Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sancağınıza nasıl sahip çıkacağınızı biliyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesinin Van'da katıldığı sancak tevdi töreninde telefon ile katılarak "Sancak, bizim kutsallarımız arasında en önemli yeri tutan değerimizdir. Sancağınıza nasıl sahip çıkacağınızı biliyorum" dedi.

Haberler 08.11.2021 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Vann Bakale ilçesindeki 6nc Hudut Tugay Komutanlndaki sancak tevdi törenine katld. Sancan platformdaki yerini almasn müteakip sayg duruunda bulunulup stiklal Mar okundu. Milli Savunma Bakan Akarn sanca 6nc Hudut Tugay Komutan Tugeneral lker Erturula tesliminin ardndan Cumhurbakan Erdoan telefondan Mehmetçie hitap etti.

SZLER GÖZLERNZDEN ÖPÜYORUM

Erdoan, sancak teslim töreninin Türk Silahl Kuvvetleri için hayrl olmas temennisinde bulunarak Sancak, bizim kutsallarmz arasnda en önemli yeri tutan deerimizdir dedi.

Bu törenleri anlaml ve deerli bulduunu ifade eden Erdoan, Böyle deerli bir törende yüz yüze olmasak da sesimizi sizlere duyurabilme imkan hazrladklar için Milli Savunma Bakanma, Genelkurmay Bakanma, Kuvvet Komutanlarma, stanbuldan kalbi ükranlarm ifade etmek istiyorum. Bu törenle birlikte yeni bir sürecin, yeni bir dönemin orada balyor olmas da bizler için ayr bir gurur vesilesidir. Bütün askerlerimize baarlar diliyorum. Allah yar ve yardmcmz olsun. Bu teslim töreniyle birlikte de sancaa nasl sahip çkacanz biliyorum. Bu sahip çkma olaynn milletimiz ve ordumuz için hayrlara vesile olmasn diliyorum. Sizleri gözlerinizden öpüyorum ifadelerini kulland.

AKAR TÖRENDE KONUTU

Öte yandan, törende bir konuma yapan Akar, Mehmetçiin 84 milyonun rahatn, huzurunu salamak, güvenlik ihtiyaçlarn karlamak için karada, denizde, havada kendisine verilen görevleri en iyi ekilde yerine getirdiini söyledi.

Türk Silahl Kuvvetlerinin, Cumhuriyet tarihinin en youn ve en kapsaml operasyonlarn, tatbikatlarn icra ettiini vurgulayan Akar, Terörle mücadelemiz devam ediyor. Komandolarmz teröristlerin peinde. Bu faaliyetlerin yan sra ayn zamanda dost ve karde ülkelerin de hakl davalarnda onlarn yannda olmaya devam ediyoruz. diye konutu.

Terörle mücadelenin, artan tempo ve taarruzi bir anlayla devam ettiini belirten Akar, unlar söyledi:

24 Temmuz 2015ten itibaren balatlan operasyonun devamnda, bugüne kadar Mehmetçiin etkisiz hale getirdii terörist says 32 bin 859 oldu. 1 Ocaktan itibaren ise yaplan operasyonlarda toplam 2 bin 384 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristler 2 gece ayn yerde yatamyor, daima Mehmetçiin nefesini enselerinde hissediyor. Artk kaçacak yerlerinin olmadn teröristlerin ele balar da ifade etmeye balad. Biz terörü bitirmekte kararlyz. 40 seneden beri ülkemizin ve milletimizin bana musallat olan bu beladan asil milletimizi kurtarmakta azimliyiz, kararlyz.

Bakan Akar, operasyonlarn komu ülkelerin snrlarna ve toprak bütünlüüne saygl, uluslararas hukuka uygun, meru müdafaa hakk kapsamnda yapldn belirterek, Bizim tek hedefimiz teröristlerdir. Terörist neredeyse bizim hedefimiz orasdr. dedi.

HUDUTLARIMIZDA TAKVYE TEDBRLER

Hudut güvenlii çerçevesinde kaçakçlkla, teröristlerle ve yasad göçle mücadelede yaplmas gerekenlerin yapldn aktaran Milli Savunma Bakan Akar, u deerlendirmelerde bulundu:

Tedbirler, sadece ran deil, ayn zamanda Irak ve Suriye hududunda da çok youn ekilde alnyor. çileri Bakanlmzla yakn koordinasyon içinde hudutlarmzn güvenliinin tam olarak salanmas için ne yaplmas gerekiyorsa yaptk, yapyoruz. Son gelimelerin ardndan ran snrnda baz teebbüsler olabilir düüncesiyle buradaki tedbirlerimizi bir kez daha gözden geçirdik. Hudutlarda aldmz tedbirleri takviye ettik. Jandarma ve polis bölgesinde gerekli koordinasyon ile bütün tedbirleri gözden geçirdik. Gerekli tedbirleri aldk. u anda rahatlkla söyleyebiliriz, snrlarmz Cumhuriyet tarihimizin en kontrollü dönemini yayor. Bundan dolay emei geçenleri kutluyorum.

Bakan Hulusi Akar, hudutlardaki mücadelenin kararllkla sürdüünü ifade ederek, Beton duvarlar, kuleler, tel örgüler, hendekler, yollar, pusu faaliyetleri ve keif faaliyetlerinin birlikte kullanlmasyla hudutlarmz gerçekten bize gurur veren bir noktaya gelmitir. diye konutu.

EHTLERMZ çN NE YAPSAK AZDIR

Asil milletinin barndan çkan Türk Silahl Kuvvetlerinin, binlerce yllk anl tarihinden süzülüp gelen, milli, manevi ve mesleki deerleriyle, akln ve bilimin nda, anayasa çerçevesinde, yasalar dorultusunda, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, sral amir ile komutanlarn emir komutasnda, milletin emrinde ve görevinin banda olduunu vurgulayan Akar, unlar kaydetti:

Bu vesileyle Sultan Alparslandan Gazi Mustafa Kemal Atatürke, vatanmz, milletimiz ve vatanmz için emek veren tüm devlet adamlarmz, tüm komutanlarmz sayg ve minnetle anyorum.

Bu noktaya gelmemizde, bu baarlar elde etmemizde tabii ki aslan pay hepinizin bildii gibi ehitlerimize ve gazilerimize ait. Bu nedenle ehitlerimiz ve gazilerimizin üzerinde önemle durmak lazm. Burada bir hususun altn önemle çizmek istiyorum, vatan için, millet için gözünü krpmadan her türlü fedakarla katlanp cann seve seve feda eden ehitlerimiz, hayatn seve seve ortaya koyan gazilerimiz ve onlarn aileleri bizim için gerçekten çok ama çok önemli. Dolaysyla ehit ailelerimiz, gazilerimiz için ne yapsak azdr. Onlar hiçbir zaman rencide etmemek esastr. Onlara her durumda, her ekilde saygl davranmak bizim boynumuzun borcudur. Bunun dndaki hareketlerin muhatab hukuktur, milletimizin vicdandr. Hukuk ve milletimiz bunlarn haddini bildirecektir. Biz de her türlü ilemin takipçisi olacaz.

Ana Sayfaya Git