Davutoğlu: Adayım ama partiler arası bir mutabakatı da görüşürüz

Ahmet Davutoğlu, Osmaniye'de "Cumhurbaşkanlığı seçimleri için neden aday olmuyorsunuz" sorusunu "Adayım ama partiler arası bir mutabakat olursa biz onu da görüşmeye hazırız" diye yanıtladı.

Haberler 18.06.2022 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Osmaniyeye gelen Gelecek Partisi Genel Bakan Ahmet Davutolu, Kadirli ilçesinde çamlkahvede esnaf ziyareti yapt.

Bir kiinin Davutoluna Babakanlk yaptnz neden aday olmuyorsunuz? sorusunu ise Davutolu, Parti kurarken zaten aday olmuuz. Yani iddiamz bu. Ama imdi u anda da adayz. Hepimiz parti olarak, hepimiz iktidara adayz ondan kaçnmyorum. Adaym ama partiler aras bir mutabakat olursa biz onu da görümeye hazrz yantlad.

HçBR MÜTEAHHTTE MZAM YOK

Neden ayrldnz? sorusu üzerine de Davutolu yanndaki esnaf iaret ederek, öyle konutu:

te bu sebeple. O, siyasi ahlak yasasna hayr dedi. Suriyelileri getirenler onlar biz getirmedik. Esad halkn bombalayan biri. Tayyip Bey eer memleketi düzgün yönetseydi ben 6 yl oldu ayrlal, 6 ylda o Suriyeliler geri dönerdi. Babakan olur olmaz bütün bakanlklar çardm, brifing aldm baktm ki doru dürüst bir çalma yaplmam hiçbir eyine imza atmadm. Benim dönemimde hiçbir müteahhittin herhangi bir yerinde benim imzam yok. Benim ne damadm bakan oldu ne akrabam zengin oldu ne olum devlet iine kart. Bak ite Kadirlililer bilir. Sen onlarn peinde git tamam devam et, milleti bu hale düürenlere u ekil milleti u hale düürenle devam et sen.

Ana Sayfaya Git