak bir saldry karlksz brakamayz. Dün böyle bir durum söz konusu oldu ve Kemal Reis bunlara gereken cevab verdi. Sonra da onlar kendi limanlarna çekildiler. Eer bu devam edecek olursa bunun cevabn misliyle alacaklardr. Bunlar karlksz brakmamz mümkün deil. Akdenizde özellikle mesafe itibariyle en geni mesafeye sahip olan ülke biziz. Dierlerinin burada aslnda mesafeleri dahi yok. Metrelerle ifade edilebilecek. u anda ayn 23üne kadar çalmalarn sürdürecek. Sayn ansölye Merkel ile bunlar dün konutuk. Kendisinin bizden ricas, bu ii yumuatp daha korumac bir anlay içinde süreci gelitirelim dediler. Mutabk kaldk. Sayn ansölye de Miçotakis ile de görüme yapt. Bu görümede inallah Miçotakisi de bize söyledii çizgiye getirmi oluruz. Eer Miçotakis bu noktada uluslararas hukuka saygl davranmazsa... Bat Trakyada soydalarmzn kabristanlarn silahla taradlar, ate altna aldlar. Bunlar hiç olumlu sinyaller deildir. Biz soydalarmzn dirisini de ölüsünü de yalnz brakmayz. Gerei neyse vakti saati geldiinde de gereini yaparz. Bunu da çok açk ve net söylemi olaym dedi.

YUNANSTAN VE MISIR EKONOMK ANLAMASI

Erdoan, Yunanistan ve Msr arasnda yaplmaya çallan Münhasr ekonomik bölge anlamasnn sorulmas üzerine ise u deerlendirmede bulundu:

sraille u anda gerek Msr gerek Yunanistan arasndaki dayanma, Filistine yönelik adm yenilir yutulur bir adm deil. Abu Dabi yönetimiyle özellikle diplomatik ilikileri askya almak veyahut da bizim de büyükelçiyi geri çekme gibi bir admmz olabilir.

DOLAR KURU

Erdoan, dolardaki hareketlilie ilikin ise Bu hafta içerisinde ekonomi kurulu toplamak suretiyle bir deerlendirme yapacaz. Bunlar yeni ataklar deil. Ayn operasyonlar bize dardan yaptlar, devam ediyorlar. Türkiye bu konuda güçlüdür, yere salam basmaya devam edecektir. Salam zemindeyiz ve bu salam zeminde yola devam deerlendirmesinde bulundu.

OKULLARIN AçILMA TARH

Erdoan, okullarn açlma tarihi konusunda ise, Bu konuda bütün çalmalar Bilim Kurulumuz yönetiyor. Bilim Kurulunun ald kararlara da bakanlmz ve bakanlarmz uyuyorlar ve uymaya da devam edecekler. Dikkat edeceiz. Maske, mesafe ve temizlik kurallarna, bu üç kurala milletçe bizim dikkat etmemiz lazm. Kendimize acyorsak bunlara dikkat edelim. Ama kendimize acmyorsak zaten söyleyecek hiçbir eyim yok dedi.

Ana Sayfaya Git