HDP seçimlere Yeşil ve Sol Parti ile giriyor

Anayasa Mahkemesi’ndeki kapatma davası devam eden HDP, seçimlere bileşeni olan Yeşil ve Sol Parti ile girecek. HDP’nin bu tutumunun yarın yapılacak MYK’de karara bağlanması bekleniyor.

Haberler 15.03.2023 - 01:03 Son Güncelleme : 15.03.2023 - 00:03

Anayasa Mahkemesinde hakkındaki kapatma davası devam eden ve sözlü savunma tarihi 11 Nisan olarak belirlenen Halkların Demokratik Partisi (HDP), kapatılma riskini almamaya ve seçimlere bileşeni olan Yeşil ve Sol Partiden girmeye karar verdi.

Pazar günü yapılan Parti Meclisi toplantısında Parti Meclisi üyelerinin büyük çoğunluğu partinin kapatılma riskini almaması yönünde görüş bildirdi. Parti Meclisi üyeleri bu konuda karar almak konusunda da HDP Merkez Yürütme Kuruluna tam yetki verdi.

HDP kaynaklarından edinilen bilgiye göre HDP, Yeşil ve Sol Parti ile seçime girecek. Bu yöndeki eğilimin yarın yapılacak MYKde karara bağlanması bekleniyor.

Yeşil ve Sol Parti amblem ve bayraklarıyla ilk kitlesel program 21 Martta gerçekleşecek Newroz kutlamaları olacak.

Ana Sayfaya Git