Erdoğan: Okuma oranı son 14 yılda 2 katından fazla arttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 39. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı Açılışı'na katıldı. Erdoğan, "Araştırma şirketlerimizin çalışmaları, okuma oranının 14 yılda iki katından fazla arttığını göstermektedir" dedi.

Haberler 09.04.2022 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Tayyip Erdoan, önde gelen aratrma irketlerinin yaptklar çalmalarn, okuma orannn son 14 ylda 2 katndan fazla arttn gösterdiini savunarak bu artn en çok da gençler arasnda yaanyor olmasnn gelecek adna ümit verdiin söyledi.

Erdoan, Büyük çamlca Camiinin avlusunda düzenlenen 39. Türkiye Kitap ve Kültür Fuar Açl Töreninde yapt konumada, Türkiye Diyanet Vakfnca düzenlenen fuarn 39uncusunun ülkeye, millete, kültür ve sanat hayatna hayrl olmasn diledi.

Bu yl Ankarada Ahmet Hamdi Akseki Camisi, stanbulda Fatih Camisi ve Büyük çamlca Camisinde açlan kitap ve kültür fuarlarn ramazan aynn bereketlerinden olarak gördüünü dile getiren Erdoan, Ba rahmet, ortas mafiret, sonu ebedi azaptan kurtulu olan, böyle müstesna bir ay. çinde Leyle-i Kadrin olduu böyle müstesna bir ayn içerisinde maallah bu kitap fuarlaryla birlikte bir de Büyük çamlca Camimizin altnda inallah müzemizi de açyoruz. Ve bu müzede senede bir, bazen iki kez elimizdeki tüm objeler sergilenecek ve milletimize tamamyla bu objeler inallah onlarn hizmetinde olacak diye konutu.

KÜLTÜREL BR çORAKLIKLA KARI KARIYA KALDIK

Salgn sebebiyle iki yldr ara verilen fuarlarn bu yl yeniden balam olmasndan memnuniyet duyduunu ifade eden Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Ülke ve millet olarak beka mücadelesi yürüttüümüz asrlarda sadece topraklarmz, sadece kardelerimizi geride brakmakla kalmadk, ayn zamanda kültürel bir çoraklkla da kar karya kaldk. Uzunca bir süre devam eden Türkiyenin geri kalml, sadece insanlarmzn günlük hayatlarndaki yokluklar, yoksulluklar, eksiklerle ilgili deildi. Asl geri kalml zihinlerde yaamtk. nsanlarn klklarna, kyafetlerine, ibadetlerine, konumalarna, oturmalarna, kalkmalarna taklp kalanlar milletimizin akl selim, zevki selim, kalbi selim gibi bizi biz yapan asl mirasna srt dönmütü. Ülkemizin son 20 ylda gerçekletirdii büyük demokrasi ve kalknma atlmnn en güzel, en hayrl neticelerinden biri, milletimizin dier alanlarla birlikte okuma, yazma, üretme konusunda da önünü açm olmasdr.

Bugün Türkiyenin kitap üretimi ve sektörün büyüklüü bakmnda Uluslararas Yaynclar Birlii içinde ilk 10da yer aldn söyleyen eden Erdoan, Mesela 2000 ylnda ISBN numaras verilen kitap says 9 bini bile bulmazken, bu rakam geçtiimiz yl 87 binin üzerine çkmtr. Önde gelen aratrma irketlerimizin yaptklar çalmalar, okuma orannn son 14 ylda 2 katndan fazla arttn göstermektedir. Bu artn en çok da gençlerimiz arasnda yaanyor olmas, geleceimiz adna bize ümit vermektedir dedi.

BAK BUNLARI HER ZAMAN BULAMAZSINIZ

Cumhurbakan Erdoan, kurdele kesiminden hemen önce tören alanndan kendisine seslenen bir kiiye, Ben de sizi Allah için seviyorum diye yant verdi.

Erdoan, Bak kitaplarmz hazr, buralar her zaman bulamazsnz. Bütün yaynevlerini dolan ve evlerinizi buradaki kitaplarla zenginletirin. dedikten sonra kurdeleyi keserek fuarn açln gerçekletirdi.

Açl törenine çevre, ehircilik ve klim Deiiklii Bakan Murat Kurum, Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Salk Bakan Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, AK Parti Genel Bakanvekili Numan Kurtulmu, Cumhurbakanl letiim Bakan Fahrettin Altun, Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln, AK Parti Grup Bakanvekili Mahir Ünal, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Fatma Betül Sayan Kaya, Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erba, stanbul Valisi Ali Yerlikaya ve AK Parti stanbul l Bakan Osman Nuri Kabaktepe de katld.

Kurdele kesiminin ardndan Erdoan, müze açlna geçti.

Ana Sayfaya Git