HDP Diyarbakır'da kongreye gidiyor

HDP Diyarbakır İl Örgütü Kongre Komisyonu, iki ay içerisinde olağanüstü kongreye gideceklerini açıklayarak, "Kongreye sahip çıkma ve direnişi yükseltme" çağrısı yaptı.

Haberler 07.09.2021 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr l Örgütü olaanüstü kongre karar ald. Partinin Kongre Komisyonu üyeleri, konuya ilikin parti binasnda açklama yapt.

KONGRE KARARI ALINDI

HDP l Ebakan Zeyyat Ceylan, göreve geldii günden bu yana hem partilerine hem de bölge halk üzerinde ciddi basklar uygulandn iddia etti. Örgütlü, politik ve ahlakl bir toplum yaratmak için var gücüyle çaltklarn öne süren Ceylan, yaanan tutuklama ve gözaltlar siyasi faaliyetlerine gerekçe gösterdi. Kongre kararn yeni sürece daha güçlü katlm için aldklarn ifade eden Ceylan, her koulda mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Kongre Komisyonu Sözcüleri Sedat Batur ve Nevriye çur, Kürtçe ve Türkçe hazrlanan açklamay okudu. Açklamann Türkçesini okuyan Sedat Batur, Örgütlü gücümüzle tecridi kracaz, demokrasiyi ina edeceiz iaryla kongreye gidecekleri aktard. Bask, zulüm ve iddetin arttna dikkati çeken Batur, Bu saldrlarn temelinde Kürtler bata olmak üzere halklar, emekçiler, kadnlar, gençler, çocuklar ve doa olduunu çok iyi biliyoruz. Bu saldrlarn hedefi demokrasi ve özgürlüü savunan milyonlardr. Yaad çok boyutlu siyasi krizin içerinden çkamayan bu iktidar bask ve zulüm politikalar ile kendi krizinin üstünü örtmeye çalmaktadr diye konutu.

YEN YAAMI NA ETMEK

Batur, konumasnn devamnda u çary yapt: Gün yakaladmz bu moral ve motivasyonu daha da büyüterek yeni yaam ina etme günüdür. Bu kapsamda iki ay içinde gerçekletireceimiz kongremizin hazrlk komisyonu çalmalarnn startn verdiini buradan tüm halklarmza duyuruyoruz. Tüm Amed halkn kongremize, partimize sahip çkarak direnii ve mücadeleyi yükseltmeye çaryoruz.

Ana Sayfaya Git