Erdoğan: Tüm dünya sizden müjde bekliyor

Heyetlere seslenen Erdoğan, 'Çatışmalar dostunuz ve komşunuz olarak bizleri gerçekten derinden üzüyor. Dostluk, komşuluk, insani yakınlık ve hukukun gereğini yerine getirmeye çalıştık' dedi.

Haberler 30.03.2022 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rusya ve Ukrayna arasndaki müzakereler stanbula tanrken tarihi bar görümesinin adresi Dolmabahçedeki Cumhurbakanl çalma Ofisi oldu. Dünyann gözü Rusya ve Ukrayna heyetleri arasnda bugün yaplan toplantya çevrildi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Rusya ve Ukrayna heyetlerine toplantnn açlnda bir konuma yapt ve Görümelerden artk somut sonuçlar alnmas gereken döneme girildiini düünüyoruz. Dünya sizlerden gelecek hayrl ve müjdeleri haberleri bekliyor. inizi kolaylatracak her türlü katkya hazrz dedi.

Ukrayna ekibine Ukrayna Devlet Bakanl Ofisi Bakannn Danman Mihaylo Podolyak, Rus ekibine ise Rusya Devlet Bakan Yardmcs Vladimir Medinsky bakanlk ediyor. Cumhurbakan Tayyip Erdoan, Rusya ve Ukrayna heyetleri arasndaki toplantdan önce heyetlere hitap etti.

çATIMALAR DOSTUNUZ VE KOMUNUZ OLARAK BZLER DERNDEN ÜZÜYOR

Erdoan, Türkiyeye ve stanbula ho geldiniz diyerek balad konuamasna Böylesine kritik bir dönemde sizleri misafir etmekten memnuniyet duyuyoruz. Ülkeleriniz adna büyük gayret gösterdiniz. Sizleri, ahsm ve milletim adna ayrca tebrik ediyorum. çatmalar, dostunuz ve komunuz olarak bizleri gerçekten derinden üzüyor. Krizin bandan itibaren her düzeyde samimi gayret sarfettik. Dostluk, komuluk, insani yaknlk ve hukukun gereini yerine getirmeye çaltk. diyerek devam etti.

DÜNYA SZDEN MÜJDEL HABERLER BEKLYOR

Cumhurbakan konumasn unlar söyledi: Adil bir barn kaybedeni olmayacana inanyoruz. Trajediyi durdurmak taraflarn elindedir. Bir an önce barn salanmas herkesin faydasna olacaktr. Görümelerden artk somut sonuçlar alnmas gereken döneme girildiini düünüyoruz. Dünya sizlerden gelecek hayrl ve müjdeleri haberleri bekliyor. inizi kolaylatracak her türlü katkya hazrz

LDERLER DÜZEYNDEK TEMASA DA EV SAHPL YAPMAYA HAZIRIZ

Dileri Bakanm ihtiyaç duymanz halinde gereken her türlü destei vermesi adna stanbulda brakyorum diyen Erdoan, Barn yeniden tesisi için insiyatif almaktan kaçnmayacanz biliyorum. Sizlerin müzakerelerde salayacanz ilerleme bir sonraki aama olan liderler düzeyinde temas da mümkün hale getirecektir. Böyle bir görümeye ev sahiplii yapmaya da hazrz. Her biri deerli birer dostum olan devlet bakanlarnza en kalbi selamlarm iletmenizi sizlerden istirham ediyorum ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git