Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 10 soru

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 10 soru yönelterek, "Bu soruların yanıtlarını açık bir şekilde verirse kendisi ile ilgili tutumumuzu gözden geçireceğiz. Aksi halde kifayetsiz muhterislere ülke teslim edilmez, devam edeceğiz" dedi.

Haberler 02.06.2022 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Erdoan, 560 bin kiinin katlmyla 29 Maysta stanbulun fethinin yl dönümünün Atatürk Havalimannda kutlandn ve millet bahçesinin ilk fidanlarnn dikildiini anmsatarak stanbula talan edilecek bir nimet olarak bakanlar sadece fetih srrn deil Cumhuriyeti de bugün bizim yaptklarmz da anlayamazlar. Tarih, fethettiimiz her yerde güveni, huzuru hakim klmak için verdiimiz mücadelenin ahididir. Bugün de bayramz dalgalandrdmz her yeri esenlik yurdu haline getirmenin mücadelesini veriyoruz. Ayasofyay 84 yl sonra asli hüviyetine yeniden kavuturarak fethin barnda açlan yaray Allaha hamdolsun kapattk. Ayasofya, stanbulun kalbinde yükselen sancak olarak medeniyetimizdeki yerini tekrar almtr. çamlca Tepesi geldiimizde kirlilik abidesiydi. O kulelerle tamamen rezaletti. çevrecilik adna konuanlar Burada çevre katliam var demediler. Biz geldik, demir ynlarn kaldrdk, oraya u andaki muhteem bir tasarm olan çamlca Kulesini diktik. Ana muhalefet mülteciler için Bunlar kaçkn, bunlar buraya alamayz diyor. Geldiimizde bunlar geldikleri yere göndereceiz diyor. Aramzdaki fark bu, bunlar gayr medeni. stanbula ne yapsak, hangi hizmeti getirsek borcumuzu ödeyemeyiz diye konutu.

ATATÜRK HAVALMANI KISMEN VASFINI SÜRDÜRECEK

Cumhurbakan Erdoan, Atatürk Havaliman Millet Bahçesi olarak tescillenen eserin ehrin bir vahas olarak hizmet vereceini söyleyerek, öyle konutu:

stanbul Havaliman, ülkemizin yüz ak olarak faaliyetlerine devam ediyor. Atatürk Havaliman ise ksmen bu vasfn sürdürüyor, sürdürecek. Yurt içi ve yurt d seyahatlerimizde Atatürk Havalimann kullanyoruz. Havaliman içindeki Acil Durum Hastanesine yaplan uçular da buradaki pistten gerçekleiyor. Biz Atatürk Havalimanna bin 6 odal ehir Hastanesi yaptk. 3 ayda yaptk. Yurt dnda ölüme terk edilen vatandalarmz vard ya ambulans uçakla aldk, getirdik, tedavileri devam ediyor. Biz Batlnn yapt gibi ölümü gözleyenlerden deiliz. Biz her an ölecekmi gibi hazr ama kalkp bir hasta için de bu entübedir her an gidebilir diye atlar yakmayz. Rabbimin bize verdii emaneti en güzel ekliyle kullanmaya mecburuz. imdi ehrin en youn yerleim yerlerinin ortasnda kalan Atatürk Havalimann eski fonksiyonuyla devam ettirmeye çalmak hem stanbula hem stanbullulara büyük hakszlk olacakt. Pek çok sebeplerden dolay Türkiyenin ve stanbulun yeni bir havalimanna ihtiyac vard. Ksa adyla GA olan bu havalimanmz u anda dünyada ilklerde. Modern ve lüks havalimanmz u anda daha da gelitiriyoruz. Gelen-giden yolcularla ilgili otel ihtiyaçlarna yönelik yüklenici firmaya gerekli destei vereceiz, otelleri yapmak suretiyle GA daha güçlü hale gelecek. Pistler noktasndaki eksiimizi de giderecekler. GA belki dünyada bir numara olacak. Yeni havalimanmz etap etap büyütmeye devam ediyoruz.

EN GÜZEL CEVABI PAZAR GÜNÜ VERDK

Cumhurbakan Erdoan, Atatürk Havaliman Millet Bahçesinde yaplan fetih programn izleterek öyle dedi:

Atatürk Havaliman bölgesine 345 bin fidan dikiyoruz. 350 yanda bir zeytin aacnn dikimini yaptk. Oraya farkl bir onur kazandryoruz. 560 bin kiinin katlmyla gerçekletirdiimiz bu program Bay Kemal dikkat et, Zulüm 1453te balad dediniz. Senin avanen duvarlara bunlar yazd. Millet bahçesi üzerinden yalan ve iftira ile bize saldranlara en güzel cevab pazar günü verdik. Dünyann hiçbir yerinde bir ehre böyle bir yeil alan kazandrlmas projesine kar çkacak akl banda tek bir kii bulamazsnz. Ülkemizde birileri böyle bir hizmeti dahi siyasi husumet arac haline getirecek kadar akllarn kaybetmilerdir. i çevrenin korunmasn savunmak olan pek çok kurulu var. Bunlar çevrecilik adna bizim yaptmz her projede karmza dikilmilerdir. Beklerdik ki ayn çevreler Atatürk Havaliman Millet Bahçesi projesinde yanmzda olsun. Millet bahçesi tartmalarnda brakn eylemi en küçük ses çktn duydunuz mu? Duyamazsnz. Bunlarn derdi çevre, aaç deil. Kendi yaam biçimi dayatmalarna çevreyi maske yapanlarn maskesi dümütür. Bu ülkede bizden daha samimi çevreci de yoktur.

BZDE BÖYLE BR KN YOK

Cumhurbakan Erdoan, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Vandaki konumasnda Kandile selam gönderdiini söyleyerek öyle konutu:

Van 2011deki depremin ardndan yeniden ina ettiimizden haberi yok. Bu depremden sonra Vann ne halde olduunu biliyor musun sen Bay Kemal? Kaç kere Vana gittin, merkezini dolatn? Biz Vana en az 35 milyar harcama yaptk. Haritadaki yerini bile gösteremez. Vanda eer PKK örgütünün uzants olanlar görevde olmu olsayd, suyu olan bir Van bulamazdnz. Biz onlarn döneminde bile oraya Vana suyu götürdük. Büyükehir belediye statüsünde olduu için suyu kendisinin temin etme zorunluluu var. CHPden aldmzda stanbulda da susuzluu en ksa zamanda giderdik. Bay Kemal bunlar bilmez. Daha ilk geceden itibaren sizin yannzda olanlar kimlerdi Vanda? Tayyip Erdoan ve arkadalar. Devletin kaynaklarnn terör örgütüne aktarlmasnn önüne geçmek için kullandmz belediye bakan vekilini öyle anlatyor ki; sanrsnz ses Kandilden geliyor. Onlarn verdii ii alan müteahhitlere ödemeleri yapmayacaz diyor. Devlette devamllk esastr. Bunu nasl dersin? Bu ülkede yarg var. Nasl vermezsin. akr akr ödemeye mecbursun. CHPnin vekil olmu olan müteahhitlerine bu CHPli müteahhit, ödeme yapmam demedik, hepsine akr akr ödeme yaptk. Bizde böyle bir kin yok. Samimi olarak iini yapana her zaman destek var.

KM ADAY GÖSTERECEKLER KEND BLECEKLER TR

Erdoan, Klçdarolunun TÜRGEV Vakfna yönelik iddialarn anmsatarak öyle devam etti:

Yurt binasnn inaatn diline dolayan bu kiinin PKKnn oradaki faaliyetlerinden ikayeti olduunu gördünüz mü? Klçdarolu, bu yurdu iftirayla diline dolayarak kime hizmet ediyor dersiniz? Rahmetli Muhammed Alinin çiftliini de ayn vakf sayesinde örencilerimizin hizmetine sokarak, bu zat daha da çatlatacaz, kvrandracaz. Her iftiray burnundan fitil fitil getirmek de boynumuzun borcudur. çocuumuzla, ailemizle uramay dert haline getiren bu zatn evvelini ortaya dökmesini de biliriz de bize yakmaz. Gerektiinde hadsize haddini bildirmenin krk yetime kaftan giydirmekten daha üstün olduunu gayet iyi biliriz. Klçdarolunun hakkn yememek lazm. 2023 Haziran aynda yaplacak seçimler için rakip gördüü herkesi ya ayn masaya toplad ya da ince manevralarla saf d brakmaya balad. Bu zatn her azn açtnda hakkn savunduu biri cezaevinden 6l masann tüm taraflarna Utanmyor musunuz diye ayar verdi; süt dökmü kedi misali hiçbirinin sesi çkmad. Herhalde soluk borularn tutan el ses çkarmalarna izin vermedi. Kimi aday gösterecekleri kendi bilecekleri itir.

KILIçDAROLUNA 10 SORU

Erdoan, CHP Genel Bakan Kemal Klçdaroluna 10 soru yönelterek cevap vermesi halinde kendisini muhatap alacaklarn söyledi. Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti:

Bir; PKKdan YPGye bölücü terör örgütünün bütün unsurlarn, FETÖden DEAa tüm terör örgütlerinin siyasi uzantlar ile beraber en iddetli ekilde lanetliyor mu lanetlemiyor mu? kinci sorum; Türkiyenin PKKya kar yürüttüü snr ötesi harekatlarn destekliyor mu? sveç ve Finlandiyann NATO üyelii tartmasnda ortaya çkan Batnn terör örgütlerine kar riyakar tutumuna kar devletinin izledii politikann yannda m? Türkiyenin Akdeniz ve Egede verdii milli mücadelede ülkesinin safnda m? Dünyann salgn ve sava sebebiyle yaad krizin ekonomik boyutu ile ilgili sürdüümüz mücadeleye destek veriyor mu? Mahkeme karar ile yalan olduu tescillenmi iddialar brakp siyaseti ülkenin ali çkarlaryla yürütmeye var m? Siyasi stratejilerini yabanclara onaylatmak yerine kendi partisiyle ve milletle belirlemeye var m? Bin yldr kanlarmzla sulayarak ebedi vatanmz haline getirdiimiz bu topraklarn tüm deerlerini asil devletin evlad olarak temsil ediyor mu? Partisi içindeki her türden tacizciyi, tecavüzcüyü tasfiye etmeyi düünüyor mu? Yürei yetip 2023te Cumhurbakan aday olacak m olmayacak m? Bu sorularn yantlarn açk bir ekilde verirse kendisi ile ilgili tutumumuzu gözden geçireceiz. Aksi halde kifayetsiz muhterislere ülke teslim edilmez, devam edeceiz ifadelerini kulland.

PEK çOK SORUNUN BALANGIç NOKTASI GEZ HADSEDR

Cumhurbakan Erdoan, Gezi olaylarnn yl dönümü olduunu hatrlatarak, Olaylar, stanbulda Gezi Parkndaki birkaç aacn kesildii iddiasyla 2013ün mays sonu, haziran ba gibi alevlendirilmitir. Aaç bahanesiyle çaklan kvlcm, bir anda Türkiyenin hükumetini, milli projelerini, uluslararas çkarlarn hedef alan bir kalkmaya dönümütü. Düünün Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Camiinin içinde bu ekyalar, bu teröristler, bira ieleriyle, bira kutularyla adeta caminin içini pislemiti. Bunlar böyle, bunlar çürük, bunlar sürtük. Bunlar için ulu mabet nedir, ne deildir, öyle bir ey yok. Kamu binalarnn, polis araçlarnn, ambulanslarnn, i yerlerinin, sivil araçlarn, belediye otobüslerinin, sokaklarn, parklarn yaklp ykld Gezi olaylarnn arkasnda kimlerin olduunu biz zaten biliyoruz da tarih de yazacaktr. Bay Kemal orada myd? çünkü ba çeken oydu. Bunlardan bu millete, bu vatana hayr gelmez. Bunlar ancak terör sevicilerle beraber; çünkü kendileri de terör sevici. Gezi olaylarnn planl ve alçak bir kalkma olduunu bouna söylemiyoruz. Uluslararas yatrmclarn ülkemizden çkndan borçlanma faizlerinin artna, borsann düüünden döviz kurunun yükselmeye balamasna kadar halen boutuumuz pek çok sorunun balangç noktas Gezi hadisesidir. Ülkemize sadece yol açt maddi tahribatn bedeli 1,5 milyar dolar, dolayl maliyeti yüzlerce milyar dolar olan bu hadise, arkasndan gelen tüm oyunlarn, tuzaklarn da iaret fiei hüviyeti tamaktadr.

MLLETVEKL OLSAN NE YAZAR

Cumhurbakan Erdoan, 15 Temmuz ehitleri Köprüsüne çkp görevini yapan görevlilere hakaretler edildiini söyleyerek, HDP ve CHP listelerinden Meclise sokulan bu siyasetçi klkl provokatörler, yaptklar terbiyesizliin hesabn, hukuka ve milletimize vereceklerdir. Bu ne densizliktir? Bu ne edepsizliktir? Devletin polisine görevini yaparken yaptklar i. Ben milletvekiliyim. Sen milletvekili olsan ne yazar ya. Bir defa gelip de ehitler Köprüsünde böyle bir pankart sen polise ramen asamazsn. Ne oldu, asamadlar. Asamayacaksnz. Ayrca hukuk önünde de bunun hesabn vereceksiniz. Ayn ekilde kültür sanat etkinlikleri üzerinden yaygara kopararak milletimizi birbirine düürmeye çalanlar da kendi sinsi tuzaklarnda bomakta kararlyz dedi.

NATO, TERÖR ÖRGÜTLERNE DESTEK KURULUU DELDR

Erdoan, sveç ve Finlandiyann NATO üyeliine terör örgütlerine destek vermeleri nedeniyle olumsuz cevap verdiklerini vurgulayarak, sveç ve Finlandiyann NATO üyeliine, terör örgütü PKKya ve uzants kurululara verdikleri destek sebebiyle kar olduumuzu hemen ve açkça ilan ettik. NATO, bir güvenlik kuruluudur. NATO, terör örgütlerine destek kuruluu deildir. Dolaysyla bu terör örgütlerine bu ülkelerin, sveç, Finlandiya, Almanya, Fransa, Hollanda, polisleriyle beraber bunlar koruma altna alyorlar ve terör örgütü bann da posterleriyle birlikte bunlar bu yürüyüleri yapyorlar. Almanyada bu böyle, Hollandada böyle, sveçte böyle, hatta hatta kendi parlamentolarnda bunlarn balarn konuturuyorlar. Daha ileri gidiyorlar, Avrupa nsan Haklar Mahkemesi önünde çadrlar kurmak suretiyle buralarda para topluyorlar. Bütün bunlar göz önünde iken biz bunlara nasl gelin, girin diyebiliriz diye konutu.

YUNANSTANLA YÜKSEK DÜZEYL STRATEJK KONSEY ANLAMAMIZI BOZDUK

Erdoan, Yunanistann, Amerikann 9 tane üssünün adalarda vesaire kurulmasna imkan hazrladn söyleyerek öyle devam etti:

imdi bizim Yunanistanla Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Anlamamz vard. Dün Dileri Bakanma da söyledim. Biz Yunanistanla Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Anlamamz bozduk. Zira biz ahsiyetli d politikadan yanayz. Eer d politikada ahsiyetini kaybetmi olanlar varsa, onlarla birlikte olmay düünemeyiz. kide bir uçaklarnla kalk, bize gösteri yap. Ya ne yapyorsun sen? Kendine gel. Tarihten hiç ders almyor musun? Tarihte neredeydin, imdi neredesin? Ondan sonra balyorsun alayp szlamaya. Türkiye ile dans etmeye kalkma, yorulur, yolda kalrsn. Onun için de u anda bu anlamay ortadan kaldrmak suretiyle arkadalarma da söyledim, bunlarla artk ikili görümeleri de yapmyoruz, yapmayacaksnz. çünkü bu Yunanistan maalesef yola gelmeyecek.

TEL RIFAT VE MÜNBç TEMZLEYECEZ

Erdoan, Tel Rfat ve Münbiçin teröristlerden temizleneceini söyleyerek Güney snrlarmz boyunca 30 kilometre derinliinde güvenli bölge oluturma kararmzn yeni bir safhasna geçiyoruz. Tel Rfat ve Münbiçi teröristlerden temizliyoruz. Ardndan da aama aama dier bölgelerde aynsn yapacaz. Türkiyenin bu meru güvenlik admlarna bakalm kimler destek verecek, kimler köstek olmaya çalacak göreceiz dedi.

Ana Sayfaya Git