Erdoğan'ın diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev ile Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile telefonda görüştü.

Haberler 05.04.2022 - 02:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Görümelerde, Türkiye, Bulgaristan ve Finlandiya ilikilerini gelitirecek admlar ve bölgesel konular ele alnd

Cumhurbakan Erdoan, dost ve müttefik Bulgaristan ile mevcut köklü ilikileri ulatrma, ticaret ve savunma sanayii bata olmak üzere her alanda daha ileriye tama kararllyla hareket ettiklerini belirtti. Görümede Erdoann Finlandiya Cumhurbakan Niinistöya, Türkiyeye yönelik askeri malzeme ihracnn önündeki engellerin kaldrlmasn beklediklerini dile getirdi

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan srasyla dün Bulgaristan Cumhurbakan Rumen Radev ile Finlandiya Cumhurbakan Sauli Niinistöla telefonda görütü.

LK GÖRÜME BULGARSTAN

Cumhurbakanl letiim Bakanlndan yaplan açklamaya göre, görümede, Türkiye-Bulgaristan ilikilerini gelitirecek admlar ve bölgesel konular ele alnd.

Cumhurbakan Erdoan, görümede, Radevin ikinci defa üstlendii Cumhurbakanl görevi için tekrar tebriklerini iletti.

Erdoan, dost ve müttefik Bulgaristan ile mevcut köklü ilikileri ulatrma, ticaret ve savunma sanayii bata olmak üzere her alanda daha ileriye tama kararllyla hareket ettiklerini belirtti.

Cumhurbakan Erdoan ile Bulgaristan Cumhurbakan Radev, Rusya-Ukrayna sava ve bölgesel etkilerine dair de deerlendirmelerde bulundu.

FNLANDYA CUMHURBAKANI

Erdoan daha sonra, Finlandiya Cumhurbakan Sauli Niinistö ile telefon görümesi gerçekletirdi.

Görümede, Türkiye-Finlandiya ilikileri ve bölgesel konular ele alnd. Cumhurbakan Erdoan, görümede, Türkiye-Finlandiya Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesinin ilk toplantsnn haziran aynda Ankarada gerçekletirilecek olmasnn memnuniyet verici olduunu ifade etti.

çinde bulunulan dönemde savunma sanayii alannda i birliinin öneminin arttna iaret eden Cumhurbakan Erdoan, Türkiyeye yönelik askeri malzeme ihracnn önündeki engellerin kaldrlmasn beklediklerini dile getirdi.

Rusya-Ukrayna savana dair de deerlendirmelerde bulunulan görümede, Cumhurbakan Erdoan, atekes salanmas ve insani koridorlarn açlmas yönündeki giriimlerini sürdürdüklerini belirtti.

Ana Sayfaya Git