Güzel'e yakalama çıktı

Dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Güzel hakkında "yakalama kararı" çıkarıldı

Haberler 25.03.2022 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Öldürülen PKKl teröristle fotoraflar basna yansyan ve TBMM tarafndan yasama dokunulmazl kaldrlan HDP Diyarbakr Milletvekili Semra Güzel hakknda yakalama karar çkarld.

Ankara Cumhuriyet Basavcl, hakkndaki soruturma kapsamnda ifade alnmak üzere çkarlan davetiyeye cevap vermeyen ve adresinde bulunamayan Güzel için harekete geçti.

Basavclk, silahl terör örgütüne üyelik suçlamasyla iki ayr dosyas bulunan üpheli Güzel hakknda sulh ceza hakimliinden yakalama karar çkarlmasn talep etti.

Talebi yerinde gören hakimlik, Güzel hakknda yakalama emri çkard.

TERÖRSTLE FOTORAFLARI BASINA YANSIMITI

Adyamanda 2017de terör örgütü PKKya yönelik hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin cep telefonu incelemesinde, HDP Milletvekili Güzel ile fotoraflarnn bulunduu ortaya çkmt.

Etkisiz hale getirilen terörist Volkan Borann, Güzel ile terör kampnda çekilmi fotoraflarnn basna yansmas üzerine Ankara Cumhuriyet Basavcl harekete geçmi ve fezleke hazrlanarak Adalet Bakanlna gönderilmiti.

TBMM Genel Kurulunda, Semra Güzel hakknda hazrlanan dokunulmazln kaldrlmasna ilikin iki rapor ele alnm, yaplan her iki oylamada dokunulmazln kaldrlmas kararlatrlmt.

Ana Sayfaya Git