Elektrikte indirim 1 Mart

Elektrik faturalarına yapılacak yeni düzenleme ile ilgili konuşan Erdoğan, "1 Mart itibarıyla bu uygulamaya geçmeyi planlıyoruz. Bu adım da milletimizin sesine kulak verdiğimizin göstergesidir." dedi. Gıda fiyatlarında gerçekleşen KDV indirimleri ile ilgili olarak, "Vatandaşımızın aldatılmasına ve hakkının yenmesine asla müsaade etmeyiz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüketiciye yönelik üzerinde çalışılan dört adet düzenleme olduğunu söyledi.

Haberler 23.02.2022 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Kongo Demokratik Cumhuriyetinden Senegale giderken uçakta gazetecilerin sorularn yantlad, gündeme ilikin deerlendirmelerde bulundu.

20 ubatta balad Afrika turu kapsamnda resmi ziyaretlerini devam ettirdiini anmsatan Erdoan, ilk olarak Kongo Demokratik Cumhuriyetinde Cumhurbakan Felix Tshisekedi ile verimli istiarelerde bulunduklarn belirtti. Böylece Tshisekedi ile son 6 aydaki üçüncü ikili görümelerini gerçekletirdiklerini ifade eden Erdoan, farkl alanlarda imzaladklar üç yeni anlamayla ilikilerin ahdi zeminini de tahkim ettiklerini söyledi.

RUSYANIN KARARI KABUL EDLEMEZ

Rusya ile Ukrayna arasndaki gerilime yönelik ABDnin provokatif açklamalarnn, Avrupal liderlerin tansiyonun düürülmesi giriimlerinden sonuç alnamadnn hatrlatlmas ve Türkiyenin, sizin balattnz bir süreç var. O ne aamada? Buradan diplomasinin hala bir ans var m? sorusunun yöneltilmesi üzerine Erdoan, soruyu öyle yantlad Biz Rusyann bu kararn kabul edilmez olarak deerlendiriyoruz. Taraflara saduyu ve uluslararas hukuka riayet çarmz yineliyoruz.

KARADENZ ÜLKELER

Erdoan, Biz ayn zamanda Karadeniz ülkesiyiz. Karadeniz ülkesi olmamz nedeniyle birçok tedbir paketinin oluturulmas art. Biz de bu tedbirlerimizi zaten alyoruz, aldk. Bu ekilde çalmalarmz sürdürüyoruz, sürdüreceiz. Karadeniz ülkesi olmann bize yükledii sorumluluklar bir kenara brakamayz. Bu anlayla yolumuza devam edeceiz. dedi.

Ukrayna Devlet Bakan Zelenskynin Birlemi Milletler Güvenlik Konseyi üyeleri art Türkiye ve Almanya ile ortak zirve önerisine yönelik deerlendirmesi sorulan Erdoan, Böyle bir teklif eer uygulama alan bulursa biz tabii ki böyle bir teklifin içerisinde de yer alrz. Bunu zaten daha önce de ifade ettim. Bana göre olmas gereken de budur. Sayn Zelenskynin bu teklifi, olumlu bir yaklamdr. Bu olumlu yaklam eer gerek Birlemi Milletler Güvenlik Konseyi üyeleri, gerekse dier ülkeler kabul ederse biz de bu bulumada yerimizi alrz. diye konutu.

HERZOG ZYARET

srail Cumhurbakan Herzogun mart aynda yapaca ziyaretten bölge, Filistin ve Türkiye-srail ilikileri bakmndan beklentisi sorulan Cumhurbakan Erdoan, u deerlendirmeyi yapt:

Sayn Herzogun bu ziyaretini gerçekten biz de önemsiyoruz. Bu ziyaretle birlikte Türkiye-srail ilikilerindeki atlan adm, bundan sonra dier boyutlarda da görülebilir. Filistin sorununda özellikle bu yaplamalarla ilgili atlan admlarda çözüm noktalar belki gündeme gelebilir. Temennimiz odur ki bu ziyaretle birlikte bu ii güçlü klacak admlar atalm. Burada bir dier önemli konu, Türkiye-srail ilikilerinde doal gazdan tutun dier birçok konuya varncaya kadar admlarn atlmasdr.

SUUD ARABSTAN

Körfez ülkeleriyle atlan yeni admlar çerçevesinde Suudi Arabistan ile nasl bir aamadayz? Yakn tarihte bir temas, bir ziyaret söz konusu olabilir mi? sorusu üzerine Erdoan, Biz elbette Suudi Arabistanla da ilikilerimizin gelitirilmesini istiyoruz. Dileri Bakanmz geçtiimiz yl Riyad ziyaret etti. Mevkidayla baka görümeler de yapt. Kardeim Kral Selmanla telefon görümelerimiz olmutu. Hastalmz çerçevesinde kendilerinden de geçmi olsun mesaj aldk. Önümüzdeki dönemde olumlu diyalogumuzu devam ettirme ve ilikilerimizi somut admlarla ilerletme arzusundayz. cevabn verdi.

YUNANSTANA BLDRDK

Yunanistandaki Lavrion kampnn, terör örgütü PKKya eleman temini için harekete geçirildiine ilikin çileri Bakan Süleyman Soylunun açklamalar hatrlatlarak konuyla ilgili bir adm atlp atlmayaca sorusu da Erdoana yöneltildi. Cumhurbakan Erdoan, unlar kaydetti:

Yaklak 7-8 aydr Lavrion kampna eleman aktararak orada eitip, oradan da Irak üzerinden tekrar PKKya ve dier taraflara sevk etmeye yönelik bir altyap var. 7-8 ay öncesine kadar böyle bir ey söz konusu deildi. Biz isimleri tespit ettik. Dileri üzerinden Yunanistana bu isimleri bildirdik. u isimler sizin tarafa geçti, burada da PKK eitimi alyorlar, isim isim unlardr. dedik. Bunun üzerine bir hareketlenme var. kinci bir ey daha var, terör örgütünün krsalda hareketsiz kalnca ehir içerisinde eylem yapmak konusunda bir ataklar var. Bunu birkaç kez Suriyeden Nusaybin hattndan, Kzltepe hattndan içeriye sevk etmek suretiyle yapmaya çaltlar. Bu hatlar engellendi. Bunlar engellenince bu sefer Yunanistan üzerinden talimatlar vermeye baladlar. ki aya var. Hem adam eitmek ve sevk etmek hem de yurt içerisindeki terör örgütünün ehir içine hareketliliini Lavrion kamp üzerinden salamak gibi iki hamleleri var. Bu iki hamlelerini de Yunanistana bildirdik.

MLLET TTFAKI

Alt siyasi partinin toplants ve Klçdarolunun adayl konusunda Erdoan; Yeter ki karar hep birlikte kesinletirsinler de vatanda bunlara Artk yetti be. demesin. Geldikleri nokta bu. Tabii Ahlatlbelden memnun mu kalmadlar da Bilkente kaydrdlar bu ii, o da ayr bir konu. Biz u anda Cumhur ttifak olarak herhangi bir sknt yaamadan yolumuza devam ediyoruz, devam edeceiz. Ama onlar, masann altnda kim var, masann etrafnda kimler var u anda bunu konuuyorlar. Bunlarn önce masann altnda kimlerin olduunu da bulmalar lazm. Darda braktklar bir siyasi parti var. O siyasi parti nasl bir tavr koyacak, o da ayr bir konu. Biz bununla fazla megul olmayalm, nasl olsa milletimiz bu ii çözüyor.

Cumhur ttifaknn güçlendirilmesi gibi bir ifadeniz oldu. Cumhur ttifak genileyecek mi? Sözlerinizi öyle mi anlamalyz? sorusunu Cumhurbakan Erdoan, Genilemeye uygun bir durum söz konusu olursa bu deerlendirilir. Ama tabii u anda Millet ttifaknn içerisinden herhangi birini almayz. Millet ttifaknn içerisinden herhangi birisini aramza katamayz. çünkü oras bir zillet ittifakdr. Bundan alp da biz Cumhur ttifakmz lekeleyemeyiz. eklinde yantlad.

28 UBAT ISRARI

Cumhurbakan Erdoan, 28 ubat tarihi konusundaki srar için ne söylersiniz? sorusuna u karl verdi: Biz 28 ubatlar onlar gibi yaamadk. Biz ii tam göbeinde yaadk. Bu beyefendi, baz eyleri birbirine kartryor. 15 Temmuzda havalimanndan kaçp giderken tanklar ona nasl yolu açt? Tanklarn arasndan nasl bir koruma altnda Bakrköy Belediye Bakannn evine gittiini herkes biliyor.

ESNAF NDRM

Cumhurbakan Erdoan, geçen haftaki Kabine Toplantsnda elektrik faturas konusunda vatanda lehine düzenlemeler yaplaca noktasndaki mesajlarna iaret edilerek bu konuda masadaki formülün netleip netlemedii yönündeki soru üzerine, u bilgileri paylat:

210 kilovatsaate kadarki indirimli tarifede ve 210 kilovatsaatin üstündeki birim fiyatlarda vatandalarmzn lehine olacak yeni bir düzenleme imkan üzerinde u anda çallyor. Esnaf ve sanatkarlar için de indirimli bir tarife söz konusu olabilecek. Sivil toplum kurulularnn elektrik abonelii de ticarethane statüsünden konut statüsüne dönütürülecek. 1 Mart itibaryla bu uygulamaya geçmeyi planlyoruz. Bu adm da milletimizin sesine kulak verdiimizin göstergesidir. Vatandalarmz rahatlatacak çözümler sunmaya devam edeceiz.

TEKRARI HALNDE

Erdoan,Burada ciddi bir denetim ve yaptrm mekanizmamz söz konusu. Bunun haricinde bir ürünün fiyatnn önce 50 liradan örtülü bir ekilde 100 liraya çkarlp sonra da yüzde 40 indirim yapld söylenerek 60 liraya satlmas gibi uygulamalarn da önünü kestik. Bu yolla enflasyona da aslnda önden bir yükleme yaplyordu. Yine yüksek fiyatlarla alakal kurulumuz ikayet ya da denetimler sonucu herhangi bir tespiti olmas durumunda gerekli cezalar kesiyor ve bunlarn tahsili salanyor. Ayn ekilde stokçulua yönelik tespitlerde de gerekli müeyyideler uygulanyor. Serbest piyasa ekonomisinin salad alanlarn suistimaline, vatandamzn aldatlmasna ve hakknn yenmesine asla müsaade etmeyiz. Cezalarla ilgili baz artrmlar söz konusu oldu. Tekrar halinde bu cezalar daha da artrlarak uygulanr.

HAL KANUNU LE ALAKALI BR TASLAIMIZ VAR

Hal Yasasna ilikin soruya karlk Erdoan, tüketiciye yönelik üzerinde çaltklar 4 düzenleme bulunduunu bildirdi. Bunlardan birinin tüketiciyi korumaya yönelik bitme aamasnda bir düzenleme olduunu dile getiren Erdoan, kincisi e-Ticaretle alakal düzenleme. Üçüncüsü perakende ve dördüncüsü de Hal Kanunu. Bunlarn hepsi birlikte düünülebilir. Hal Kanunuyla alakal bir taslamz var ama arzu ettiimiz neticeyi alabilmek için sral baz admlarn gerçeklemesi gerekiyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git