Dışişleri Bakanı Fidan, Kıbrıs Türklerinin Barış ve Özgürlük Bayramı'nı kutladı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Barış ve Özgürlük Bayramı'nı sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla tebrik etti.

Haberler 20.07.2024 - 10:48 Son Güncelleme : 20.07.2024 - 10:48

Bakan Fidan, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kıbrıs Türklerinin Barış ve Özgürlük Bayramı kutlu olsun. Adada Kıbrıs Barış Harekatı ile sağlanan barış ve huzur ortamı yarım asırdır sürmektedir. Türkiye olarak Kıbrıslı soydaşlarımız ile omuz omuza durmaya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin hak ve çıkarlarını her daim savunmaya devam edeceğiz. Kıbrıs Barış Harekatımızın 50. yıl dönümünde, milletimizin ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türklerinin varoluş mücadelesi için canlarını feda etmiş şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanlığı da, X hesabından yaptığı paylaşımda, Kıbrıs Türklerini özgürlüğe kavuşturan Kıbrıs Barış Harekatının 50. yıl dönümü kutlu olsun. mesajını paylaştı.

Paylaşımda, Türkiye, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin 50 yıl önce bugün zor koşullar altında gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekatıyla Kıbrıs Türkünü yok olmaktan kurtararak varlık ve güvenliğini teminat altına almış, Kıbrıs Adasının Yunanistana ilhakını önlemiştir. Bu suretle Adaya yarım asırdır süregelen barış gelmiştir. ifadeleri kullanıldı.

Anavatan ve garantör Türkiyenin her daim Adanın eşit sahibi Kıbrıs Türkünün yanında yer alacağı ve KKTCye koşulsuz desteğini sürdüreceği vurgulanan paylaşımda, 1974 yılında milli davamız uğruna şehit olan Mehmetçik ve Mücahitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi şükranla anıyoruz. mesajına yer verildi.

Ana Sayfaya Git