Erdoğan: 21'nci yüzyıla Türkiye damgasını vuracaktır

Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "21'inci yüzyıla Türkiye ve Türk milleti damgasını vuracaktır" dedi.

Haberler 17.03.2022 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, çankaya Kökünde, Devlet Övünç Madalyas Tevcih Töreninde konutu. Erdoann açklamalarndan öne çkanlar öyle:

Kahramanlarn hatralarn yad etmek, ehit yaknlarmza ve gazilerimize ükran borcumuzu ifa etmek üzere bir araya geldik. Bugün burada Ankarada ikamet eden 26 ehit yakn ve gazimizin Devlet Övünç Madalyasn tevcih ediyoruz. Ülkemiz genelindeki 376 ehit yakn ve gazimize Devlet Övünç Madalyasn tevcih etmi oluyoruz.

Milletçe çok iyi biliyoruz ki ne yaparsak yapalm ehitlerimizin ve gazilerimizin haklarn ödeyemeyiz. Bu topraklar bize, namahrem ellere teslim etmeyen kahramanlarn emanetidir. Bugün al yldzl bayramz dalgalanyorsa, ezanlarmz gök kubbeyi çnlatyorsa hiç üphesiz bu önce Allahn yardm sonra ehit ve gazilerimizin eseridir. Bizler bu madalyalarla onlarn hatralarna hürmetimizi ifade ediyoruz.

EHT YAKINLARIMIZIN VE GAZLERMZN MESELELERNDE HER ZAMAN YANLARINDAYIM

nancmza göre ehitlik ve gazilik herkese nasip olmayan eref payesidir. ehit yakn olmann vakarn, gazi olma onuru tayan herkesi tebrik ediyorum. Gazilerimizin gönül huzuru içinde kimseye muhtaç olmadan hayatlarn sürdürmeleri için çaba harcyoruz. ehit yaknlarmzn ve gazilerimizin meselelerinde her zaman yanlarndaym.

Türkiye 40 yldr vatanmzn bekasna, insanlarmzn huzuruna kast eden terör belasyla mücadele haldedir. Emniyetten sivil vatandalarmza her kesimden binlerce insanmz ehit verdik. Ama yaadmz onca acya ramen terörün insanlarmz arasna nifak tohumlar ekmesine müsaade etmedik. Kandan ve gözyandan beslenen bu cinayet ebekesinin ülkemizin ahlann engellemesine izin vermedik.

TERÖRLE MÜCADELEDE GÖSTERDMZ SABRN NETCELERN ALMAYA BALADIK

Terörle mücadelede çektiimiz onca çilenin, gösterdiimiz onca sabrn neticelerini almaya baladk. Ülkemiz terörün her türlüsüne kar önemli baarlara imza att. çakallarn gezdii dalarda bugün knal kuzular geziyor. Ekilemeyen arazilerimiz bölgedeki kardelerimize veriliyor. Her tarafta yatrmlar hz kazanyor. Gençlerimiz, sokaktaki vatandalarmz yarna daha bir umutla bakyor.

Yaz k demeden sürdürdüümüz operasyonlarmzla, istihbarat tekilatmzla, askerlerimiz, polisimizle terör örgütünün üzerine üzerine gidiyor, inlerini balarna geçiriyoruz. Dünya harp tarihini yeniden yazan HAlarmzla Iraktaki, Suriyedeki terör baronlarna nefes aldrmyoruz. ehitlerimizin kann yerde brakmadk, bundan sonra da brakmayacaz.

YOZGATTA FARKLI, DYARBAKIRDA FARKLI KONUANLARA NAT...

Terör örgütlerine yoldalk yapanlara, oy uruna bölücü örgütü uzantlaryla ittifak kuranlara, Yozgatta farkl Diyarbakrda farkl konuanlara inat biz milletimizle yürümeye devam edeceiz. Bugünümüz dünümüzden ne kadar aydnlksa, yarnlarmz bugünden daha güvenli olacaktr. 21inci yüzyla Türkiye ve Türk milleti damgasn vuracaktr.

Ana Sayfaya Git