Erdoğan: Geçmişin karanlık noktası kalmayacak

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin geçmişinde hiçbir karanlık nokta kalmasın istemediklerini söyleyerek, “Yapanın yanına kar kalmasın istiyoruz. 28 Şubat ilgisi soruşturma asla ve asla bir intikam duygusu ile yürütülmeden, bu soruşturma demokratik bir ülkede hukukun üstünlüğünü esas olduğu sistemde olduğu şekilde başladı ve o şekilde devam etti. “dedi.

Haberler 16.04.2012 - 11:27 Son Güncelleme : 16.04.2012 - 11:27

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbuldan geldiği helikopterle Tekirdağ 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına ait askeri piste indi. Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, CHPli Belediye Başkanı Adem Dalgıç ve partililer tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan ardından partisine ait otobüsle Tekirdağ Atatürk Kapalı Spor Salonuna geçti. AK Partinin ülkede demokrasiyi inşa ettiğini ve Milli iradeye itibarını iade ettiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, Bu ülkenin geri gitmesine götürülmesin tahammülüyüz yok. Kimse yeni den ağır faturalar yükleyeme ağır bedeller ödetemez. Bizimdi Milli iradeyi ayaklar altına alan milletin kararına saygısızlık yapanlar hesabını verir ve verecektir, aradan 15 yıl 30 yıl geçse de milli iradeyi çiğneyenler mahkeme önüne çıkar ve hukuk önünde yaptıklarının hesabını verir. Hiç kimsenin bu ülkenin geleceğinin karartmaya hakkı ve hukuku yoktur. Kimse hukuk önünde imtiyazlı değil dokunulmaz değildir.dedi.

AĞIR BEDEL ÖDETENLER HASAP VERECEK

Bu ülkeye ağır bedeller ödetenler bu ülkeni evlatlarına zulmedenler hukuk önünde hesabını vereceğini kaydeden Erdoğan, Türkiyenin eski Türkiye olmadığın herkes görmeli ve bunu almalı. Türkiye sabah erken kalkanların darbe yapacağı bir ülke asla ve asla olmayacaktır. AK Parti kurulurken bir şey söyledik, yeter söz de karar da milletindir. 9.5 yıl boyunca millet iradesini güçlendirmek için cesaretle karalılıkla reformlar yaptık. Ödediğimiz bedelleri gençlerin, çocukların ödemesine istemedik. Bizim yaşadıklarımızı gençlerin yaşamasını istemiyoruz. Biz gençlere çocuklara güçlü, geniş standartlarla demokrasi emanet etmek istiyoruz. Türkiyeyi safralarından, prangalarından kurtarıyoruz.dedi.

GEÇMİŞİN KARANLIK NOKTASI

Türkiye geçmişinde hiçbir karanlık nokta kalmasın istediklerini vurgulayan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yapanın yanına kar kalmasın istiyoruz. 28 Şubat ilgisi soruşturma asla ve asla bir intikam duygusu ile yürütülmeden, bu soruşturma demokratik bir ülkede hukukun üstünlüğünü esas olduğu sistemde olduğu şekilde başladı ve o şekilde devam etti. 12 Eylül meydanlarda ne dedik. Güçlünün hukuku değil, hukukun güçlü olduğu bir Türkiye getireceğiz dedik. Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğü olduğunu ispat edeceğiz dedik. 12 Eylül davasında sıraya girenler 28 şubat konusunda intikam kelimesini telaffuz etmesi münasebetsizlik, talihsizlik ikiyüzlülüktür. 12 Eylülde zarar gördüğü için hesaplaşacaksın, 27 Mayıs, 28 Şubatta hukuk önünde hesaplaşmasına bakmayacaksın. Bu iki yüzlü siyasettir.

İKİ YÜZLÜ SİYASET VAR

CHP 28 Şubat davasına müdahil olacağını açıklasın. Bu soruşturmanın hayırlı olması temennisinde bulunsun. Bunu yapmaz yapamaz.. Partimizde ilgili kapatma davası açıldığında CHP Lideri Ankarada yargıçlar var dedi. Bir lehhte açıklamalarını duymadım. Bunların demokrasi anlayışı bu. Buradan söylüyorum. Hiçbir siyasi partinin kapatılmasına asla ve asla taraftar değiliz. Hangi siyasi parti olursa olsun. Gerçek kişi ile tüzel kişiyi ayıracaktın. Ceza vereceksen suçu işleyene ver tüzel kişiliğe değil. Bu işte Tayyip Erdoğan varsa bana ver, 21.5 milyon insanın partisini kapatıyorsun. Bunlar çanak tutup ardından müdahaleden çıkar sağlamaya çalıştılar. Müdahale ile iktidara gelip Anıtkabirden geçerken orduyu göreve çağırdılar böyle siyaset olmaz. Genel Başkanlık başka çarkçı başılık başkadır.şeklinde konuştu.

BEŞ VAKİT ÇARK EDİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu günde beş vakit çark etmekle suçlayan Başbakan Erdoğan, Günde beş vakit çark, beş vakit kendi içinde çelişen CHP için talihsizliktir. Sağına dönüyor 27 Mayıs diyor. Sonra soluna dönüyor geçmişimizde gurur duyuyoruz diyor. Geçmişimde kara leke yok diyor. Soluna dönüp Dersimliyim diyor, sağına Dersimli Kara Ali ve dönemin İçişleri Bakanını, Faik Öztrakın yeğenini milli kahraman ilan ediyor. Ergenekona karşı, 18 Şubat zoruşturmasına intikam diyor. Bir gün içinde rüzgür gülü gibi dönüyor. 12 Eylül yargılanmasına yol açaçak değişikliğe mecliste ortak olarak blok halinde karşı durdular. Partilerin kapatılması için oylamada salonda yoktunuz ama şimdi müdahil olmak için sıraya girdiler. Tüm darbeler için mecliste araştırma komisyonu kurulması için teklif verdik. Bunların bir daha olmasın Türkiye istikbali karaltılmasın diye istiyoruz. Türkiye gündemi belirlenen ülke olmaktan çıkıp dünyada gündem belirleyen bir ülke durumundadır.diye konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır