Erdoğan: Biz iş üretiriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri laf üretir, biz ise iş üretiriz" diyerek muhalefeti eleştirdi.

Haberler 26.03.2022 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Tayyip Erdoan, Tokat Havaliman açlnda yapt konumada, Haziran 2023te ben inanyorum ki karmdaki muhteem tablo yeni bir destan yazacaktr dedi.

Erdoann açklamalarndan balklar öyle:

ARAMIZA FTNE FESAT SOKULMASIN: 3 yldr gelemediimiz Tokat özlemiiz. Görüyorum ki Tokat da bizi özlemi. Onlar gönülden selamlyoruz. Bugün tamamlanan eserlerin resmi açllar için birlikteyiz. Bugün hem ehrimize kazandrdmz eser ve hizmetleri sizlerin takdirine sunmaya hem de yeni hedefleri görmeye geldik. Rabbim birliimizi, beraberliimizi daim eylesin. Aramza hiçbir fitne, fesat sahibini sokmasn. 13 yl önce Tokatta mitingimizi yaparken, vefat haberini aldmz Muhsin Yazcolu kardeimi rahmetle yad ediyorum. Muhsin kardeimin siyaset yolculuunun her adm, Dik duracaz, düz yürüyeceiz, doru gideceiz sözüne uygun ekilde geçmitir. Ülkemiz siyasetinin son dönemlerinde kimlerin nereye savrulduunu gördükçe Muhsin kardeimin onurlu duruunu hatrlyorum. Bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum.

TÜRKYE OLARAK NEREDE DURDUUMUZU ANLATTIK: Tokat olarak biz biriz, beraberiz kardeiz, hep birlikte Türkiyeyiz diyorsunuz. Sadece ehirlerden bir ehir deildir Tokat. Buras stanbul ve Bursadan sonra ülkenin 3. kalabalk ehriydi Osmanl zamannda. Ticaret yollarnn kesiim noktasnda yer alan Tokat önemli bir merkezdi. Bizi bölemeyecekler, bizi parçalamayacaklar. Ben dün Brükseldeydim. Orada mesajlarmz verdik. Türkiye olarak nerede durduumuzu anlattk imdi sizlerle Tokattaym. Malazgirt Zaferinden sonra Buhara mimarisiyle yaplan ilk cami bu ehirdedir. Tokat sradan bir ehir deildir. Her Tokatl kardeim kadrini kymetini bilmelidir. Tokat hakkettii hizmetlere kavuturmaya özel önem veriyoruz.

YATIRIM BEDEL 5 MLYAR LRA: Yatrm bedeli 5 milyar liray bulan yüzlerce eser ve hizmetin resmi açln bugün bu meydanda yapyoruz. Tokata yakr. Daha nice yatrmlar var. Yeni Tokat Havalimann ehrimizin gelecekteki hedeflerinin bir sembolü olacaktr. Yatrm bedeli 1 milyar 200 milyon. Yllk 2 milyon yolcu kapasitesi var. çok uzun yllar boyunca ihtiyac karlayacaktr. Yeni havalimanmzn herkese hayrl olmasn diliyorum. Tek ulatrma yatrm havalimanmz deil, Tokat çevreyolu köprüsü ve heyelan slahnn, Readiye Asbast yolunun Tokat-Sivas yolu ikbalinin, tarihi Hdrlk Köprüsünün restorasyonunun da resmi açln gerçekletiriyoruz. 25 ayr yatrm eitimde hizmete açyoruz. Güne enerjisi santralimizi de resmen bugün hizmete sunuyoruz. 150 yatakl Erbaa ve Turan, 10 yatakl Pazar devlet hastanesinin de aralarnda bulunduu çok sayda salk yatrmnn açln da bugün yapyoruz.

20 YILDA 47 MLYAR LRA YATIRIM YAPILDI: Geçen hafta 18 Mart çanakkale Köprüsünün açl çok iddetli rüzgar altndayd. ifa bulduk. Henüz atlatamadk. Yeter ki bu açllar yaparken ifay kapalm. Bu ifa bizleri çok daha ileriye tayacaktr. Tüm eser ve hizmetlerin Tokatmza hayrl olmasn diliyorum. Son 20 ylda Tokata kazandrdklarmz var ki saatlerce anlatsam bitiremem. Yatrm tutar ne biliyor musunuz... 47 milyar liray bulan bu yatrmlar ana balklaryla hatrlataym. 4 tane yüzme havuzu yaptk, gürete tarih boyunca büyük ampiyonlar çkard Tokat... Biz Hüseyin Akba unutmayz. Güre antrenman salonu ile katkda bulunduk.

BRLER LAF ÜRETR, BZ SE ÜRETRZ: Spor salonu ve kültür merkezimiz de yolda. htiyaç sahiplerine toplam 3,5 milyar lira tutarnda kaynakla destek olduk. 46 adet salk tesisi ina ettik. 16 kmden devraldmz bölünmü yola 278 km ilave yaptk. 294 kmye ulatrdk. Birileri laf üretir, biz ise i üretiriz. Eek ölür semeri kalr insan ölür eseri kalr... Farkmz bu. Burada ne kald 15 ay. 15 ayda kap kap dolamaya var myz... Haziran 2023te ben inanyorum ki karmdaki muhteem tablo yeni bir destan yazacaktr. TOK vastasyla 5 bin konut yaptk. nas süren 296 konutu da bu yl tamamlyoruz. Toplam 6 millet bahçesi kazandryoruz. 9 baraj ve bir göleti bitirdik. 3 baraj daha ina ediyoruz.

CUMHUR TTFAKI çFç BULUMASI YAPACAIZ: 1,5 milyar lira Tokatl çiftçilerimize tarmsal destek verdik. Bu akam çiftçilerimizle bir sohbetimiz olacak, bir araya geleceiz, dertleeceiz. Cumhur ttifak çiftçi bulumasn yapacaz. Sanayide ehrimizde bugün toplam 39 firmann faaliyet gösterdii, inovasyon ürettii teknoparkmz kurduk.

MUHALEFET DE DAVET ETTK, BAY KEMAL GELMED: Türkiye büyük bir ülkedir. Dünyada pek az halka nasip olan binlerce yllk devlet geleneine sahip bir ülkeyiz. Türk milleti büyük bir millettir. En zayf, ne skntl döneminde yedi düvelin en modern sava araçlaryla yüklendii çanakkaleyi dümanlarna mezar eden bir ülkeyiz. imdi dünyann bir numaral asma köprüsünü çanakkalede yaptk m? Geçen hafta on binlerle beraber bu köprünün açln yaptk m? Fiyat ne biliyor musunuz, 2.5 milyar Euro. Muhalefet konuuyor. Muhalefete davet yaptk, siz de gelin dedik, beraber açalm. Bay Kemal gelmedi, yanndakiler gelmedi. Ya gelin bu heyecan beraber paylaalm ama biz milletimizle beraber açtk. Siz de zaten Tokattan izlediniz. Japonya, bir numaral böyle bir köprüye sahip, biz imdi onu da geçtik bir numara biz olduk. Orta açklkta 2023 metre.

Ana Sayfaya Git