Dünya liderlerine mektup gidecek

Davutoğlu, Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesiyle ilgili dünya liderlerine mektup gönderecek:

Haberler 27.04.2021 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gelecek Partisi Genel Bakan Ahmet Davutolu, ABD Bakan Joe Bidenn 1915 olaylarn soykrm olarak nitelemesiyle ilgili, geçmite terikimesai yapt, konuya taraf dünya liderlerine ve dileri bakanlarna mektup göndereceini bildirdi.

Gelecek Partisinden yaplan açklamaya göre Davutolu, gündeme ilikin deerlendirmelerde bulunduu haftalk basn toplantsnda, Bidenn 1915 olaylarn tek yanl tarih yorumlarna dayal soykrm olarak nitelemesini iddetle knadklarn hatrlatt.

Yaananlarn, 2016dan bu yana d politikada kaybedilen itibarn ve sarslan caydrcln göstergesi olduunu savunan Davutolu, unlar kaydetti:

LDERLERE MEKTUP GÖNDERECEK

imdi yaplmas gereken bir taraftan ülkemize yeniden itibar kazandracak bir d politika stratejisinin benimsenmesi, evrensel geçerlilii olan bir söylemin ina edilmesi ve tarihi olaylarn tek tarafl yorumlanmasn engelleyecek ekilde ortak aclar paylamay amaç edinen adil hafza ilkesine dayal, cesur ve proaktif bir eylem plannn hayata geçirilmesidir.

ktidarn bu edilgen ve teslimiyetçi tutumuna kar biz elimizdeki imkanlarla gereken tepkiyi vermeye kararlyz. Bu balamda geçmite terikimesai yaptm konuya taraf dünya liderlerine ve dileri bakanlarna hitaben kaleme aldm bir mektubu yarn kendilerine göndereceim. Bu mektupta hem bu haksz ithama kar tepkimizi dile getirecek hem de tarihi aclardan yeni ve kalc dümanlklar deil ortak bir empati, diyalog ve bar anlay gelitirmek gerektii konusunda çarda bulunacam.

Ana Sayfaya Git