Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan NATO diplomasisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Kasım’da NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’i İstanbul’da kabul edecek

Haberler 28.10.2022 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoğanın İsveçin yeni Başbakanı Ulf Kristersson ile 8 Kasımda Ankarada yapacağı görüşmede başta İsveçin NATO üyeliği olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkilerin ele alınması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Kasımda NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile İstanbulda bir araya gelecek, dün telefonla görüştüğü İsveçin yeni Başbakanı Ulf Kristerssonu ise 8 Kasımda Ankarada kabul edecek.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, kasım ayının başında, gündemi NATO olan yoğun bir diplomasi trafiği yürütecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın 4 Kasım Cuma günü İstanbulda NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenbergi kabul etmesi planlanıyor. Görüşmede İsveç ve Finlandiyanın NATO üyelik sürecinin yanı sıra Rusya-Ukrayna Savaşı ile ilgili gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

Erdoğandan NATO diplomasisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün telefonla görüştüğü İsveç Başbakanı Ulf Kristerssonu da 8 Kasımda Ankarada ağırlayacak. Görüşmede Türkiye-İsveç ilişkilerinin yanı sıra İsveçin NATO üyelik süreci konularının ele alınması öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı telefon görüşmesinde, İsveçin yeni Başbakanı olması dolayısıyla Ulf Kristerssona tebriklerini iletmişti. Erdoğan, 19 Ekimde kendisine gönderdiği mektuba değinerek Ulf Kristerssonı Ankarada misafir etmekten memnuniyet duyacağını ifade etmişti.

İsveç Başbakanı Kristerssonın Üçlü Muhtıraya bağlı olduklarına dair açıklamalarını takip ettiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu muhtıranın önümüzdeki süreç bakımından yol gösterici olacağını dile getirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerinin İsveçin NATO üyeliğini ve Türkiyeyle ikili ilişkilerini rehin almasını engellemenin ortak menfaat olduğunu vurgulamıştı.

Ana Sayfaya Git