Erdoğan: Gençlerimizin önünü biz açtık

Üniversiteli AK Gençlik Festivali’nde gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gençlerimizle aramıza bugüne kadar kimseyi sokmadık, bundan sonra da hiç kimsenin aramıza girmesine izin vermeyeceğiz. AK Parti, gençlerin partisi olarak kurulmuş ve yükselmiştir. Gençlerin önünü biz açtık." dedi. Erdoğan'ın konuşmasını izlemek için aşağıdaki YouTube linkine tıklayabilirsiniz.

Haberler 09.01.2023 - 00:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığınca Sarıyerdeki Volkswagen Arenada ÜniAKFest (Üniversiteli AK Gençlik Festivali) düzenlendi. Öğle saatlerinde başlayan festivalde, gençler, sanatçılar eşliğinde eğlendi. Programa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Gençlerle burada bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tribünde de onların arasında oturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğana Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Cumhurbaşkanı Erdoğanın torunu ve oğlu Bilal Erdoğan da eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğanın sahneye çıktığı sırada Sinan Akçıl da sahneye gelerek, şarttır şarkısını seslendirdi. Salonda gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, pankartları da okudu.

İSTİKLAL MARŞINDA TARİF EDİLEN GENçLİK

Sizinle gururlanmamak mümkün mü? diyerek gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğ ey Güneş üstümüze, dök ışıklarını dağılsın bulutlar. Mazlumlar söylesin şarkılarını, başlasın Türkiye Yüzyılı. Yarın değil, hemen şimdi. Gençler, gözümüzün nuru gençler. Fatihin İstanbulu fethettiği yaştaki bu gençlik uyuyan destanı uyandıracak gençliktir. Üstadın özlemle yad ettiği bu gençlik zaman bendedir ve mekan bana emanettir şuurundaki gençliktir. Bu gençlik kalbindeki iman, yüreğindeki cesaret, bileğindeki güç ve Allah vergisi zekasıyla enginlere sığmayan gençliktir. dedi.

TÜRKİYENİN GELECEĞİNİ GÖRMEK İSTEYEN AK GENçLİĞE BAKSIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rabbime önceki nesillerden devraldığım dava ve mücadele bayrağını böyle bir gençliğe bırakma fırsatı verdiği için hamd ediyorum. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, muhabbetimizi daim eylesin. İlk gençlik yıllarından itibaren tüm ömrünü davasına, ülkesine, milletine hizmete adamış bir büyüğünüz olarak bugün burada sizlerle birlikteyim. Bir filozof, ruhun gençliği ebedidir diyor. Biz de yaşımız kaç olursa olsun, gençlik yıllarımızın heyecanı, coşkusu, azmi ve kararlığıyla ülkemize ve milletimize hizmet ettik. Ediyoruz ifadelerini kullandı.

BİRİLERİ BİZİMLE GENçLERİMİZİN ARASINI AçMAYA çALIŞIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Son dönemde birileri ısrarla kuşakları harflerle etiketleyerek bizimle gençlerimizin arasını açmaya çalışıyor. Kötü kurgulanmış bir takım görüntüler, sokak röportajları, medya haberleri üzerinden kendi akıllarınca operasyon çekiyorlar. Gençler burada. diye konuştu.

1 MİLYONU GEçEN GENç ÜYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlik kollarımız sadece son 2 senede yaptığı 423 bin yeni ve toplamda 1 milyonu geçen genç üyeyle, AK Partinin farkını ve gücünü ispatlamıştır. AK Partinin gençler, bunu çok iyi bilmeniz lazım. AK Partinin genel üye sayısı yargıtaydaki kayıtlara göre 11 milyon 241 binle diğer tüm partileri üst üste koyup, 3le çarpsanız bile yetişemeyecekleri bir rakama çıkmıştır dedi.

GENçLERİMİZLE ARAMIZA KİMSEYİ SOKMADIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bugün üniversite sıralarında, hayatına yön çizme safhasında AK Parti bayrağını temsil eden gençlerimiz yarın aynı görevleri üstleneceklerdir. Ortaokuldan, liseden gelen gençlerimiz de sizlerden bu nöbeti alarak yollarına devam edeceklerdir. İşte buradan bir kez daha meydan okuyorum. Gençlerimizle aramıza bugüne kadar kimseyi sokmadık, bundan sonra da hiç kimsenin aramıza girmesine izin vermeyeceğiz. Yıllarca, gençlerimizin enerjisini sömürerek kendi köhne düzenlerini sürdürenler heveslerini kursaklarında bıraktığımız için bize kızgınlar diye konuştu.

GENçLERİMİZİN ÖNÜNÜ BİZ AçTIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bize düşmanlar. Gençlerimizin her sorununu çözdüğümüz, her talebini karşıladığımız, her hayalini gerçeğe dönüştürdüğümüz için, istismar alanlarını kaybedenlerin kızgınlığı bizim şeref payemizdir. Yıllarca bu ülkenin evlatları terör örgütlerinin pençesine itildi, dağlarda, mağaralarda ölüme sürüklendi. Bu ülkenin evlatları, özgürlüklerini, haklarını, taleplerini hayallerini dile getirmekten bile adeta men edildi. Yıllarca bu ülkenin evlatları kendi öz yurtlarında garip, öz vatanlarında parya muamelesi gördü. Biz ülkemizin her meselesi gibi gençlerimizin tüm bu sıkıntılarını da canımızı dişimize takarak verdiğimiz mücadeleyle teker teker çözüme kavuşturduk ifadelerini kullandı.

3,3 MİLYON ÖĞRENCİMİZİN KREDİ ÖDEMESİ ENDEKS BORCUNU SİLDİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mesleki eğitimi, özellikle vurulan en büyük darbe kat sayı adaletsizliğiydi. Buna son verdik. Kızlarımıza uygulanan haksızlığın ötesinde bir hakaret olarak gördüğümüz başörtüsü yasağını biz kaldırdık. Gençlerimize, güvenin bir nişanesi olarak seçilme hakkını önce 30dan 25e sonra 18e indirdik. Üniversite harçlarını kaldırdık. İsteyen herkese kredi veya burs vererek yurtlarımızın kapasitesini 850 bine çıkartarak dileyen her gencimizin yükseköğretim görebilmesini temin ettik. Sizler hatırlamazsınız ama büyükleriniz iyi bilir. Bu ülkede yıllarca üniversitelerin her açılışında harçlarla ilgili tartışmalar, gösteriler, kargaşalar yaşanırdı. Böyle bir harç gündemi var mı? Yok. Üniversite öğrencilerimize verdiğimiz kredi burs rakamlarını 45 liracıktan aldık, bu yıl itibariyle lisansta bin 250 liraya, yüksek lisansta 2 bin 500 liraya doktorada 3 bin 750 liraya çıkardık. Yurtlarımızda kalan öğrencilerimizin sağlıklı gelişimine katkı verebilmek için aylık bin 800 lira da beslenme yardımı yapıyoruz şeklinde konuştu.

2023TE AK PARTİYİ BİR KEZ DAHA ZİRVEYE çIKARMAYA HAZIR MIYIZ?

Gençlere çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençler, 2023te AK Partiyi bir kez daha zirveye çıkarmaya hazır mıyız? Gençler, ülkenin yönetiminde, milletin geleceğinde, sorumluluk üstlenmeye hazır mıyız? Gençler, hep birlikte, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyerek ifade ettiğimiz kutlu nöbeti devralmaya hazır mıyız? Gençler bir olarak, iri olarak, diri olarak, kardeş olarak, hep birlikte Türkiye olarak kenetlenmeye hazır mıyız? Gençler, özgürlüğümüzü, hakkımızı, hukukumuzu, değerlerimizi, geleceğimizi, canımızdan aziz bilerek korumaya hazır mıyız? Gençler, Türkiyeyi siyasi ve ekonomik olarak dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına çıkarmaya hazır mıyız? Sandıkları patlatarak, AK Partinin, Cumhur İttifakının sizlerin partisi olduğunu bir kez daha ispatlamaya hazır mıyız? Rabbim, hepinizden razı olsun. Seçim gününe kadar durmak yok, yola devam diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın konuşmasının ardından, sahneye sürpriz isim olarak Cengiz Kurtoğlu, duyanlara, duymayanlara şarkısını seslendirdi.

Ana Sayfaya Git