Dışişleri Bakanlığı'ndan Filistin açıklaması

Dışişleri Bakanlığı: Filistinli siyasi oluşumların Pekin'de bir araya gelerek milli birliğin sağlanmasına yönelik bir bildiri kabul etmelerinden memnuniyet duyuyoruz.

Haberler 23.07.2024 - 18:39 Son Güncelleme : 23.07.2024 - 18:39

Dışişleri Bakanlığı, Filistinli siyasi oluşumların çinin başkenti Pekinde bir araya gelmelerinden ve milli birliğin sağlanmasına yönelik bir bildiri kabul etmelerinden memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Bakanlık, Filistinli siyasi oluşumların Pekin Toplantısında kabul ettikleri bildiri hakkında yazılı açıklama yaptı.

çinin daveti üzerine Filistinli siyasi oluşumların Pekinde bir araya gelmelerinden ve milli birliğin sağlanmasına yönelik bir bildiri kabul etmelerinden memnuniyet duyulduğu belirtilen açıklamada, Filistinliler arası uzlaşı sürecine çinin katkılarının takdirle karşılandığı ifade edildi.

Açıklamada, İsrailin Gazzedeki saldırılarının tüm şiddetiyle devam ettiği, Batı Şeria ve Doğu Kudüste baskınların daha da yoğunlaştığı mevcut koşullarda, Filistinde siyasi birliğin sağlanmasının önemi ve aciliyeti daha artmıştır. Pekinde kabul edilen bildiride kayıtlı adımların hayata geçirilmesini ve Filistinde siyasi birliğin sağlanmasına yönelik uzun zamandır ülkemizin de katkılarıyla devam eden gayretlerin bir an evvel olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz. ifadelerine yer verildi.

- çinde imzalanan Pekin Diyaloğu bildirisi

çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, aralarında Fetih Hareketi ve Hamasın da bulunduğu Filistinli grupların, çinin başkenti Pekindeki görüşmelerin ardından imzaladıkları bildiriyle geçici uzlaşı hükümeti kurma niyetlerini vurguladığını bildirmişti.

Filistinli 14 grubun üst düzey temsilcileri, 21 Temmuzda başlayan uzlaşma görüşmeleri sonrası, aralarındaki bölünmüşlüğe son vermeyi ve birlik oluşturmayı amaçlayan Pekin Diyaloğunu imzalamıştı.

Ana Sayfaya Git