Erdoğan'dan üç önemli açıklama

Erdoğan kamuoyunda soru işaretlerini artıran gelişmeler ışığında jet krizi, TOKİ ve KPSS açıklaması yaptı.

Haberler 12.07.2012 - 12:26 Son Güncelleme : 12.07.2012 - 12:26

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye tarafından Akdenizde uluslararası hava sahasında Suriye karasularının bir mil dışında, yani Suriyeden 13 miluzakta isabet almıştır. Uçağımız isabet aldıktan sonra süratle irtifa ve hız kaybetmiş, rotasından çıkmış, Suriye karasuları içine sapma yaparak 8,5 miledüşmüştür. Nihayetinde bulunduğunda da zaten bunu tespit ediyoruz dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beşşar Esed düşürülen uçağımızla ilgili konuşma ihtiyacı hissetmiyor. Zira Türkiyede Kemal Kılıçdaroğlu zaten Esed adına yeterince konuşuyor. CHP, Kılıçdaroğlu yönetiminde bugün artık Baas Partisinin Türkiye sözcülüğünü aleni şekilde üstlenmiş durumda. Gayet güzel paslaşıyorlar, en kritik anda bile dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı, düşürülen uçağımızla ilgili olarak milli bir duruş sergilememiştir. Bugün de milli bir duruş sergilemiyor. Bir yandan AK Partiye farklı ülkelerin politikalarını yürütmek gibi çok çirkin bir iftira atacaksın öbür yandan çıkacaksın kendi ülkenin gerçeklerine değil Amerikan gazetesinin yalanlarına borazanlık yapacaksın. Amerikan gazetesi, orada yaklaşan seçimlerde mevcut yönetimi sıkıştırmak için bu tür karalama kampanyaları yapıyor. Peki size ne oluyor arkadaş. Siz neyin peşindesiniz. Siz bu senaryoda neden piyonsunuz, neden borazanlık görevini üstleniyorsunuz. Biz, çizilen ve uygulanmak istenen bu senaryonun farkındayız dedi.

TOKİ’YE TAM DESTEK

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TOKİnin son 9,5 yılda 549 bin konutun inşasına başlayıp bunların 415 binini tamamladığını belirterek TOKİ bu ülkenin en başarılı kurumlarından birisidir. TOKİ sayesinde 415 bin aile ucuz, sağlam, sağlıklı bir çatıya kavuştu. Size ne oluyor? Bugüne kadar giremediğiniz, hayatınızda yapamadığınız, böyle bir şeyi hayal edemediğiniz... Ey CHP ne oluyor size? Tahammül edemeyince hemen bir fırsatta TOKİyi yıkma gayreti içine giriyorsunuz. TOKİ öyle bu tür salvolarla yıkılacak bir kurum da değil dedi.

KPSS SORUNSUZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KPSS sınavının hemen ardından terör örgütüne yakınlığı ile bilinen bir sitede sahte bir soru kitapçığı yayınlandı, amaç ne? KPSS gibi son derece hassas bir sınava gölge düşürmek. KPSS gibi milyonların umudu olan, geleceği olan bir sınavı terörize etmek, insanları en hassas yerlerinden vurmak, en hassas yerlerinden incitmek... Terör örgütü bunu yapıyor. Buna sahip çıkan kim oluyor? Yine CHP oluyor dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KPSS son derece başarılı temiz, sorunsuz şekilde gerçekleştirilmiştir. Bu sınava gölge düşürmek isteyenlerin oyunu anında deşifre edilmiştir. Örgütlü olarak KPSSde usulsüzlük girişiminde bulunanlar Emniyet güçlerimiz tarafından tespit edilmiş, gözaltına alınmış şu an itibarıyla zannediyorum 19u tutuklanmıştır. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Terör örgütünün, onlarla birlikte BDP ve CHPnin istismar girişimlerine kimse aldanmasın dedi.

TWİTTER KILIÇDAROĞLU

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KPSS ile ilgili iddialara ilişkin, Teknolojinin bu sanal ve iftiralara çok müsait yapısıyla hareket eden bir Kılıçdaroğlu var karşımızda; twitter Kılıçdaroğlu. Onlar da olmasa çok fakir kalacak. Geçen yıl olanlardan ders almadı, bundan yüzü kızarmadı, mahçup olmadı. Bu yıl da terör örgütünün bu eylemini yine CHP sahiplendi. Terör örgütüyle birlikte insanların hissiyatını istismara kalkıştı dedi.

TUTUKLU VEKİLLER

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tutuklu milletvekillerinin durumuyla ilgili, 3. Yargı Paketinde buna özel bir düzenleme yapılmadı dedi.

Ana Sayfaya Git