Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enerji fiyatlarına ilişkin paylaşım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enerji kaynaklarında fiyatların artmasının her alanda dengeyi bozduğunu belirterek, vatandaşları bu artışlardan korumak için ciddi tedbirler aldıklarını ve almaya devam edeceklerini bildirdi.

Haberler 16.06.2022 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, enerji kaynaklarnda fiyatlarn artmasnn her alanda dengeyi bozduunu belirterek, vatandalar bu artlardan korumak için ciddi tedbirler aldklarn ve almaya devam edeceklerini bildirdi.

Cumhurbakan Erdoan, sosyal medya hesabndan yapt paylamda, Tüm dünyada petrolden doal gaz ve kömüre kadar enerji kaynaklarnn hepsinde fiyatlarn artmas, günlük hayattan sanayi üretimine kadar her alanda dengeleri bozmutur. Biz vatandalarmz bu ar artlardan korumak için çok ciddi tedbirler aldk, almaya devam edeceiz. ifadelerini kulland.

Erdoann paylamnda yer verdii grafikte, meskenlerde ve tarmsal sulamada kullanlan elektriin KDVsinin yüzde 18den yüzde 8e indirildii, 2022nin ilk 5 aynda meskenlerde kullanlan doal gazn yüzde 82sinin ve elektrik üretiminde kullanlan doal gazn yüzde 26snn sübvanse edildii bilgileri yer ald.

Ana Sayfaya Git