HDP Anayasa Komisyonu görüşmelerine katılmayacak

HDP Anayasa Komisyonu görüşmelerine katılmayacağını açıklayarak "Anayasa’yı çiğneyen her gün, yargıya talimat veren, bu kadar ihlalde imzası olan bir blokla Anayasa yapılamaz" ifadelerini kullandı.

Haberler 19.01.2023 - 01:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Anayasa Komisyonu görüşmelerine katılmayacak

AK Parti ve MHPnin başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği teklifi için istediği ikinci randevuya HDPnin hazine yardımına geçici bloke konulması kararı ardından hayır yanıtı veren HDP, Anayasa Komisyonu görüşmelerine de katılmama kararı aldı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Anayasayı çiğneyen her gün, yargıya talimat veren, bu kadar ihlalde imzası olan bir blokla Anayasa yapılamaz dedi.

BU SEçİM KAMPANYASININ TARAFI OLMAYACAĞIZ

Komisyon görüşmelerine HDP olarak katılmama kararını aldıklarını söyleyen Beştaş, Bu seçim kampanyasının tarafı olmamaya karar verdik. Biz her türlü ayrımcılığın karşısındayız, temel hak ve özgürlüklerin temini için yeni bir demokratik anayasa yapmak gerektiğini yıllardır söylüyoruz bu konuda sayılı açıklamamız ve yazılı metinlerimiz mevcut diye konuştu.

Beştaş sözlerini şöyle sürdürdü:

Tabii ki başörtüsü ile kadınların giyimiyle ilgili bir sorunumuz yok. Bugüne kadar bir sorunumuz olmadı. Her türlü ayrımcılığın karşısındayız. Ama biz HDP olarak kılık ve kıyafetin kadın bedeni üzerinde sebep olduğu her türlü egemenlik biçiminin karşısındayız.

Ana Sayfaya Git