Erdoğan: Nefret dilinin devlet başkanı seviyesinde teşvik edildiği vahim bir tabloyla karşı karşıyayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milyarlarca Müslümanın yaşam hakkından adil yargılanma hakkına kadar temel özgürlüklerinin ayaklar altına alındığı, ifade hürriyeti kisvesi altında mukaddes değerlerin aşağılandığı, nefret dilinin medya organları ve devlet başkanı seviyesinde teşvik edildiği vahim bir tabloyla karşı karşıyayız" dedi.

Haberler 11.12.2020 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, 10 Aralk nsan Haklar Günü nedeniyle mesaj yaymlad. Cumhurbakan Erdoan, Birlemi Milletler nsan Haklar Evrensel Beyannamesinin kabul ediliinin 72nci yl dönümünde, tüm insanln 10 Aralk Dünya nsan Haklar Gününü tebrik etti. Erdoan, 72 yl önce daha adil, daha özgür, daha insan odakl bir dünya idealiyle kabul edilen nsan Haklar Evrensel Beyannamesinin uluslararas topluma sorumluluklarn hatrlatan önemli bir belge olma özelliini halen koruduunu belirterek, Yönetim sistemini insan yaat ki devlet yaasn ilkesi üzerine ina eden bir ülke olarak, hayata geçirdiimiz reformlarla vatandalarmzn hak ve özgürlüklerini kstlayan pek çok engeli ortadan kaldrdk. Demokrasimizi güçlendirerek, hukukun ileyiini hzlandrarak, hak arama yollarn genileterek ülkemizi hak ve özgürlükler alannda 18 yl öncesine göre çok daha ileri bir noktaya tadk. Milletimizin talep ve beklentileri dorultusunda, ortaya çkan yeni ihtiyaçlar çerçevesinde reform irademizi kararllkla sürdürüyoruz dedi.

VAHM BR TABLOYLA KARI KARIYAYIZ

Erdoan, nsan Haklar Evrensel Beyannamesine en büyük tehdidin, kültürel rkçlk, yabanc kartl ve slam dümanlnn oluturduunu belirterek, Bat toplumlarnda Covid-19 salgnyla beraber bata inanç ve ibadet hürriyeti olmak üzere beyanname ile güvence altna alnan vazgeçilemez haklarn kullanmna yönelik engellerin arttn görüyoruz. Milyarlarca Müslümann yaam hakkndan adil yarglanma hakkna kadar temel özgürlüklerinin ayaklar altna alnd, ifade hürriyeti kisvesi altnda mukaddes deerlerin aaland, nefret dilinin medya organlar ve devlet bakan seviyesinde tevik edildii vahim bir tabloyla kar karyayz. Üyesi olduumuz tüm uluslararas platformlarda bu tehditleri dile getiriyor, rk, din, dil ayrm gözetilmeden nsan Haklar Evrensel Beyannamesinin tam manasyla uygulanmas için mücadele veriyoruz. Birlemi Milletler tarafndan nsan Haklar Gününün bu ylki temasnn Daha iyi iyileinsan haklarna sahip çk olarak belirlenmesini, bu bakmdan son derece isabetli buluyoruz ifadesini kulland.

UMUT III OLMAYA DEVAM EDECEK

Erdoan, Covid-19 salgn sonras yeniden ekillenecek dünyada tüm politikalarn insan haklar ekseninde yaplandrlmas ve yaanan adaletsizlikleri giderecek etkin mekanizmalarn gelitirilmesi gerektiini kaydederek, Türkiye, tarihinden ve medeniyet deerlerinden ald ilhamla temel özgürlüklerin korunmas için mücadele etmeye ve nsan Haklar Evrensel Beyannamesi ile bundan 72 yl önce güvence altna alnan haklarna hala kavuamam milyonlarca insana umut olmaya devam edecektir. Bu düüncelerle, 10 Aralk nsan Haklar Gününü bir kez daha tebrik ediyor, gelecek günlerin tüm dünyaya salk, bar, refah ve huzur getirmesini diliyorum dedi.

Ana Sayfaya Git