Düne kadar her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına alan bir adam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Gençlik Kolları 15. Olağan Kongresi'nde konuştu. Kılıçdaroğlu, "Daha düne kadar her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına alan bir adam, şimdi kalkmış bize milliyetçilik dersi veriyor. İnönü'nün lafı ile; 'hadi canım sen de.' Çok ciddi sorunlarımız var. Tarihinde ilk kez Türkiye Cumhuriyeti bu kadar yalnızlaşıyor. Tarihinde ilk kez bütün komşuları ile dünya ile kavgalı. Oysa Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları savaş meydanlarından gelmişti. Ve onlar dediler ki, 'savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir dediler. Her şeyden önce yurtta barış dünyada barış' dediler" dedi.

Haberler 29.01.2018 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Klçdarolu, Daha düne kadar her türlü milliyetçilii ayaklarnn altna alan bir adam, imdi kalkm bize milliyetçilik dersi veriyor. nönünün laf ile; hadi canm sen de. çok ciddi sorunlarmz var. Tarihinde ilk kez Türkiye Cumhuriyeti bu kadar yalnzlayor. Tarihinde ilk kez bütün komular ile dünya ile kavgal. Oysa Gazi Mustafa Kemal ve arkadalar sava meydanlarndan gelmiti. Ve onlar dediler ki, sava zorunlu olmadkça bir cinayettir dediler. Her eyden önce yurtta bar dünyada bar dediler. Savan bütün acmaszlna tank olanlar barn arkasnda kap gibi durdular. Hepimiz yakn tarihimizi iyi bilmeliyiz. Daha düne kadar askerlerimizin bana çuval geçirilirken bu kahramanlk edebiyat yapanlar neredeydi? Unuttuumuzu mu sanyorlar ifadelerini kulland.

O BEDEL ONLARA ÖDETECEZ. Hç KMSENN ENDES OLMASIN

Bursa Nutkunu okuyan Klçdarolu, Cumhuriyete, demokrasiye kim ihanet ederse önünde durup mücadele etmek temel görevimizdir. Dikta yönetimlerine, basklara kar mücadele kolay deildir. Her mücadelenin bir bedeli vardr. O bedeli onlara ödeteceiz. Hiç kimsenin endiesi olmasn dedi.

DEVREYE GREN AVUKATLARI DA çOK Y BLYORUZ. YAKINDA ONLARIN SMLERN DE AçIKLAYACAIZ

Klçdarolu, Bu ülkede adalet yok. Hiç kimse adaletten söz etmesin. Yarg siyasi otorite tarafndan teslim alnm durumda. Yarg hukukun üstünlüüne ve vicdanna göre karar vermiyor artk saraydan talimat bekliyor nasl karar vereceim diye. Devreye giren avukatlar da çok iyi biliyoruz. Yaknda onlarn isimlerini de açklayacaz. Hangi avukatlarn kimlerin temsilcisi olarak nerelere gittiklerini de çok iyi biliyoruz. Bu ülkeye adalet gelinceye kadar mücadele edeceiz diye konutu.

BZ DE GENEL BAKAN ADAYLARININ çIKMASINI KAOS OLARAK TANIMLAYANLAR VAR

Klçdarolu, Biz de genel bakan adaylarnn çkmasn kaos olarak tanmlayanlar var. Onlar demokrasinin ne olduunu bilmiyorlar. CHP, atanmlarn deil seçimle i bana gelenlerin yönetildii bir partidir. Demokrasi kültürü olmayanlar bizi AKPye benzetmek istiyorlar dedi.

GÜCÜMÜZÜ KUVAY MLLYEDEN, GAZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRKTEN ALIYORUZ

Klçdarolu, Eletirdiimiz için üstümüze üstümüze geliyorlar sanyorlar ki susacaz. Sen kim oluyorsun da, bizi susturacaksnz. Biz gücümüzü Kuvayi Milliyeden, Gazi Mustafa Kemal Atatürkten alyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git