Filistin lideri Mahmud Abbas bugün Türkiye'ye geliyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bugün Türkiye'ye geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bugün bir araya gelecek olan Abbas yarın da TBMM Genel Kurulu'nda hitap edecek

Haberler 14.08.2024 - 11:34 Son Güncelleme : 14.08.2024 - 11:34

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bugün Türkiyeye geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek olan Abbas yarın da TBMM Genel Kuruluna hitap edecek, İsrailin Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında yürüttüğü insanlık dışı saldırılarını anlatacak.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas TBMM Genel Kuruluna hitap üzere Türkiyeye geliyor.

1 Ekime kadar tatile giren TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuşun olağanüstü toplantı çağrısı üzerine 15 Ağustos Perşembe günü toplanacak.

TBMMnin, Filistin halkına ve davasına güçlü desteğini göstermek ve mazlum Filistin halkının sesinin dünyaya duyurulmasını sağlamak amacıyla gerçekleşecek Genel Kurul oturumunda, Filistin Devlet Başkanı Abbas bir konuşma yapacak.

Abbas, Meclise yapacağı ziyarette, ilk olarak TBMM Başkanı Kurtulmuş ile ikili görüşme gerçekleştirecek.

İkili görüşmenin ardından Abbas ve Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanla Mecliste bir araya gelecek. Görüşme saat 18.30da gerçekleşecek.

MECLİSTE HİTAP EDECEK

Genel Kurul, 15.00te TBMM Başkanı Kurtulmuş tarafından açılacak. Kurtulmuşun açılış konuşmasının ardından Filistin Devlet Başkanı Abbasa söz verilecek. Abbas, milletvekillerine İsrailin #Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında yürüttüğü insanlık dışı saldırılarını anlatacak. Abbasın konuşması İngilizce, Türkçe ve Fransızcaya anlık tercüme edilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Abbasın konuşmasını Genel Kurul Salonunda dinleyecek.

Genel Kurul özel toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve TBMM Başkanı Kurtulmuş, Şeref Holündeki Filistin temalı fotoğraf sergisini gezecek.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, daha sonra Filistin Devlet Başkanı Abbas ve heyetiyle Meclisteki Mermerli Salonda bir araya gelecek.

Ana Sayfaya Git