Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görüşmede, dün olduğu gibi bugün de Türkiye’nin gerginliğin azaltılması ve barışın korunması için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirtti

Haberler 24.02.2022 - 01:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl letiim Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Rusya-Ukrayna meselesinin ele alnd görümede Cumhurbakan Erdoan, bölgesel meselelerde Rusya Devlet Bakan Putin ile kurduklar yakn diyaloa her zaman büyük önem verdiini, bunun olumlu sonuçlarn gördüklerini ve bu anlay sürdürme kararllnda olduunu vurgulad.

Ukraynann egemenliine ve toprak bütünlüüne aykr admlar tanmadklarn, bunun ilkesel bir tutum olduunu belirten Erdoan, Minsk Anlamalar zemininde bir sonuca ulalmasnn önemli olduunu kaydetti.

Sorunun daha karmak hale gelmesinin, hele hele askeri bir çatmann kimseye yarar getirmeyeceine iaret eden Erdoan, bu anlayla diplomatik temaslarn ve görümelerin devam ettirilmesini önemsediklerini, dün olduu gibi bugün de Türkiyenin, gerginliin azaltlmas ve barn korunmas için üzerine düeni yapmaya hazr olduuna deindi.

Bu meselenin diyalog yoluyla halledilmesi çarsn dile getiren Erdoan, diplomasiyi öne çkarmakta fayda olduunu, NATO içinde de yapc tutumu sürdürdüklerine dikkati çekti.

Cumhurbakan Erdoan, geçen yl eylül ayndaki Soçi ziyareti srasnda da mutabk kaldklar üzere Rusya Devlet Bakan Putini Yüksek Düzeyli birlii Konseyi Toplants için en ksa sürede Türkiyeye beklediini yineledi.

Ana Sayfaya Git