Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’a ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına ilişkin "Aday olacaksa bu partisi için de ülkemiz için de isabetli olur" yorumunda bulundu. Erdoğan, Paris Saint-Germain-Başakşehir mücadelesinde yaşanan ırkçılık tartışmasına ilişkin ise "Fransa maalesef ırkçı söylemlerin yaklaşımların yoğunlaştığı bir yer haline geldi. Temenni ederiz ki bu maç suhuletle biter" ifadelerini kullandı.

Haberler 10.12.2020 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoann konumasndan öne çkan balklar öyle:

AZERBAYCANA DESTEK: Aziz kardeim Aliyevin daveti üzerine Azerbaycana resmi ziyaret gerçekletirmek üzerine birazdan Baküya hareket edeceiz. anl Azerbaycan ordusu igal altndaki Karaba ve topraklarn kurtarmak için baarl bir hareket gerçekletirdi. 44 gün süren çetin mücadeleler neticesinde hamdolsun bugün yldz ve hilal Karaba semalarnda gururla dalgalanyor. Can Azerbaycana olan desteimiz bundan sonra da devam edecektir. Azerbaycan halknn hakl sevincine birlikte ortak olacaz. Salgnla ortak mücadele çalmalarna da gözden geçireceiz.

KILIçDAROLUNUN CUMHURBAKANLII ADAYLIIYLA LGL SÖZLER: Sayn Klçdarolunun nasl adm ataca bizim derdimiz deil, kendi derdi. Yapt açklama da verdii cevap da çok sulandrlm. Aday olacaksa bu partisi için de ülkemiz için de isabetli olur.

SELAHATTN DEMRTAIN YARGILANMASI: Yargnn iine müdahale etmek benim haddime deil. Özellikle biz Selahattin Demirta gibi bir teröristin bu noktada varsa sözde hakkn koruyacak deiliz, ki böyle bir ey yok. Ben inanyorum ki bizim yargmz Selahattin Demirta gibi bir teröriste böyle bir imkan tanmaz. Kobaninin faili, Diyarbakrn faili, Yasin Börünün faili odur. Bunlar görmezden mi geleceiz? Yargmz bunlar görmezden mi gelecek? Böyle bir teröristin asla önünün açlmasna yol vermeyiz. Bunlarn mülkiyet hakk diye bir ey yok ki. Bunlarn bu halka ödemesi gereken çok büyük hesaplar var. FETÖ de ayn ekilde. u anda ngilterede bulunan zat bunun bedelini nasl ödeyecek?

ABNN YAPTIRIM KARARI: Türkiyeye yönelik yaplacak herhangi bir yaptrm karar Türkiyeyi çok fazla da rgalamaz. Yunanistan Babakan Miçotakisin açklamalar ile ilgili de Aslnda sürekli masadan kaçanlar bunlar. Hiçbir zaman bunlar masada durmadlar. Eer Yunanistan bir komu olarak dürüst davranrsa bizler de masada olmaya devam ederiz.

DOU AKDENZ-YUNANSTANIN TAVRI: Sürekli masadan kaçanlar bunlar. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg masaya çard, orada da kaçtlar. Özellikle de bir farkl admda Arnavutluk-Türkiye- Yunanistan arasnda bir adm atlsn dendi, bunda da masaya gelmediler. Dünden bugün nasl dik durduysak bunda sonra da dimdik yolumuza devam ediyoruz. Dou Akdenizdeki haklarmz ne ise bunlar korumaya devam edeceiz. KKTCnin haklarn da korumaya devam edeceiz, taviz vermemiz asla mümkün deil. Eer Yunanistan bir komu olarak dürüst davranrsa bizler de masada olmaya devam ederiz.

EVME GELML VAR: Ben Bidena yabanc deilim. Obama döneminde de görütük kendisiyle. Hatta rahatszlm zamannda evime gelmilii de vardr. Aklna bir ey gelen hemen yaptrm diyor. u anda maalesef bizim silah almlaryla ilgili konularda attklar admlar k bulmuyoruz. Sayn Biden görevi üstlensin, üstlendikten sonra herhalde oturup baz eyleri konuacaz.

PSG-BAAKEHR MAçINDA IRKçI SÖYLEM: Meydana gelen bu hadise Fransann son dönemlerdeki rkç yaklamlarnn söylemlerinin yeni bir ifadesidir. Buradaki yaklam asla affedilemez. Ben de dün akam bununla ilgili Twitter hesabmdan açklamalarm yaptm. Gerek parti sözcümüz gerek Cumhurbakanl Sözcümüz açklamalarmz yaptk. Bu duruu ayn kararllkla devam ettireceiz. Baakehir çok kararl bir duru sergiledi. Sahadan çekilmeleri. Roman hakemi almalarna ramen arkadalar direndi. Fransa maalesef rkç söylemlerin yaklamlarn younlat bir yer haline geldi. Temenni ederiz ki bu maç suhuletle biter.

ASGAR ÜCRET GÖRÜMELER: Bu görümeler devam ediyor. Bakanlmz görümeleri i veren kesimiyle içi kesimiyle yürütecekler. Sonrasnda durum bizim de önümüze gelecek admlar birlikte atacaz. Temennimiz odur ki isabetli bir karar çkar.

Ana Sayfaya Git