Davutoğlu: Derhal bir kriz masası oluşturulmalı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak, “Ankara’da derhal bir kriz masası oluşturulmalıdır. Genelkurmay, Dışişleri Bakanlığı, istihbarat birimlerimizden, güvenlik birimlerimizden oluşan, savaş sürecinde anlık müdahaleler ve değerlendirmeler yapacak bir kriz masası oluşturulmalıdır” dedi.

Haberler 25.02.2022 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniden Refah Partisi Genel Bakan Fatih Erbakan, Ahmet Davutolunu bugün Gelecek Partisi Genel Merkezinde ziyaret etti. Davutolu ve Erbakan, görüme sonrasnda ortak basn toplants düzenledi.

Davutolu, görümeye ilikin, Aramzda vardmz mutabakat çerçevesinde, daha düzenli ekilde toplanarak Türkiyedeki siyasi gelimeleri birlikte deerlendirme karar aldk, bundan sonra istiarelerimiz sürecek açklamasn yapt. Erbakan ise Fakirden alp zengine veren, fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapan bu haksz, adaletsiz sisteminin düzeltilmesi noktasnda Sayn Genel Bakan ile mutabk kaldk. Bu admlarn bir an önce atlmas noktasnda müzakereler yaptk diye konutu.

Davutolu, unlar söyledi:

Sayn Genel Bakanmz Erbakan ve çalma arkadalarn genel merkezimizde arlamaktan mutluluk duyuyoruz. Öncelikle 27 ubat, hepimizin kendisinden istifade ettiimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakann ölüm yl dönümünden önce Sayn Fatih Erbakana bütün milletimiz adna taziyelerimizi ve hayr dualarmz ediyoruz.

28 ubattaki verilen hakl mücadelelerin üzerlerine iktidarlarn kuranlara, bu kazanmlarmz kaybederiz korkusu yaayarak yolsuzluklara, yasaklara, yoksullua ülkeyi boanlara kar 28 ubat direniini hatrlatmak boynumuzun borcudur.

Bu sabah hepimiz, Souk Savatan bu yana yaanan en kritik süreçlerden biriyle karlaarak uyandk. Rusyann Ukrayna topraklarna girmesi ve Ukrayna ve Rusya arasnda balayan sava, sadece iki ülkenin deil bütün Avrupann ve uluslararas toplumun kaderini ilgilendirecek boyutlara ulat. Basn toplantmzdan sonra, hükümete çar mahiyetinde, alnmas gerek tedbirleri içeren bir paketi kamuoyuna arz edeceiz.

ANKARADA DERHAL BR KRZ MASASI OLUTURULMALIDIR

Ankarada derhal bir kriz masas oluturulmaldr. Genelkurmay, Dileri Bakanl, istihbarat birimlerimizden, güvenlik birimlerimizden oluan, sava sürecinde anlk müdahaleler ve deerlendirmeler yapacak bir kriz masas oluturulmaldr. Bir sava kapdayken ve dünya savan hangi saate balayacan tedirginlikle beklerken Sayn Cumhurbakannn Afrika ziyaretine çkmas ve Türkiyeden binlerce kilometre uzak olmas bir zaaf oluturmutur.

DERHAL ATEKES çARISINDA BULUNMALIDIR VE TÜRKYE NSYATF ALMALIDIR

Türkiyenin, özellikle Ukrayna ve Rusyaya komu bir ülke olarak, yegane komu NATO ülkesi olarak, savan daha üst düzeylere çkmas ihtimalini de göz önünde bulundurarak Montrö Anlamasndan doan hukukun iki taraf nezdinde de korunaca yönünde bildirimde bulunmas arttr. Ukrayna devletinin toprak bütünlüü ve snrlarn deimezlii ilkesi çerçevesi, ilkesel tutumuz deklare edilmelidir. Meselenin Ukrayna-Rusya krizinden Karadenize yaylmasn engelleyecek, Karadenizde bar ve istikrarn korunmas yönünde bir inisiyatif gelitirilmelidir. Derhal atekes çarsnda bulunmaldr ve Türkiye inisiyatif almaldr. Krmda Tatar soydalarmzn bütün bu gelimelerden etkilenmemesi, zarar görünmemesi için giriimlerde bulunulmaldr. Sayn Cumhurbakanna çarda bulunuyorum; bu süreci muhalefet partileriyle tam bir effaflk halinde paylamal. Böyle kritik bir amada, d politikann iç politika malzemesi olmaktan çkartlarak bir süreç balatlmas önemlidir. Betepede balayan güvenlik zirve u anda toplam. Bütün bu teklif ettiimiz eylem planlar dikkate alnarak, Türkiyenin Karadenizdeki, Avrupadaki çkarlarnn hem Rusya hem Ukrayna arasndaki ilikileri zedelemeyecek ekilde çözümlenmesi yönünde çaba göstermesi yönünde çarda bulunuyorum.

Aramzda vardmz mutabakat çerçevesinde, daha düzenli ekilde toplanarak Türkiyedeki siyasi gelimeleri birlikte deerlendirme karar aldk, bundan sonra istiarelerimiz sürecek.

Erbakan ise unlar söyledi:

Bu ziyaretimiz, Erbakan Hocamzn ölüm yldönümünün arifesine ve 28 ubatn yldönümü arifesine denk geldi. Ziyaretimiz son derece ciddi bir krizin ortasna denk geldi. Ukrayna ile Rusya arasndaki çatma da görümelerimizde ele alnd.

BEBEK MAMALARINA ALARM TAKILDII BR ÜLKEDE YAIYORUZ

Elbette ki her eyden önce milletimizin içinde olduu skntlar ele alyoruz. Bugün Türkiyede 6 milyondan fazla haneye sosyal yardm yaplmaktadr, 1,5 milyon haneye gda yardm. 4 milyona yakn abonenin elektrikleri kesilmitir. 10 milyona yakn isiz, 1,5 milyona yakn üniversite diplomal isiz Ayçiçek yalarnn zincirle marketlerde baland ve bebek mamalarna alarm takld bir ülkede yayoruz. Bu aslnda bizim kaderimiz deil; fakir bir ülke olduumuzdan dolay deil, maalesef paylamnda adalet olmamasndan dolay ve mevcut iktidarn önce millet anlay yerine önce imtiyazllar anlayyla hareket etmesi.

FAKR DAHA FAKR, ZENGN DAHA ZENGN YAPAN BU HAKSIZ SSTEMNN DÜZELTLMES NOKTASINDA MUTABIK KALDIK

Bu üç sene içerisinde 852 milyar lira faiz ödeyecek devlet. Bu paralar faize gittikleri için maalesef esnafa, çiftçiye kaynak kalmamaktadr. 16,4 milyon araç garantisi veriliyor ama bugüne kadar 4 milyon aracn geçtii söyleniyor. Bir çanakkale Köprüsünü dört çanakkale Köprüsü parasna yaptryorlar. Fakirden alp zengine veren, fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapan bu haksz, adaletsiz sisteminin düzeltilmesi noktasnda Sayn Genel Bakan ile mutabk kaldk. Bu admlarn bir an önce atlmas noktasnda müzakereler yaptk.

Ana Sayfaya Git