Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Macaristan'a resmi ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader'le görüşecek ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile 'Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi' toplantısına başkanlık edecek.

Haberler 07.11.2019 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

letiim Bakanlndan yaplan açklamaya göre; Cumhurbakan Erdoan, Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik birlii Konseyinin 4üncü Toplantsna katlmak üzere yarn Macaristana gidecek. Erdoan burada, Macaristan Cumhurbakan Janos Aderle görüecek ve Macaristan Babakan Viktor Orbanla konsey toplantsna bakanlk edecek.

GÜL BABA TÜRBESN ZYARET EDECEK

Ziyaret dolaysyla gerçekleecek temaslarda, Türkiye-Macaristan ilikileri tüm yönleriyle gözden geçirilecek. Ayrca bölgesel ve uluslararas konulara ilikin görü alveriinde bulunulacak. Bu arada konsey toplants ile Türkiye ve Macaristan arasndaki ibirliini güçlendirmeye dönük çeitli anlama ve belgelerin imzalanmas da öngörülüyor.

Orban ve Erdoan bakanlndaki konsey toplantsnda Türkiyeli ve Macaristanl i insanlar da bir araya gelecek. Öte yandan, Cumhurbakan Erdoann Budapetedeki Gül Baba Türbesini ziyaret etmesi ve türbe kompleksinde, Türkiye Okçular Vakf ile Gül Baba Türbesi Miras Koruma Vakf tarafndan düzenlenen Minyatürlerle Osmanl Devri Türk Okçuluu sergisini ziyaret etmesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git