Farklı illerden toplanan 26 bin izmarit, ağaç formunda heykele dönüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Dünya Tütünsüz Günü kapsamında gençlerle bir araya geldiği toplantıda sergilenen izmaritlerden yapılan ağaç formunda heykel için sivil toplum kuruluşları ve öğrencilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda gönüllü, farklı illerde düzenlenen etkinliklerle 26 bin sigara izmariti topladı.

Haberler 02.06.2022 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoann, Cumhurbakanl Külliyesinde gençlerle bir araya geldii toplantda sergilenen heykelin hazrlanmas için hedef olarak Dünya Tütünsüz Günü belirlendi ve 1 ay öncesinden çalmalara baland.

Eserin hazrlk sürecinde sivil toplum kurulular ve örencilerden oluan gönüllü gruplar, tütün endüstrisinin çevre katliamna kar farkndalk oluturmak için ülkenin farkl illerinde parklar, plajlar ve sokaklarda temizlik etkinlikleri gerçekletirdi. Bu etkinliklerde toplanan 26 bin izmarit, heykeltra Esra Öztay Gürarasn ellerinde 1 aylk sürede aaç görünümünde bir heykele dönütü.

Cumhurbakan Erdoann yakndan ilgilendii eser, Yeilayn Sepetçiler Kasrnda bulunan genel merkezinde sergilenmek üzere stanbula gönderilecek.

ZEHRL ALGIYA EN BÜYÜK CEVAP

Gençlik Bulumas etkinliinin düzenlenmesinde öncü olan AK Parti stanbul Milletvekili Müerref Pervin Tuba Durgut, AA muhabirine yapt açklamada etkinliin düzenlenmesindeki temel amacn, tütün endüstrisinin sala ve çevreye verdii zarar Cumhurbakan Erdoann katklaryla gençlerin gözünden halka anlatmak olduunu söyledi.

Ülkenin sanat, spor, sivil toplum ve bilim alanndaki en baarl gönüllü gençlerinden oluan Tütün Endüstrisi Kart Gençlik nisiyatifinin tütün endüstrisinin sala ve çevreye verdii zararlar ifa etmek ve halka sigara gerçeklerini anlatmak amacyla hareket ettiini belirten Durgut, gençlerin tütün endüstrisine kar yükselttii bu sesin endüstrinin oluturmaya çalt zehirli algya en büyük cevap olduunu kaydetti.

Heykeltra Esra Öztay Güraras da eserin hazrlanma sürecini anlatrken, sigarann doaya verdii zararlar göstermek, sanat eseri araclyla bu konuda bir farkndalk yaratmak amacyla yürütülen çalmada yer almaktan duyduu mutluluu dile getirdi.

Eser fikrinin geliim sürecinde tütün endüstrisinin sala ve çevreye verdii zararlar derinlemesine aratrdkça çok daha üzücü bir tabloya kar karya olunduunu gördüünü ifade eden Güraras, Gençlerin samimi çabalar bu eserin sadece d kabuunu deil, içindeki temel felsefeyi de oluturdu. Umuyorum ki eserim bulunduu yerde nice gençlerin konuyla ilgili farkndaln artrmaya katkda bulunacaktr. dedi.

Güraras, oluturulan heykelle, sanatn ifade gücünden yararlanarak tütün endüstrisinin doaya verdii tahribat ortaya koyduklarn aktard.

TARF OLMAYAN BR DUYGU

Cumhurbakan Erdoann eserle yakndan ilgilendiini ve bu durumun kendisini çok etkilediini dile getiren Güraras, çok sanat eseri yaptm. Ülkemize elimden geldiince hizmet ettim, çalmalar gerçekletirdim. Yurt dnda ülkemizi temsil ettim. Hacettepede yüksek lisansm yaptm. Sade bir heykeltra olarak çalmalarm yapyordum ama bugün Sayn Cumhurbakanmzn sanata ve sanatçya olan yaklam beni çok onore etti. Bu, tarifi olmayan bir duygu. Dünyay önüme serseler bu duyguyu bir daha yaayamam. ifadelerini kulland.

Cumhurbakan Erdoann yaklamnn kendisini çok mutlu ettiini anlatan Güraras, unlar söyledi:

Beni çarmas, Milletimizin de bu sanatçmz tanmas güzel olur demesi, bir sanatç olarak gurur verici bir duygu. Bundan sonraki çalmalarm bu an hissederek yapacam, ayn hassasiyeti her çalmamda göstermeye devam edeceim. Gerçekten iyi i çkarnca takdir ediliyormu insan. Bambaka bir duygu. Sanatn sevildiine, sanatçnn takdir gördüüne, iyi bir eyler yapldnda gerçekten yerini bulduuna ben bugün ahit oldum. Tarifsiz bir duyguydu.

Ana Sayfaya Git