Erdoğan: Bu toplantıyı yaparken bir diğer tarafta da başkaları başka toplantılar yapıyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şule Belgeseli özel gösterimi programında yaptığı konuşmada "İnancın, düşüncenin, mücadelesini verenlerin ardından gidenlerle bu toplantıyı yaparken bir diğer tarafta da başkaları başka toplantılar yapıyorlar" dedi.

Haberler 01.03.2022 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve ei Emine Erdoan Atatürk Kültür Merkezinde ule Yüksel enler Vakfnn ule Belgeseli 28 ubat Özel Programna katld. Programda konuan Erdoan, Sözlerimin hemen banda, maruz kaldklar onca antaja, baskya ramen milletin emanetine yiitçe sahip çkan ve daha sonraki yllarda ebed leme uurladmz, 54. Hükmetin Babakan, Mill Görü Hareketinin lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamza, Namlusunu millete çeviren tanka selam durmam diyen Muhsin Yazcolu kardeime, Darbe olursa tankn üzerine çkarm diyen Hasan Celal Güzel Beyefendiye siyaset, medya, bürokrasi, fikir dünyamz içindeki namus ve karakter sahibi herkese bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum ifadelerini kulland.

MLLETMZ, DARBEYE VE DARBECLERE ALKI TUTANLARI ASLA UNUTMAMITIR

Milletin ve memleketin daha ar bedeller ödememesi için gayret gösteren isimsiz kahramanlara teekkür ettiini belirten Cumhurbakan Erdoan, ülkenin bamszl, milletin inancnn korunmas, medeniyet deerlerinin ihyas yolunda emek veren, ac çeken, fedakrlk yapan tüm büyükleri ükranla yd ettiini söyledi.

Milletimiz o meum günlerde dik duranlarla, darbeye ve darbecilere alk tutanlar asla unutmamtr, unutmayacaktr. Bu millet, darbecileri ve darbeye destek verenleri önce sandkta, ardndan da maeri vicdanda mahkm etmitir diyen Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti: Biz bugün burada fikrin, inancn, düüncenin mücadelesini verenlerin ardndan gidenlerle bu toplanty yaparken, bir dier tarafta da bakalar baka türlü toplantlar yapyorlar. Fakat bizler, siyaset kurumunun ne anlama geldiini gösterdik ve göstermeye devam edeceiz. Az önce, ule belgeselinde de izlediimiz gibi bu ülkede demek ki bu bamszlk mücadelesini fikrin, düüncenin, inancn verenler olduu gibi maalesef bunun tam aksinin mücadelesini verenler var. Kyamete kadar da olacak, bunu da bilelim. Fakat bunlar böyledir diye biz yolumuzdan hiçbir zaman geri duramayz. Ve ayn ekilde yolumuza devam edeceiz. Unutmayalm, siyaset kurumu 12 Eylül ve 28 ubat müdahalesinin aktörlerinin hak ettikleri cezalara çarptlmas için bizim dönemimizde üzerine düen sorumluluu laykyla yerine getirmitir. Millet iradesine kastedenler iledikleri suçlarn hesabn, milletin vicdan yannda tarihte ilk kez hukuk önünde de vermek zorunda kalmlardr. Böylece Türk demokrasisi rütünü ispat ederken, siyaset müessesesi de 1960tan beri süregelen bir burukluundan kendini kurtarmtr.

Cumhurbakan Erdoan konumasnda, Türkiyedeki hak ve adalet mücadelesinin ant isimlerinden birisinin merhum ule Yüksel enler olduunu ifade ederek 28 Austos 2019 tarihinde ebediyete irtihal eden enleri rahmetle and.

ULE YÜKSEL ENLER ESERLERYLE, KONFERANSLARIYLA MLYONLARCA GENCE CESARET VE UMUT AILADI

ule belgeselinin ksa tantm videosunu izlediklerini, çileli, çetin ve örnek hayatnn baz kesitlerine ahitlik ettiklerini dile getiren Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti: Merhum ule Yüksel Hanmn ahsmn ve eimin özel hayatnda çok müstesna bir yeri bulunuyor. Evliliimize vesile olmasnn yan sra ülkemizin en karanlk döneminde kalemi ve kelamyla verdii mücadeleyle bizlere rehberlik etti. çok genç yalarda tanma ve yol yürüme bahtiyarlna eritiimiz ule Yüksel ablamzn ayn zamanda aile büyüklerimiz arasnda da yeri vardr. Fikir ve gönül dünyamzn yldzlarndan olan ule Yüksel Hanm eserleriyle, konferanslaryla, yazlaryla kendini öz yurdunda garip, öz vatannda parya hisseden milyonlarca gence cesaret ve umut alad. Onun tavizsiz dik duruu, azimli ve kararl yürüyüü, kadn ve erkeiyle yllardr bu ülkede hor görülen Anadolu insanna, öz güven kazandrd. Kendisi, ülkesi, milleti ve davas söz konusu olduunda üstadn (Necip Fazl Ksakürek) ifadesiyle, sana soluna bakmadan ben varm diyebilen bir cesaret timsaliydi.

Cumhurbakan Erdoan, ule Yüksel enlerin 81 yllk ömrü boyunca defalarca tehdit edildiini, evi kundaklanarak hayatna kastedildiini, konferanslarna bomba ihbar yapldn, kimi sözde kadn kurulular tarafndan alenen hedef gösterildiini, kitaplar ve yazlar dolaysyla pek çok kez tahkikata uradn, mahkeme kararlaryla susturulmak istendiini, çarafç-konferansç, kara çarafl yazar denilerek medya organlar eliyle itibar suikastna maruz brakldn söyledi.

Yaadklarna ramen Yükselin asla geri adm atmadn, büyük bir cesaret ve metanetle, zorluklara göüs gerdiini, inanc ve davas urunda bedel ödemekten çekinmediini dile getiren Cumhurbakan Erdoan, Yükselin din dümanln bayraklatranlara kar, slamn çalar aan kutlu mesajlarn açk yüreklilikle haykrmaya devam ettiini vurgulad. Cumhurbakan Erdoan, imdi karmda yüzlerce, binlerce uleleri gördüüm için Rabbime hamdediyorum dedi.

enlerin gittii her ehirde, salonlarn hncahnç dolduu konferanslaryla özellikle genç kzlarn bilinçlenmesine çok büyük katklar saladn belirten Cumhurbakan Erdoan, merhum enlerin o günlerdeki haletiruhiyesini dile getirdii ktm. Hem ölesiye. Öyle bir davann göz kamatran nurlu ufuklarna açmtm ki gözlerimi, bu ebed mana güzelliine meftun olmamak mümkün deildi. Sevdalydm, sevdal. Uruna can verilecek gerçek sevgiliyi ve o sevgilinin ebedi saadetle noktalanan nurlu yolunu bulmutum sözlerini hatrlatt.

Cumhurbakan Erdoan, ule Yüksel enleri, ald ölüm tehditlerine ramen Türkiyeyi bir uçtan dierine üç kez dolatran inanç ve akn bu olduunu ifade etti.

enlerin sadece seçkin bir münevver deil, ayn zamanda örnek bir davetçi, samimi bir mürit, ömrünü hak davaya adam gerçek bir mücahide olduunu dile getiren Cumhurbakan Erdoan, merhum enlerin yaantsyla, ahsiyetiyle, asaletiyle, nezaketiyle, eserleriyle, gözünü budaktan esirgemeyen dik duruuyla güçlü kalemi ve güçlü hitabetiyle milyonlarca insann gönlünde taht kurduunu, milyonlarca gencin hayatna damga vurduunu söyledi.

Cumhurbakan Erdoan, konumasna öyle devam etti: Bizim kuamz bata olmak üzere bugün asli kimlikleriyle sosyal hayatta var olan herkesin ule Yüksel Hanma minnet ve ükran borcu vardr. ayet onun gayreti, emei ve cesareti olmasayd, Türkiyede baörtü mücadelesi, bugünkü seviyesine gelemezdi. Ayn ekilde bugün kadnlarmz, akademiden siyasete, sivil toplumdan i dünyasna, medyadan kültür ve sanata kadar her yerde özgürce varsa bu baarda da ule Yüksel Hanmn katks büyüktür.

Her canl fanidir, vakti, saati gelince mutlaka ölümü tadacak. Fani dünyadan ukba lemine göç edecektir. Fakat geride hayrla yd edilecek eserler brakan insanlar vefatlarnn üzerinden ne kadar süre geçerse geçsin, yaamaya devam edecektirö diyen Cumhurbakan Erdoan, unlar kaydetti: Merhum ule Yüksel enler ablamz da hayatna dokunduu, yetimesine vesile olduu insanlarla, geride brakt pek çok kitapla inallah daha nice seneler boyunca gönül dünyamzda kandiller yakmaya devam edecektir. Biz, Peygamber Efendimizin müjdesine uygun ekilde onun amel defterinin inallah kyamete kadar kapanmayacana yürekten inanyoruz. Bu süreçte bizim gibi onu bizzat tanmakla erefyap olanlara düen görev ule Yüksel enlerin aziz hatrasna sahip çkmak, gençlerimizin, evlatlarmzn, onun örnek hayatndan nasiplenmesini salamaktr.

YAADIIMIZ ACILARIN TEKRARININ ÖNÜNE GEçMEK ANCAK ONLARDAN DERS çIKARMAKLA MÜMKÜNDÜR

Bir taraftan ule Yükselin uruna çile çektii ve çok ar bedeller ödedii deerleri korurken, dier taraftan da AK Parti Türkiyesinde doan çocuklarn özgürlüklerinin kymetini bilmelerini temin etmeleri gerektiini vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, Tek parti zihniyetinin gerçek yüzünü, darbelerin bu milletin gönlünde açt yaralar, vesayetçilerin ülkemiz ekonomisine ve demokrasisine verdii zararlar yeni nesillere bkmadan, usanmadan anlatmalyz. Dier türlü yaananlarn hafzalarda silinip gitmesine mani olamayz. Zira unutmayn hafza-i beer nisyan ile maluldür. Bunu bilerek her an bu bilinenler unutulur, bu gerçekten hareketle dikkatle yolumuza devam etmeliyiz. Kssadan hisse kapmak. Yaadmz aclarn tekrarnn önüne geçmek ancak onlardan ders çkarmakla mümkündür.

ule belgeselinin görsel hafzaya ve gelecee kayt niteliinde olduuna dikkati çeken Cumhurbakan Erdoan, Nitelikli, titiz, kapsaml bir çalmann ürünü olan bu belgesel, ule Yüksel Hanmn örnek hayatyla beraber, ülkemizin karanlk dönemlerine de bu noktada ayna tutuyor. ule belgeselinin ayrca onun çok yönlü kiiliinin, davasna olan sadakatinin, Türkiyenin hak ve özgürlükler mücadelesine yapt esiz katklarn da daha iyi anlalmasna vesile olacana inanyorum dedi.

Cumhurbakan Erdoan, ule Yüksel enler Vakfn, merhumenin aziz hatrasna sahip çkt için de tebrik etti.

Ana Sayfaya Git