Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Mert ol, adaylığını açıkla

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Çık ortaya, mert ol, adaylığını veya adayını açıkla" dedi.

Haberler 16.06.2022 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan partisinin grup toplantsnda konutu. Cumhurbakan Erdoann gündeminde CHP lideri Klçdarolu, TÜSAD ve DBPli Saliha Aydeniz vard. Erdoan, bir kez daha Klçdaroluna seslenerek çk ortaya, mert ol, adayln veya adayn açkla dedi. TÜSADa tepki gösteren Erdoan Ey TÜSADn bandaki beyefendi d politikada bize ders veremezsin. Sen çraksn. Önce haddini bileceksin, iktidara ders vermek kim, siz kimsiniz? diye konutu.

DBPli Salihe Aydenizin süratle dokunulmazlnn kaldrlmas gerektiini söyleyen Erdoan, Meclisin bu konuda üzerine düeni yapacan biliyoruz dedi.

Erdoann konumasndan önemli balklar öyle:

Konumamn banda gençlere müjde vermek istiyorum. Kamuoyunda örenci aff diye bilinen teklifimizi önümüzdeki günlerde Meclisimizin takdirine sunuyoruz. imdiden gençlerimize, ülkemize hayrl olmasn diliyorum.

Klçdarolu CHP eski CHP deil diyor Millet eskisinden ne hayr gördü ki yenisinden fayda beklesin. Onlar kendi içlerindeki Rum, Yunan, PKK, FETÖ, beinci kol elemanlarn temizlesinler.

TÜSAD HADDN BLECEKSN: NATO meselesinde, sveç ve Finlandiya terörle mücadelede net, somut ve kararl admlar atana kadar duruumuzu kesinlikle deitirmeyiz. Ey TÜSADn bandaki beyefendi d politikada bize ders veremezsin. Sen çraksn. Önce haddini bileceksin, iktidara ders vermek kim siz kimsiniz?

TÜSAD KAPIMIZI çALMASIN: Biz d politikada sveç, Finlandiya bunlara niye tavr alyoruz? Sokaklarnda terör örgütleri cirit atarken biz onlara kaplarmz açacaz? Ey TÜSAD siz onlarn yannda yer alabilirsiniz, biz ehitlerimizin kann yerde brakmayacaz. Eer TÜSAD bu gidiiyle devam ederse bu iktidarn kapsn hiç çalmasn. CHP size ne diyorsa o azla konuuyorsunuz. Sizden önceki aababalarnz da böyle konuuyordu, siz de ayn ekilde konuuyorsunuz. Öyleyse bu kap, yerli ve milli duru sergileyene açktr, yerli ve milli duru sergilemeyene kapaldr.

ULUSLARASI UçULAR TÜRK HAVA YOLLARI SMYLE YAPILACAK: Dünyada ülkemizin adn Turkeyden Türkiyeye dönütürme admn baaryla hayata geçirirken Milli havayolumuz uluslararas uçularn Turkish Airlines deil, Türk Hava Yollar ismiyle yapacaktr. Bu kadar öküz altnda buza arayanlara herhalde yeter.

MUHALEFETN ERKEN SEçM FALAN STED YOK: Milletvekili ve Cumhurbakanl seçimleri önümüzdeki yln bu günlerinde yaplacak. Geri saymn baladn söyleyebiliriz. Muhalefet halen erken seçim laflar etmeyi sürdürse de seçim takvimi ilerliyor. Muhalefetin erken seçim falan istedii yok. Bunlar herhangi bir sorumluluk üstlenmeden konforuyla siyaset yapmaya almlar.

BUNLAR DERTL DEL: Sel felaketinde stanbulun, Ankarann, zmirin halini gördük. Herhangi bir altyap çalmalar yok. Birisi Bodrumda seyahatte, öbürü Eskiehirde, biri nerede olduu belli deil. Bunlar dertli deil. Kazara bir sorumluluk altna girdiklerinde çkan manzaray gördük.

BUNUN ADI SHRBAZLIK: Daha adaynn ismini açklamayanlarn, ülkeye hizmet etmek gibi amaçlar yok. Güya seçim tarihi belli olsa aday çkartacaklar ama ortada isim misim yok. Aylarca masada kimin nerede oturacana karar vermeyenlerden daha ne beklenir ki? Ypranma korkusu nedeniyle aday açklamadklarn söylüyorlar. Bu nasl aday ki, ismi gündeme gelir gelmez hemen ypranyor, bu nasl aday ki siyaset sahnesinde kaldkça boyas, makyaj dökülüyor? Bunun ad strateji deil, sihirbazlktr.

Klçdaroluna tekrar söylüyorum; ya adayln açkla ya da adayn açkla. Bunu söylediimden beri ortadan kayboldu. Her gün bir kurumun kapna dayanyor. Her gün yalan ve iftira üzerinden höyküren bu zatn sesi kslverdi. Birileri Kendisine kararmz verene kadar sen otur dediler.

MERT OL ADAYLIINI AçIKLA: Henüz altl masann aday bile belli deilken bir merep fitnesi ortaya attlar. AK Parti ve Cumhur ttifak olarak bu tehlikeli tartmada duruumuz nettir. Bay Kemal senin merebin ne olursa olsun biz senin merebinle ilgilenmiyoruz. çk ortaya, mert ol, adayln veya adayn açkla. Biz bu zatn bürokrasi ve siyasetteki beceriksizliini her frsatta yüzüne vururuz. Ancak dier vasflaryla uramayz.

BU MLLETN NANCINI DORU ÖRENN: Millete hizmet iddiasndasnz, önce bu milletin tarihini, inancn doru örenin. Milletin deerlerini aalayan, milletimizin bu zihniyete verdii dersleri örenin. Tarihimizi bilmeden, insanmz tanmadan ne bu ülkeye ne milletimize hizmet edebilirsiniz. Biz sabrla çalacak, kendi iimize bakacak, kendi hedeflerimize odaklanacaz.

SÜRATLE DOKUNULMAZLII KALDIRILMALI: HDPnin terör örgütü elebann emriyle geçtiimiz günlerde yol açt rezalet görüntüleri unutmadk. Kadköyde ilenen rezaletin barolünde yer alan sözde milletvekili, yannda yer alan milletvekillerinin geçmite hangi karanlk niyetlere alet olduklarn iyi biliyoruz. Bu kadnn dosyas çok kabark. Kendisinden bu ihanetinin bedelinin hukuk önünde sorulmasnn takipçisi olacaz. Süratle dokunulmazlnn kaldrlmas ve bu kutlu çat altnda yer almasnn mümkün olmadn AK Parti olarak biz ortaya koyuyoruz. Meclisin bu konuda üzerine düeni yapacan biliyoruz.

VATANDALARIMIZI DENGESZLKTEN KORUMAK çN CDD TEDBRLER ALDIK: Küresel piyasalardaki dalgalanmalar sürüyor. Tüm ekonomiler enflasyonda 40 yldr görmedikleri seviyelerle bouuyor. Enerji fiyatlarndaki artlar, üretim ve tedarik zincirindeki belirsizlii derinletiriyor. Enerji kaynaklarnn hepsinde fiyatlarn artmas dengeleri bozmutur. Biz vatandalarmz bu dengesizlikten korumak için ciddi tedbirler aldk. Rusya-Ukrayna sava nedeniyle ortaya çkan buday, ayçiçei krizini çözmek için gayret sarf ediyoruz. Hububat, sebzeyi, meyveyi üretme konusunda skntmz yok. Sektörün ihtiyac olan buday, eker ve benzeri ürünleri dardan alyoruz. çiftçilerimizin tohum, mazot, gübre gibi fiyatlardaki artn farkndayz. Pek çok önlem alyoruz. Üretimin artarak sürmesi en bata gelen önceliimiz.

POMPA FYATLARINDAK RAKAMLAR RAHATSIZ EDC DÜZEYDE: Enerjideki da bamll azaltmak için çaba içindeyiz. Karadenizdeki doalgaz sisteme balamak için çalyoruz. Petrol fiyatlarndaki yükselmeye bal olarak pompa fiyatlarndaki rakamlar rahatsz edici düzeydedir. Keke her yerden petrol fkryor olsa da bu durumun önüne geçebilsek. Petrol fiyatlarnn bugünkü seviyesinin hiçbir ülke tarafndan sürdürülebilir olmad açktr. Bu fiyatlarn normal fiyatlara gerilemesiyle, pompa fiyatlarnn dümesini bekliyoruz.

THALAT SEN BTRR, BATIRIR: Daha önce de ifade ettiim gibi ülkemizde ekonomik sorunlara tehis yanl konduu için çözüm de yanl ilerlemektedir diyor TÜSADn bandaki. hracat olmazsa, büyüme olmazsa sen ayakta duramazsn. Bunlar CHP az. thalat seni bitirir, batrr. Biz bunlar yapyoruz ama sizin anlaynz bunu anlamaz. O yüzden ikide bir bakan deitiriyorsunuz.

Buna klasik anlayla çözüm aramak beyhudedir. Be zavall, bizim yanmzda akademisyenlerimizin olmadn kim söyledi? Biz kiminle nerede, nasl çalacan 20 yldr ispat etmi bir partiyiz. Bundan sonra hangi akademisyenlerle çalacamz sana sorarz, o isimlerle çalrz. Kafaya bak.

Ana Sayfaya Git