Elektrik faturalarına düzenleme!

Cep yakan elektrik faturalarına düzenleme geldi, aylık tüketim 150 kilovattan 201'a çıkarıldı, Kredi garanti fonu kefaletiyle kullandırılacak 3 destek paketi açıklandı, Dezavantajlı çocuklar içinde destek yenileniyor.

Haberler 01.02.2022 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl Kabinesi, Recep Tayyip Erdoan bakanlnda dün topland. Erdoan, Cumhurbakanl Külliyesindeki toplantnn ardndan bir açklama yapt. Abdulhamit Gülün Adalet Bakanl görevinde affn talep etmesine de deinen Erdoan, özetle unlar söyledi:

REVZYONA GTMEMZ GAYET TABDR

Cumhurbakanl Hükümet Sisteminde, kabine üyeleri, dier üst düzey yönetici kadrolar gibi dorudan Cumhurbakanl tarafndan belirleniyor. Deien artlara ve ihtiyaçlara göre kabinede revizyona gitmemiz gayet tabiidir. Aksi yönde bir tutum hayatn olaan akna aykr olurdu. Kabinedeki deiimler de bir bayrak yardr. Bayra teslim alan arkadamz, yeni bir enerji ve vizyonla hedeflerimize doru ilerlemeyi sürdürmektedir.

2018 Temmuz ayndan bugüne kadar alt bakanmz deiti, bir bakanlmzn ikiye ayrlmas sebebiyle yedi arkadamz kabineye girdi. Bundan sonra elbette gerektiinde yeni deiiklikler yapabiliriz. 2002 Kasmndan bugüne kadar katks olan herkese teekkür ediyorum. Ülkenin gelimesi, kalknmas büyümesi için tula üstüne tula koymadklar halde ekmeini yedikleri, suyunu içtikleri vatanlarna layk olamayanlar da var.

TÜRKYE SON YILLARIN EN BEREKETL VE ZAHMETL KIINI GEçRYOR

Türkiye son yllarn en bereketli ve zahmetli kn geçiriyor. Kuraklk tehdidi altnda geçen birkaç yln ardndan en azndan bu yl için rahat nefes aldk. Kar ya bastrd sralarda ehirleraras ve ehir içleri ulamnda çeitli skntlar yaand. Ancak bu mücadelenin yeteri kadar etkin yürütülemedii yerde vatandalarmz maduriyet de yaad.

TARIMSAL DESTEKLEME BÜTçESN 3,2 MLYARLIK LAVE LE 29 MLYAR LRAYA çIKARDIK

2022 ylnda 25,8 milyar planladmz tarmsal destekleme bütçesini, 3,2 milyarlk ilave ile 29 milyar liraya çkardmzn müjdesinin paylamak istiyorum. Özellikle hububat üreticilerimizin girdi desteklerini geçen yla oranla yüzde 127 orannda arttrdk. K döneminde öne çkan hususlardan birisi de elektrik ve doal gaz konulardr. ranla aramzdaki doal gaz hattnn kar tarafta yaanan bir arza sebebi nedeniyle bir azalma ortaya çkmt. Böylece ran hattndan doal gaz akn yeniden balattk. Tuz Gölü ve Silivrideki yeralt doal gaz depolama tesislerini de devreye soktuk.

UZUNCA BR SÜRE DOAL GAZDA YÜZDE 75, ELEKTRK FATURALARINDA YÜZDE 50 SÜBVANSYON UYGULADIK

Sanayi kurulularnda uygulanan ksmi enerji kesintisi önemli ölçüde azalttk, yaknda tamamen kaldryoruz. Salgn döneminde dünyada kömür fiyatlar 5 kat, doal gaz fiyatlar 10 kat artarken biz, ülkemizde bunu vatandalarmza yanstmamak için youn gayret gösterdik. Uzunca bir süre doal gazda yüzde 75, elektrik faturalarnda yüzde 50 sübvansiyon uyguladk. Ylba itibariyle tarifelerde zorunlu düzenlemeye gitmek durumunda kaldk.

ELEKTRKTE AYLIK TÜKETM 150 KLOVATTAN 210 KLOVATA çIKARTIYORUZ

Vatandalarmzn elektrik faturalarnn iki kat, hatta üç kat yönünde ikayetleri üzerine, ilgili kurumlarmza elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenme talimatn verdik. Bu çerçevede, en düük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan tüketim tutarn 7 kilotava, aylk tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çkartyoruz. ubat ayndan sarf edilecek elektriin faturas, vatandalarmz lehine yaplacak yeni düzenlemeye uygun ekilde gelecektir.

ALARM SEVYESNE GEçMEMZ GEREKTREN BR TABLOYLA KARI KARIYA DELZ

Omicron varyant ile gücü azalan salgn gündemimizden çkartmay hedefliyoruz. Buradan 65 ya üzeri vatandalarmza TURKOVAC bata olmak üzere alarn yaptrmalarn hatrlatmak istiyorum. Vaka saysnda önemli art olmasna ramen hastanelerde ve youn bakmlarda alarm seviyesine geçmemizi gerektiren bir tabloyla kar karya deiliz.

3 PAKETLE FRMALARIMIZA 60 MLYAR LRALIK BR KEFALET LMT AçIYORUZ

Bugün müjdesini vereceimiz bir dier önemli konu da Kredi Garanti Fonu kefaleti ile kullandrlacak üç yeni destek paketidir. Bunlardan ilki olan, iletme harcamalarnda kartl ödeme desteini KOB ve KOB d tüm firmalarn finansmana eriimini salamak için hazrladk. Yatrm Destek Paketi, kalknma planndaki öncelikli sektörlerden balayarak katma deeri yüksek ürünlerin üretimine yönelik çalan firmalarmz kapsamaktadr. hracat Destek Paketi ise döviz kazandrc faaliyet yürüten ve ihracat potansiyeli tayan KOBlerimize hitap etmektedir. Bu üç paketle firmalarmza 60 milyar liralk bir kefalet limiti açyoruz. Amacmz, tedarik zincirinde süreklilii salayan yatrm, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlay destekleyecek bir ekonomik destek iklimi oluturmaktadr.

2 BN 297 ENGELL VATANDAIMIZIN KAMUYA YERLEMN SALAYACAIZ

Dier yandan, engellilerimize yönelik bu yln ilk memur yerletirme atamasn da 8 ubatta yapacaz. Bu atamayla her eitim kademesinden toplamda 2 bin 927 engelli vatandamzn kamuya yerleimini salayacaz. Ayrca dezavantajl ailelerimizin anaokuluna ve anasnfna devam eden çocuklarna yönelik yllk 500 milyon liralk yeni bir destek paketini de hayata geçiriyoruz.

Ana Sayfaya Git