Erdoğan: Biz bu CHP'ye, PKK'ya ülkemizi, vatanımızı böldürtmeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sizler kardeşliğinize böyle sarıldığınız müddetçe bizi kimse bölemez, ayıramaz biz bu CHP'ye, PKK'ya, İP'e bunlara ülkemizi, vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Nice badirenin, nice engelin üstesinden biz zaten böylece geldik. Bunlara fırsat vermedik. Nice saldırıyı, nice ihaneti işte böyle savuşturduk. İnşallah 14 Mayıs'ta da yine aynısını başaracağız" dedi.

Haberler 08.05.2023 - 23:47 Son Güncelleme : 08.05.2023 - 23:47

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip, seçim çalışmalarını dün Trakyada sürdürdü. İlk mitingine Kırklarelide Cumhuriyet Meydanında katılan Erdoğan, konuşmasına Bugün Kırklareli bir başka diyerek başladı. Erdoğan, Bu CHPye, PKKya, İPe, bunlara, ülkemizi, vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Nice badirenin, nice engelin üstesinden biz böyle geldik ve bunlara fırsat vermedik. Nice saldırıyı, nice ihaneti işte böyle savuşturduk. İnşallah 14 Mayısta da yine aynısını başaracağız. Buna hazır mıyız? Birliğimize, beraberliğimize, sıkı sıkıya sahip çıkacağız. Bizi Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Roman diyerek ayırmak isteyenlere, bizi hayat tarzı korkuları üzerinden bölmeye çalışanlara müsaade etmeyeceğiz. Roman kardeşlerime ayrımcılık yapmak isteyenlere de asla fırsat vermeyeceğiz ifadelerini kullandı.

DİYARBAKIRDA 51 KÜRT KARDEŞİMİZİ BUNLAR ÖLDÜRDÜLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocukluk yıllarını beraber geçirdiği Roman kardeşlerini selamladığını belirterek, 85 milyonun tamamı arasındaki komşuluk hukukun, kardeşlik hakkının, vatandaşlık bağlarının zedelenmesine rıza göstermeyeceğiz. Türkiye yüzyılını sizlerle birlikte omuz omuza inşa edeceğiz. Büyük ve güçlü Türkiyenin kapılarını sizlerle aralayacağız. Ne diyorlar? Öcalanın cezaevinin kapısını kıracaklarmış. Ne diyorlar? Seloyu cezaevinden çıkaracaklarmış. Bu Selo ne yaptı? Diyarbarkırda bizim Kürt kardeşlerimizi, 51 tane bunlar öldürdüler. Bunun için şu anda cezaevinde, nerede? Edirnede. dedi.

OKUDUĞUM BİR ŞİİR YÜZÜNDEN HADSİZ ŞEKİLDE CEZALANDIRILDIM

Kırklarelinin siyasi hayatında farklı bir yeri olduğunu söyleyen Erdoğan, Okuduğumuz bir şiir yüzünden hadsiz şekilde cezalandırıldığımda, Kırklareli bizi Pınarhisarda misafir etti. Biz o günleri, gazete manşetlerinden, bizlere siyasi ömür biçildiği o kara günleri hiçbir zaman unutmadık. Milletimizin bize yapılan adaletsizliğe gösterdiği vicdanı duruşu hiçbir zaman unutmadık. Milletimizin ayağına vurulan vesayet zincirlerini biz darbe ve siyasi istikrarsızlık prangalarını tek tek parçaladık. Türkiyeyi, sağlıktan ulaşıma, enerjiden eğitime, savunmadan turizme kadar her alanda başarıdan başarıya koşturduk diye konuştu.

BİZ BU TAKOZ SİYASETİNE, SABOTAJ SİYASETİNE TESLİM OLMADIK

Alanda sinevizyon gösterisinde yapılan yatırımları izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bunlar sadece özetin özeti olan yatırımlarımız. Elbette her insan gibi eksiklerimiz de olabilir. Bürokratik vesayetin takoz koyduğu, muhalefetin engel çıkardığı, marjinal örgütlerin sabote ettiği projelerimizi burada saymaya kalksak bitiremeyiz ama biz bu takoz siyasetine ve sabotaj siyasetine teslim olmadık. Bunlara rağmen ülkemiz ve milletimiz için en hayırlısı neyse onu yaptık? dedi.

YALANDA ONUN ÜZERİNE YOK

Seçim dönemleri kimileri için bol keseden boş vaat dağıtma günleridir diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Bunların her zaman dağıttıkları bol vaat bohçası var. Doğruluğuna, yanlışlığına bakmadan seçtikleri vaatleri gittikleri yerlerde sağa sola savururlar. Seçim bittikten sonra ne yapıyorlar? Vaat bohçasının ağzını bağlayıp sandığa koyuyorlar, bir dahaki seçime kadar milletin yüzüne bakmazlar. Bu eski Türkiyenin siyasetçi modelidir, siyaset tarzıdır

BAY BAY KEMAL IMFYE GİT, AVUCUNU YALAYACAKSIN

Sinevizyonda yapılan yatırımlarının izlenmesinin ardından konuşmasını sürdüren Erdoğan, Bay Bay Kemal sen IMFye git, avucunu yalayacaksın, onlardan sana yar olmaz ama sen zaten seçimi kazanamayacaksın. Sen ciddi manada zavallısın. Bunlar esrarkeş, eroinkeş, bundan kazanım elde eden tefeciler. Bunun gibi bölücüler ve FETÖcülerle gizli gizli buluş taviz vermeyecek, kol kola yürümeyeceğiz. Kimseye el açmadan toplum refahını sağlayacağınız. ifadelerini kullandı.

BUNDAN SONRA DA BİZ çÖZERİZ

Kırklareline soruyorum diyen Erdoğan, Kumar mı noter mi olduğuna daha kendilerinin bile karar vermediği masadan size yarar gelir mi? Sabah akşam kavga eden tartışan, didişen hiçbir konuda anlaşamayan koalisyon gençlerimizin sorunlarını çözebilir mi? Sandık başına gidecek her vatandaşımızdan önce bu soruların cevabını aramasını istiyorum. Ülkemizin demokrasi ve kalkınma hamlelerimi nasıl bugüne kadar gerçekleştirdiysek, bundan sonra da biz çözeriz. Sözümüzü yerine getireceğimizin ispatı da şehirlerimize bugüne kadar kazandırdığımız hizmetlerdir diye konuştu. Erdoğan, konuşmasının ardından Edirneye hareket etti.

KENDİ PROVOKASYONLARIYLA OLAY çIKARIYORLAR

Erdoğan, Selimiye Meydanında düzenlenen mitingde halka hitap etti. Kendi provokasyonlarıyla olay çıkarıp, ondan sonra da utanmadan şehirlerimizi karalamaya çalışıyorlar diyen Erdoğan, Her partinin temsilcisinin yer aldığı heyetlerin gözetiminde yürütülen çalışmaların üzerine sanki bunu bilmiyormuş gibi gölge düşürmeye kalkıyorlar. Bilhassa teknolojik imkanların böylesine geliştiği bir dönemde artık bu numaralar bayatladı. Kendi provokasyonlarıyla olay çıkarıp, ondan sonra da utanmadan şehirlerimizi karalamaya çalışıyorlar. İşte dün İstanbulu gördünüz 1 milyon 700 bin insan, Atatürk Havalimanındaydı. Milleti tahrik ederek, buna güçleri yetmeyince, tahkir ederek yaşayacakları hezimete şimdiden kılıf arıyorlar ifadelerinde bulundu.

BU MİLLETİ KİRLİ OYUNLARINA ALET EDEMEYECEKLER

Edirnede karşısındaki alanda 25 bin kişi bulunduğu da aktararak 14 Mayıs seçimlerinin önemine değinen Erdoğan, Dik duruyoruz, dikleşmiyoruz. Pazar günü sandıkları patlatmaya var mıyız? Durmak yok yola devam diyor muyuz? Aynı senaryoyu bir önceki seçimlerde de bunlar, sahnelediler. Ama bu sefer başaramayacaklar, bu milleti kirli oyunlarına alet edemeyecekler. Ezeli ve ebedi kardeşliğimize leke süremeyecekler. Sizlerden ricam 14 Mayısta sandıklara iyi sahip çıkmanızdır. Burada Serhat şehrimiz Edirneden öyle bir ses verin ki vatanın diğer ucu Karstan dahi duyulsun; hazır mıyız Edirne, 14 Mayısta çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyor muyuz? Edirne, 14 Mayısta, 21 yıllık kazanımlarımızı daha da ileri taşıyor muyuz? Edirne, 14 Mayısta, Türkiyeye 100 yılının inşası için Bismillah diyor muyuz? Edirne, 14 Mayısta Türkiye yüzyılı için doğru adımlarla yola devam diyor muyuz. Maşallah, Trakyanın kadim şehri Edirneye de böylesi yakışır dedi.

BEN SİZE İNANIYORUM

Erdoğan, Türkiyede yatırım, proje ve hedeflerine ilişkin videoyu da kalabalığa izleterek, Nasıl buldunuz iyi mi? Ben size inanıyorum. Herhalde siz de bize inanıyorsunuz. Durmak yok. Bunlar, kitapsız, bunlar dinsiz. Kandilden ezansız bu ahlaksızlar, Bay Bay Kemale destek veriyor. Selo, o da öyle. Şimdi bunlara gereken cevabı, şöyle kaldıralım ellerimizi; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Edirneden milletvekili sayısını artırıyor muyuz? Size inanıyorum, sizde de bu aşkı görüyorum. Sağ olun var olun diye konuştu.

Ana Sayfaya Git