Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir örgüte, şebekeye kaptıracak tek bir evladımız olamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son yıllarda yaşadıklarımız, bize Türkiye'yi bekleyen en büyük tehlikenin nesillerin çalınması, evlatlarımızın terörün ve marjinal ideolojilerin vahşi dişlileri arasında kaybolması olduğunu göstermiştir. Millet olarak bizim hiçbir örgüte, hiçbir şebekeye, hiçbir sapkın ve marjinal ideolojiye kaptıracak tek bir evladımız dahi olamaz" dedi.

Haberler 01.02.2022 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Betepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen 15 Bin Öretmen Atama Programnda konutu. Erdoan, bilgisayarla yaplacak kura ilemi sonucu 15 bin gencin öretmenlik mesleine ilk admn atacan belirtip, nallah her biriniz Anadolunun dört bir köesinde birer eitim neferi olarak yerinizi alacak, aziz milletimize hizmetlerin en ulvisini sunacaksnz. Atamasn gerçekletireceimiz her bir öretmenimizi can gönülden tebrik ediyor, öretmenlik görevinin hayrl olmasn diliyorum. Bugün atamas yaplacak 15 bin yeni öretmenimizin de katlmyla eitim-öretim ordumuzu daha da güçlendireceiz dedi.

VELLERMZN VE çOCUKLARIMIZIN MÜSTERH OLMASINI STYORUM

Atama ile salgn sürecinde eitim hizmetlerinin kesintisiz devam ettirilmesi noktasnda çok ciddi bir avantaj daha elde edeceklerini belirten Erdoan, öyle konutu:

Eitimin tüm paydalarnn ayn hedef etrafnda kenetlenmesini salayarak, koordinasyon artrarak okul-veli i birliini güçlendirerek, bu kritik dönemi hamdolsun hep birlikte alnmzn akyla atlattk. Bu vesileyle son 2 yldr gerçekten özveriyle çalan öretmenlerimizi, derslerine dört elle sarlan örencilerimizi, Milli Eitim Bakanlmzn tüm mensuplarn buradan tekrar tebrik ediyorum. Yüz yüze eitim konusundaki net duruumuzun milletimiz tarafndan da büyük bir takdirle karlandn görüyoruz. nallah sizlerin çabalaryla eitim-öretim dönemimizin ikinci dönemini de kesintisiz ekilde tamamlayacamza inancm sonsuz. Tüm velilerimizin ve çocuklarmzn müsterih olmasn istiyorum.

ASIL ODAKLANMAMIZ GEREKEN, ETMN KALTESN ARTIRMAK

Öretmenlerin mali ve özlük haklarnn iyiletirilmesinde de önemli mesafe katettiklerini söyleyen Erdoan, Avrupada son 19 yl içerisinde öretmen maalarna en çok iyiletiren ülke, Türkiyedir. Avrupa Birliinin hazrlad, Avrupada Öretmenler Raporuna göre, öretmenler için Avrupada zorunlu ders saatinin en düük olduu ülke o da Türkiyedir. OECD verilerine göre Avrupada öretmenlerin yaklak yüzde 50si ilerinde stres yaadklarn belirtirken, bu oran bizde hamdolsun yüzde 20ler civarndadr. çocuklarmzn eitime eriimlerini kolaylatrmak amacyla attmz en önemli admlardan biri de ders kitaplarnn ücretsiz datmdr dedi.

HERKESE NASP OLMAZ

Atama bekleyen öretmenlerin heyecanl olduklarnn farknda olduunu aktaran Erdoan, Ömür boyu üzerinizde tayacanz mesuliyeti ar bir meslee, bugün ilk admnz atacaksnz. Biliyorsunuz, bizim Aybükelerimiz, Necmettin öretmenlerimiz oldu; onlar ehadete yürüdüler. Bu meslein bu yan da var. ehadetle iç içe öretmenlerimiz. Herkese nasip olmaz diye konutu.

Öretmen adaylarndan örencileri dinamik, açk fikirli, üretken, sorumlu fertler olarak yetitirmeyi beklediklerini söyleyen Erdoan, Millet olarak bizim hiçbir örgüte, hiçbir ebekeye, hiçbir sapkn ve marjinal ideolojiye kaptracak tek bir evladmz dahi olamaz. Her birinizin görevini laykyla yapacanda yürekten inanyorum dedi.

Cumhurbakan Erdoan, konumasnn arndan butona basarak kura törenini balatt. Kura ile atama yerleri belli olan öretmenlerle de sohbet eden Erdoan, nereye atandklarn sordu. Ardahana atandn söyleyen bir öretmene Erdoan, Güzel tam mevsimi diye karlk verdi. Salonda sevinen baz öretmenleri sahneye çaran Erdoan, hatra fotoraf da çektirdi.

Ana Sayfaya Git