Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sedef Kabaş'a 250 bin TL'lik tazminat davası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, televizyon programında kendisine hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'a ve televizyon kanalının bağlı olduğu şirket adına Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Sakar hakkında 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Haberler 09.02.2022 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoann avukat Ahmet Özel tarafndan stanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesine sunulan dava dilekçesinde, Sedef Kaban canl yaynda Cumhurbakanna yönelik hakaret ve iftira içeren ifadeleri olduu belirtildi. Dilekçede, Davalnn müvekkili hedef alan ar, tahammül edilmesi imknsz, hakaret ve ithamlar içerir birtakm ifadeler ile müvekkili kamuoyu önünde toplumun yapsn bozan ayrtrc, zarar veren bir kii konumunda tutup bunu çkm olduu televizyon programnda geni kitlelere duyuracak ekilde yapmak suretiyle müvekkilin aalanmasna, toplum önünde küçük düürülmesine ve ypratlmasna sebep olmutur.

TAZMNAT DAVASI

Frat Sakarda Basn Kanununun 13üncü maddesi gereince hukuki olarak sorumludur denildi. Her ne kadar demokratik toplumun bir gereksinimi olan ifade özgürlüü kanunlarla teminat altna alnm olsa da müvekkilimin kiilik hakkn zedeleyen bahse konu televizyon programndaki ifadeler özgürlüünün snrlar amaktadr denilen dilekçede, 250 bin TLlik manevi tazminatn programn yaynland tarih olan 14 Ocaktan itibaren yasal faiziyle ödenmesine hükmedilmesi istendi. Mahkeme, daval tarafa cevap dilekçesi hazrlamalar için iki hafta süre verilmesi ile davallarn sosyo ekonomik durumunun tespiti için kolluk birimlerine yaz yazlmasna karar verdi.

Ana Sayfaya Git