Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye Demirtaş tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrasında açılamalarda bulundu. Erdoğan, CHP'ye AİHM'in Demirtaş kararı sonrası yaptıkları açıklamalara sert tepki göstererek, "Mesela AİHM'in aykırı bir karar sergiledi. Biz de çıktık bu kararın hukuki değil siyasi bir karar olduğunu izin vermeyiz dedik. Vay efendim sen nasıl böyle bir şey söylersin. Kendileri böyle işlerde yetki sahibi olsalar, ellerinde insanların kanı olan bu terörist destekçisini hemen serbest bırakacaklar" dedi. Erdoğan ayrıca, Çin'den gelecek olan koronavirüs aşılarının geliş tarihiyle ilgili olarak "Çin'den sipariş verdiğimiz aşıların yılbaşından önce ülkemize gelmesini ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı

Haberler 29.12.2020 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

te Cumhurbakan Erdoann açklamalarndan satr balar:

BZ GÜçLÜ TÜRKYE DEDKçE KULAKLARINI KAPATANLAR STKLAL MARINA SAHP çIKMAZ

Önce stiklal Harbimizin balangc olarak kabul ettiimiz Gazi Mustafa Kemal ve arkadalarnn 19 Maysta Samsuna çklarnn 100. yln idrak ettik. 22 Haziran Amasya, 23 Temmuz Erzurum, 11 Eylül Sivas kongresiyle devam etmitir. Gazi Mustafa Kemalin Ankaraya gelmesinin ardndan istiklal mücadelesi yeni bir safhaya gelmitir. Biz tek millet tek bayrak tek devlet dedikçe yüzlerini buruturanlarn, biz büyük ve güçlü Türkiye dedikçe kulaklarn kapatanlarn stiklal Marna sahip çkmas mümkün deildir.

LK HABERLEME UYDUMUZU 2022DE UZAYA GÖNDERYORUZ

Bugünkü Kabine toplantmzda ulusal siber güvenlik stratejisi ve eylem plann da görütük. Dijitallemeyle birlikte siber tehditlerde de artlar yaanyor. Esasen savunma sanayi projelerimizin temel bileenleri arasnda dijital sistemler ilk sralarda yer alyor. Devletler vatandalarnn can ve mal güvenlii yannda dijital bilgilerini ve aldklar hizmetleri de korumak mecburiyetindedir. Dijitallemeyle birlikte siber tehditlerde de artlar yaanyor. Esasen savunma sanayi projelerimizin temel bileenleri arasnda dijital sistemler ilk sralarda yer alyor. Devletler vatandalarnn can ve mal güvenlii yannda dijital bilgilerini ve aldklar hizmetleri de korumak mecburiyetindedir. lk haberleme uydumuzu 2022de uzay gönderiyoruz. Mavi Vatandan siber uzaya kadar her sahada egemenlik haklarmza, sahip çkacaz.

TÜRKYE OLARAK BZ DE TOPRAK KRALADIK

Aziz milletim salgn döneminde en çok konuulan konulardan biri gda üretimi ve sürdürülebilir olmasdr. Bugünkü anlayla 1 asr sonrasyla çok farkllk çkaca ortadr. imdiden kiralanan toprak miktar ülkemizin yüz ölçümünün 3 katna ulamtr. Bir kez daha altn çizerek ifade etmek istiyorum. Toprak kiralamaktaki amaç bugünün ihtiyaçlarn karlamak deil, yarm asr sonrasnn plann yapmaktr. Türkiye olarak biz de toprak kiraladk. Dünyann baka hiçbir yerinde hükümetlerin böyle ithamlara maruz kaldklarn göremezsiniz. çiftçilerimizi, üreticilerimizi insanmz bize kar kkrtmak için tamam yanl söylemlerle gündem oluturmaya çalan bu zihniyeti çok iyi tanyoruz. Türkiyenin nereden nereye geldiini anlatmadan önce soframzda eksikliini hissetmediimiz, yürei tertemiz çiftçilerimize ükranlarm sunuyorum. Üreticilerimize hakkn teslim etmek için 18 yldr çalyoruz.

TARIMSAL MLL GELRDE AVRUPADA LK SIRAYA YÜKSELDK

Türkiyenin Avrupadan Asyaya uzanan topraklar kendi imkanlarn karlayacak bir imkan salyor. Son dönemde yaptmz altyap sayesinde ülkemiz önemli bir ihracatç konumuna gelmitir. Türkiye, geçtiimiz 18 ylda, tarmsal milli gelirini 37 milyar liradan 278 milyar liraya yükselterek, Avrupada ilk sraya yükselmitir. Geçtiimiz yl 197 farkl ülkeye tarmsal ürün ihraç ederek, 18 milyar gelir elde ettik. Un ihracatnda dünyada 1. makarna ihracatnda 2. sradayz. çiftçimize verdiimiz destekleri bu dönemde 12 kat arttrarak, bitkisel üretimimizi 124 milyon tonla Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine çkardk. Tarmsal üretimdeki art kendi kendine gelimedi. Bunun için destekler yannda çok büyük suluma projelerini hayata geçirdik. Biz son 18 ylda sulama amaçl 600 baraj, 423 gölet 1457 sulama tesisi yaparak milletimizin hizmetine sunduk. Toprak nedir, çiftçi ne i yapar, üretim nasl yaplr, bilmeyenler azlarn her açtklarnda saman ihracatndan bahsedenler aslnda cahilliklerinden bahsediyorlar. Saman ihracatmz, 84,5 bin ton geliri de 14 milyon dolardr. thalat dedikleri saman bin 953 tondur. Söyledikleri sadece yalan, iftira ile belki günü kurtarmak mümkündür ama bu tarzn ne çiftçiye ne de ülkemize bir faydas vardr.

HçBR HESABI KTABI YAPILMI PROJELER YOK

Karmzda, ülkemize kaynak girii salamak için hayata geçirdiimiz uygulamalar dahil fuhu, organ kaçakçl gibi durumlarla itibarlandracak kadar izandan noksan bir anlay var. Devlete bu ekilde gelir elde edileceine düünen bu zihniyetin ülke yönetimine talip olmas kara mizahtr. Sanayide 43 bin yeni organize sanayi parseli kazandrdk diyoruz, toplu konutta 900 bin yeni konut kazandrdk diyoruz, orman varlmz 1,9 milyon arttrdk diyoruz, velhasl her konuda Cumhuriyet döneminde yaplanlarn kat be kat üstünde ihraçlarmz sürdürüyoruz. Hiçbir somut ayaklar yere basan uygulanabilir, hesab kitab yaplm projeleri yok. Aslnda böyle bir dertleri de yok. Haklarn yemeyelim, Türkiye aleyhine alnan her kararn, yaplan her saldrnn ylmaz savunuculuunu üstlenme görevini de bir hakkn ifa ediyorlar.

CHPYE DEMRTA TEPKS

Mesela AHMin aykr bir karar sergiledi. Biz de çktk bu kararn hukuki deil siyasi bir karar olduunu izin vermeyiz dedik. Vay efendim sen nasl böyle bir ey söylersin. Kendileri böyle ilerde yetki sahibi olsalar, ellerinde insanlarn kan olan bu terörist destekçisini hemen serbest brakacaklar. Lafa gelince her frsatta Atatürkün partisiyiz diye övünen bu kiiler kendilerine Mustafa Kemalin askerleri deil it sürülerisiniz diyen yöneticisine bile ses çkaramamlardr.

SALGIN SÜRECN BAARIYLA YÖNETEN ÜLKELER ARASINDAYIZ

Koronavirüs salgn mutasyonlarn yol açt belirsizliklerle arlaarak devam ediyor. Türkiye, her alanda salgn sürecini baaryla yürüten ülkelerin arasnda yer alyor. Son kabine toplantmzda, 1 milyon 240 bin esnafmza yönelik 5 milyar TLlik destek ödemesini kamuoyuyla paylamtk. Milletimize aktardmz nakdi destek 45,5 milyar liraya ulat. Asgari ücret 2021 Ocak ay itibari ile %21,5 artla 2.826, Evli ve çocuklu çalan için 3 bin 14 lira olarak uygulanacaktr. Ksa çalma ödeneini ubat aynn sonuna, nakdi ücret desteinin süresini ise 17 Mart tarihine kadar uzattk. Yln ilk 11 ayndaki yatrm talebi geçen seneye göre %30 art gösterdi. Ülkemizin köklü otomotiv firmalarndan biri, 20 milyarn üzerinde yatrm ile 3 bin istihdam salayacak bir projeye balad. Batarya üretimi için de uluslararas bir anlama imzaland. Açtmz Lityum fabrikas da batarya üretimi için önemli bir yatrmdr. Akll telefon üretimi için küresel markalar ülkemize geliyor. te bu tür yüksek katma deerli yatrmlarla cari açmz kapatyor, d finansman açmz kapatyoruz.

CUMHURBAKANI ERDOAN MÜJDEY AçIKLADI

hracatmz 25 Aralk itibariyle 2020 yl hedeflerinin üzerine çkarak 166 milyar dolar buldu. Bu vesile ile d ticaretimizn açsndan önemli bir müjdeyi sizle paylamak istiyorum. ngilterenin ABden ayrlma takvimi perembe günü balyor. Yaplan uzun müzakereler sonrasnda ngiltere ile serbest ticaret anlamas imzalama aamasna geldik. Yarn bu anlamann imzalar atlyor. Gümrük Birlii Anlamasndan sonraki en önemli ticari anlamamz olacaktr.

KORONAVRÜS AISI

Hiç üphesiz salgn döneminde dünyann geri kalan gibi herkesin umudu a çalmalardr. A tedarik ve gelitirme çalmalarnn gerisinde kalmamz kesinlikle mümkün deildir. Tüm a çalmalarn yakndan takip ediyor, neticesine göre anlamalar yapyoruz. çinden sipari verdiimiz alarn ylbandan önce ülkemize gelmesini ümit ediyoruz. Konunun her gündeme geliinde ilgili bakanlklarmza alarn yakndan takip edilmesi konusunda kesin talimat veriyorum. nallah kendi üretimimiz olan ay en ksa sürede milletimizin hizmetine sunmakta kararlyz.

YÜZ YÜZE ETM VERLEN ARA UZATILDI

Okullarmzdaki yüz yüze eitime verdiimiz aray, 15 ubat 2021e kadar uzatyoruz.

Ana Sayfaya Git