HDP: Şivan Perwer’in görüşleri kendisini bağlar

HDP'nin MKM ile birlikte düzenlediği "Sanatın Sesi" programına katılan Şivan Perwer'in Êzidîlerle ilgili açıklamalarına, partinin Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları yanıt verdi: "Görüşleri kendisini bağlar"...

Haberler 28.04.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Yardmcs Tülay Hatimoullar, partisinin stanbul l Örgütü ve MKM tarafndan gerçekletirilen Sanatn Sesi programna katlan sanatç ivan Perwerin zidlere yönelik sözleri ile ilgili açklama yapt. Halklar ve nançlar Komisyonundan Sorumlu E Genel Bakan Yardmcs Hatimoullar, Perwerin ifade ettii görülerin kendisini baladn ve özellikle zid toplumuna ilikin görüleri paylamadmz belirtmek isteriz dedi.

HDPNN VAN çEKNCES

Tülay Hatimoullar tarafndan yaplan açklamada u ifadeler yer ald: stanbul l Örgütümüz ile Mezopotamya Kültür Merkezinin (MKM) dün ortaklaa gerçekletirdii Deng Huner (Sanatn Sesi) programna sanatç ivan Perwer konuk edilmitir. Perwer, programda sanattan siyasete, Kürt tarihinden müzie kadar pek çok konuda görülerini paylamtr. Perwerin özellikle zidlere yönelik baz deerlendirmeleri, zid toplumunda rahatszla neden olmutur. Bu konudaki görüleri paylamadmz gibi, toplumun herhangi bir kesimini inciten söylemleri ahsi düüncesidir ve bu düüncelere katlmadmz belirtmek isteriz. HDP olarak insanlarn görü ve düüncelerini açklama hakkn savunuyoruz. Ancak ayn oranda, bu görülerin ve eletirilerin hakarete varacak düzeye ulamamas gerektiine inanyoruz. Bir kez daha ivan Perwerin l Örgütümüz tarafndan yaplan programda ifade ettii görülerin kendisini baladn ve özellikle zid toplumuna ilikin görüleri paylamadmz belirtmek isteriz.

Ana Sayfaya Git