'Erken seçim olmayacak'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hala 'erken seçim, erken seçim'. Olmayacak erken seçim, Haziran 2023. Bunlar kiminle yürüdüklerinin farkında değiller. Geçti o, onlar tarih oldu." dedi.

Haberler 24.11.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, parti genel merkezinde düzenlenen AK Parti Geniletilmi l Bakanlar Toplantsnda konutu.

Türkiyenin yakn dönemde yaad en alçak saldr olan 15 Temmuz darbe giriiminin ardndan Cumhur ttifaknn temellerinin atld 2017 Anayasa Deiiklii Halk Oylamasnn gerçekletirildiini hatrlatan Erdoan, yüzde 51,4lük evet oyu ile sonuçlanan bu halk oylamasyla tarihte ilk defa milli irade eliyle ve dorudan milletin tercihiyle yönetim sisteminin deitiini söyledi.

Böylece milletin demokrasiye yönelik darbe giriimine cevabn, yönetim deiikliiyle, demokrasinin çtasn en üst seviyeye çkartarak verdiini belirten Erdoan, Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin ilk seçiminin 24 Haziran 2018de yapldn anmsatt.

Vakit Türkiye vakti sloganyla milletin huzuruna çktklar bu seçimden, Cumhurbakanlnda yüzde 52,6 oy oranna ulatklarn dile getiren Erdoan, Mecliste ise AK Parti olarak, yüzde 42,6, Cumhur ttifak olarak yüzde 53,7 düzeyinde bir oran elde ettiklerini aktard.

Son olarak, 31 Mart 2019 Mahalli dareler Seçimlerine Memleket ii gönül ii sloganyla girerek yüzde 44,3 seviyesinde bir oy aldklarn ifade eden Erdoan, bu seçimde de Cumhur ttifaknn oy orannn yüzde 52 düzeyine ulatn ve milletin gönlündeki yeri teyit ettiklerini kaydetti.

Cumhurbakan Erdoan, AK Partinin kuruluundan bu yana girdikleri her seçimden istisnasz birinci çktklarna iaret ederek, Yeni yönetim sisteminin bir parças olan ittifaklarda da yüzde 50nin altna hiç dümedik. u anda ana muhalefet, muhalefet niye bu kadar yrtnyor? Niye bu kadar çlgna dönüyor? çünkü gelecekleri yerin ne olduunu çok iyi biliyorlar. Onun için de AK Parti ve MHPnin saladklar baarnn önüne geçemeyeceklerini çok iyi biliyorlar. sözlerini sarf etti.

YEN BR SAFHAYA çIKARMI OLACAIZ

AK Partinin bu baarsyla dünya demokrasilerinde bu kadar uzun süre, bu kadar yüksek oy seviyesini ve iktidarn koruyabilmi istisnai örneklerin en banda geldiinin altn çizen Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

nallah 2023 Haziran seçimlerinde hem cumhurbakanln yeniden kazanarak hem Cumhur ttifak olarak Mecliste çounluu elde ederek, bu rekoru çok daha ileriye tayacaz. Biz, bundan 10 yl önce 2023 hedeflerimizi ilan ettiimizde mevcut takvime göre seçim yl 2024tü. Fakat ilginçtir hala erken seçim, erken seçim. Olmayacak erken seçim, Haziran 2023. Bunlar kiminle yürüdüklerinin farknda deiller. Geçti o, onlar tarih oldu. Öyle 15 ayda bir, 20 ayda bir seçim yapmak, bunlar ilkel kabilelerin iidir. Biz, modern bir yapnn, modern bir dünyann u anda uygulamalarn ortaya koyan bir partiyiz ve Cumhur ttifakyz. Yaanan gelimeler seçimleri 2023e, yani tam da 2023 hedeflerimizle kesien yla denk getirdi. Türkiye ve bizim için elbette her seçim önemlidir, her seçim hayatidir.

Dünyann ve Türkiyenin içinden geçtii bu kritik sürecin, 2023 seçimlerini çok daha önemli hale getirdiini vurgulayan Erdoan, Bu seçimleri kazanarak, ülkemizi 2002 Kasmndan beri kurduumuz eser ve hizmet altyaps üzerinde büyük ve güçlü Türkiyenin inasnda yeni bir safhaya çkarm olacaz. deerlendirmesinde bulundu.

HEPSNN GERSNDE BR OYUN VAR

Gelecek seçim sonuçlarnn, vesayetle, ihtirasl çkar odaklaryla, terör örgütleriyle, darbecilerle mücadelenin ötesine geçen, bölgenin ve dünyann geleceini ekillendirecek öneme sahip olduuna iaret eden Erdoan, salgnn tetikledii küresel siyasi ve ekonomik sistemdeki deiimin, milletle beraber bölgenin tamam, slam alemi, Türk dünyas, tüm mazlumlar ve madurlar üzerinde ne gibi sonuçlar douracan yakn gelecekteki gelimelerin belirleyeceini dile getirdi.

Türkiyenin 2023 ve sonrasndaki siyasi, insani, ekonomik ve askeri duruunun bu belirleyici faktörlerin ilk srasnda yer aldnn altn çizenErdoan, öyle devam etti:

Dikkat ederseniz, ülkemizin son 8 ylndaki hiçbir gelime kendi tabii mecrasnda ortaya çkm, siyasi, sosyal, ekonomik vakalara dayal deildir. Hepsinin de gerisinde bir senaryo, bir kurgu, bir tuzak, bir oyun vardr. Bu süreci yönlendirenlerin Allahn yardm ve milletimizin feraseti sayesinde bugüne kadar baaramamalar, vazgeçtikleri anlamna gelmiyor. Türkiye kendi duruunu korumakta ve ilerletmekte srar ettikçe, kurulan tuzaklarn çap ve yol açt sonuçlar da artyor. Bin yldr bu topraklar vatan yapmak ve korumak için bedel ödeyen bir millet olarak verdiimiz bu mücadelenin de gerektirdii fedakarlklar yapmaktan çekinmedik, çekinmeyeceiz. Milletimiz undan emin olsun ki bu mücadeleyi baaryla tamamladmzda kendimiz ve evlatlarmz için yepyeni ve aydnlk bir döneme adm atm olacaz.

Geçen 19 ylda Türkiyeye kazandrdklar tüm eser ve hizmetlerin, okullar, hastaneler, yollar, köprüler, tüneller, barajlar, fabrikalar, savunma sanayisi ürünleri, teknoloji gelitirme çalmalar ve dier her eyin bugünlere, bu büyük atlma hazrlk için olduunu belirten Erdoan, imdi var gücümüzle mücadelemizi vereceiz, önümüzdeki engelleri aacaz, tuzaklar bozacaz ve inallah hedeflerimize de ulaacaz. ifadesini kulland.

HER VATANDAIMIZIN KAPISINA GDECEZ

Bölgesinin ve dünyann siyasette sözü dinlenen, üretimi, ihracat, istihdam ve ekonomisiyle güçlü, sosyal ve kültürel etki alan geni Türkiyesine iki asrdr hiç olmad kadar yakn olunduunu vurgulayan Erdoan, unlar kaydetti:

Sizler ite bu büyük misyonun, ite bu büyük hedefin kendi ehirlerinizdeki uç beyleri olarak sadece bugüne deil, gelecee de istikamet verecek bir yerde duruyorsunuz. AK Parti, milletimiz tarafndan kurulan, milletimizin gösterdii istikamette, milletimizle birlikte yol yürüyen bir partidir. Yaptmz her eseri, her hizmeti milletimiz için hayata geçirdik. Yaadmz her badirenin üstesinden milletimizden aldmz destekle geldik, bunun için 2023e giden süreçte 84 milyon vatandamzn her birinin kapsna gideceiz, elini tutacaz, gönlünü kazanacaz. Onun için yan gelip durmak yok. çok gayret edeceiz, çok koacaz. urada bir buçuk yl kald, bunu en iyi ekilde deerlendireceiz. Unutmaynz bizim bo braktmz her yer, karmzdakiler tarafndan yalan, iftira ve çarptmayla doldurulacaktr. Ülkeyi CHPnin yalanlarna, iftiralarna terk edemeyiz. Türkiyeyi, helalleme deyip de, haleldar etmeye çalan, yani bozmaktan, lekelemekten, fesat çkartmaya çalmaktan baka i bilmeyen Klçdarolunun kifayetsizliine terk edemeyiz. Meydan bölücü örgütün güdümündeki HDPye de, ehit yaknlarna sövmekten baka mahareti olmayan edepsizlere de brakamayz.

BÜYÜK VE GÜçLÜ TÜRKYE HEDEFNDEN GÖZÜMÜZÜ ASLA AYIRMAYACAIZ

AK Partiye destek vermesi için ikna edemedikleri her vatanda partileri için en büyük kayp görüp, her an hep birlikte çalacaklarn dile getiren Erdoan, Öncelikle kuruluundan bugüne kadar kendi partimizde görev alm, sorumluluk üstlenmi, oy vermi insanlarmza ulaacaz. Bu çekirdei salama aldktan sonra katman katman genileyerek, tüm vatandalarmzn gönüllerine gireceiz. dedi.

Yiidi gül alatr, gam öldürür. Düman ylan olup soksa dokuz kavim taa tutsa, yiidi çökertmez kahr. Bir dem yar hüzünle baksa, yiidi gül alatr, gam öldürür dizelerini okuyan Erdoan, unlar paylat:

Hiçbir arkadamzn bir dem hüzünle bakmasna meydan vermeyecek ekilde herkesi derleyip, toparlayacaz. Yeminli Türkiye dümanlarnn, yeminli millet dümanlarnn, yeminli AK Parti ve Tayyip Erdoan dümanlarnn ne dediine, ne yaptna deil, bizimle birlikte yol yürüyen bu büyük davann mensuplarna bakacaz. Asrlara yaylan demokrasi, kalknma, hak ve özgürlük mücadelesinde milletimizin ne istediine bakacaz. Büyük ve güçlü Türkiye hedefinden gözümüzü asla ayrmayacaz. Bunu baardmzda Allahn izniyle milletimizin desteinin tüm seçimlerden çok daha fazla bir ekilde yanmzda olduunu göreceiz. Tekilat mensuplarmzn her biri ite böylesine bir sorumluluk altndadr. Bu hususta ben sizlere güveniyorum.

Ana Sayfaya Git