Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, "Düşünebiliyor musunuz? Yani, şahsımın buraya gelmediğini söyleyecek kadar yalancı. Sen buralara ne zaman geldin? 3 kez kendim geldim, arkadaşlarımla beraber buralarda oldum, tüm heyetim, bakanlarım daha anında, ilk gün kendilerini buralara gönderdim. Milletimizin de şahit olduğu gibi her türlü gayreti göstermemize rağmen eğer sıkıntılar yaşadıysanız, bize düşen değerli kardeşlerim, sizlerden helallik istemektir" dedi.

Haberler 12.03.2023 - 23:59 Son Güncelleme : 12.03.2023 - 22:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli depremlerin büyük yıkımlara ve can kayıplarına neden olduğu Hatayda incelemelerde bulundu. Kırıkhan Stadyumu yanındaki çadır kenti ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeliye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve milletvekilleri eşlik etti. Bahçeli ve Erdoğan, depremzedelerin sorunlarını dinledi.

BİNLERCE TIR MALZEMEYİ BÖLGEYE GÖNDERDİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 Şubatta meydana gelen depremlerin ve ardından gelen artçı sarsıntıların, 21 ile ulaşan geniş bir alanda hissedildiğini, 11 kentin 62 ilçesinde ise herkesi yasa boğan can kayıplarına neden olduğunu hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet ve millet hep beraber tek yürek, tek bilek olarak deprem bölgesine doğru adeta sel olup aktık. Kamu görevlileriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, gönüllüleriyle, ferdi olarak yardıma gelenlerle birlikte neredeyse yarım milyon insan deprem bölgesinde vazife üstlendi diye konuştu.

HATAY HAVALİMANI 1 HAFTADA ONARILDI

Depremde hasar gören Hatay Havalimanını bir hafta içerisinde yeniden işler hale getirdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

Gel gör ki ana muhalefet, Havalimanını biz onardık yalanını ortaya koydu. Oranın hafriyatını biz taşıdık yalanını ortaya attı. Orası da inşa edilmişti, ihya edilmişti ve Hatay Havalimanı böylece devreye alınmıştı. Yaptığımız uluslararası çağrıya cevap veren 100 ülkenin 99undan gelen arama kurtarma ve yardım ekipleri de çok faydalı çalışmalar yürüttü. Ülkemizin bu zor gününde bizimle dayanışma sağlayan herkese, yurt içi ve yurt dışındaki tüm gönül dostlarımıza bir kez daha milletim adına, şahsım adına, şükranlarımı sunuyorum

HATAYA 183 BİN KONUT VE 15 BİN KÖY EVİ

Hataylıların, yapılan altyapı ve üstyapı yatırımlarını ve emekleri çok iyi bildiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

Hasar tespit çalışmaları bitince netleşecek olmakla birlikte mevcut duruma göre Hatayda 183 bin konut ve 15 bin köy evi yapmayı planlıyoruz. Kırıkhanda inşa edeceğimiz konut sayısı ise 15 bin 785tir. Bölge genelinde inşa edeceğimiz mesken ve köy evi sayısı 650 bini buluyor. Yer seçimi yapılan, zemin ve etüt çalışması biten her safhada hemen inşaata başlıyoruz.

YÜKSEK STANDARTLI KONTEYNERLER HATAYA

çadır, konteyner, içme suyu, hijyen ve yardım çalışmalarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tabi yeni konutların teslimine kadar geçici barınma merkezlerine ihtiyaç olduğunu biliyoruz. İlk anda mecburen çadır kentlerle attığımız adımları inşallah şimdi konteyner kentlerle devam ettiriyoruz. Şu an kadar deprem bölgesinde 426 bin çadır kurduk, 2 ay içerisinde 100 bin konteyneri de faaliyete geçirmeyi planlıyoruz ifadelerini kullandı.

CHP GENEL BAŞKANI KILIçDAROĞLUNA TEPKİ

çiftçilere destekleme ödemelerinin peşin yapılmasına, hayvan ve yem hibesi verilmesine rağmen ana muhalefet partisinin yalanlarıyla karşılaştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Maalesef bu ana muhalefetin başındaki zat, çiftçilerimize destek verilmediğinden bahsediyor, yem verilmediğinden bahsediyor. İşi gücü yalan, başka sermayesi yok. Tabi böylesine büyük bir afette, biz can derdindeyiz o ise yalan derdinde. İnsan iradesini aşan hususların olmaması, kimi aksakların yaşanmaması mümkün değildir ama böyle büyük bir felaketi yaşıyoruz, böyle büyük bir felaketi yaşadığımız dönemde akşam yalan, sabah yalan, böyle bir iftira içerisine girilir mi? Düşünebiliyor musunuz, yani, şahsımın buraya gelmediğini söyleyecek kadar yalancı. Sen buralara ne zaman geldin? 3 kez kendim geldim, arkadaşlarımla beraber buralarda oldum, tüm heyetim, bakanlarım daha anında, ilk gün kendilerini buralara gönderdim. Milletimizin de şahit olduğu gibi her türlü gayreti göstermemize rağmen eğer sıkıntılar yaşadıysanız, bize düşen değerli kardeşlerim, sizlerden helallik istemektir. Rabbim ülkemizi daha büyük felaketlerden korusun.

Ana Sayfaya Git