Gelecek Partisi ve DEVA 20’şer milletvekilinde ısrarcı, İYİ Parti tepkili

Altılı Masa'nın son toplantısında Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin 20'şer milletvekili kontenjanı konusunda ısrarcı olması İYİ Parti'de tepkiye neden oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iki partinin ısrarını "şımarıklık" olarak nitelendirdi.

Haberler 10.01.2023 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Altılı Masanın, 5 Ocak tarihinde Gelecek Partisi ev sahipliğindeki 10uncu buluşmasında, Cumhurbaşkanı adaylığı dışında milletvekili seçim listeleri konusu da gündeme geldi. DEVA ve Gelecek Partisinin 20şer milletvekili konusunda ısrarcı olması İYİ Parti kanadında rahatsızlık yarattı.

AKŞENER KIZDI ŞIMARIKLIK OLARAK DEĞERLENDİRDİ

Ankara kulislerine yansıyan bilgilere göre Altılı Masada, vekil kontenjanları gündeme geldiğinde, DEVA ve Gelecek Partisi, kendilerine bakanlık konusunda taahhüt verilmesine rağmen, 20şer milletvekili konusunda ısrar etti. Artı Gerçeke konuşan kaynaklar özellikle Meral Akşenerin bu konuda çok kızgın olduğunu ve oy oranları düşük olmasına rağmen bu taleplerdeki ısrarlarını şımarıklık olarak değerlendirdiğini belirtti.

İYİ PARTİDEN KÜRTçE RAHATSIZLIĞI

İYİ Partide rahatsızlık yaratan bir başka konu ise Babacanın Kürt meselesine ilişkin yaptığı açıklamalar oldu. Babacanın kısa bir süre önce, vatandaşlık tanımını değiştirmek ve Kürtçeyi anadil olarak anayasaya koymak istedikleri yönündeki açıklamasında açıklaması İYİ Partide rahatsızlık yarattı.

BABACAN KÜRTLERE YÖNELİK AçIKLAMA YAPTI DİYE CUMHURBAŞKANI MI OLACAK?

Kulislerden edindiğimiz bilgiye göre, Babacanın Kürt sorununa ilişkin yaptığı açıklamalardan dolayı alkış aldığını ve buradan yürüdüğünü belirten İYİ Partililer, Asıl mesele HDPye oy veren Kürtlerden oy almak değil, AKPli Kürtlerden oy toplamasıdır. Kürtlere yönelik açıklama yaptı diye cumhurbaşkanı adayı mı olacağını zannediyor yorumunda bulundu.

Ana Sayfaya Git