Demokratik bir cumhuriyet

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, partisinin Diyarbakır 3. Olağanüstü İl Kongresi'nde konuştu "Bizim mücadelemiz, demokratik bir cumhuriyeti hep birlikte oluşturmak, kadınların özgürce yaşadığı, gençlerin kendi geleceğini belirlediği demokratik bir sistemi kurmak içindir"

Haberler 15.11.2021 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Pervin Buldan, Bizim mücadelemiz, demokratik bir cumhuriyeti hep birlikte oluturmak, kadnlarn özgürce yaad, gençlerin kendi geleceini belirledii demokratik bir sistemi kurmak içindir. dedi.

Buldan, Diyarbakrda bir düün salonunda gerçekletirilen partisinin 3. Olaanüstü l Kongresine katld.

Burada konuan Buldan, partililerle bir araya gelmekten duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Kongrede yeni seçilecek partililere baar dileyen Buldan, eit ve özgür bir gelecek getirmek istediklerini ifade etti.

HDPNN HEDEFLER

Buldan, Bizim mücadelemiz eitçe yaayabileceimiz, onurlu bir barla örülen ortak gelecei kurmak içindir. Bizim mücadelemiz, demokratik bir cumhuriyeti hep birlikte oluturmak, kadnlarn özgürce yaad, gençlerin kendi geleceini belirledii demokratik bir sistemi kurmak içindir. diye konutu.

2023 seçimlerinde Diyarbakrn önemine deinen Buldan, unlar kaydetti:

Barn yolu nasl Diyarbakrdan geçiyorsa 2023ün yolu da mutlaka Diyarbakrdan geçecektir. Bundan hiç kimsenin kukusu olmasn. Türkiye halklaryla oluturacamz büyük bar ittifakyla mutlaka baaracaz. Güçlü demokrasiyi, en geni demokrasi ittifakyla mutlaka kuracaz. Kadnlarn özgürlüünü en büyük kadn ittifakyla gerçekletireceiz. Sosyal adaleti, hakça ve eitçe yaam en büyük emek ittifakyla buluturacaz.

Ana Sayfaya Git