HÜDA PAR: Çocuklarımızın dinlerini ve anadillerini öğrenmeleri önemlidir

21 Ocak'ta sona erecek "seçmeli dersler"in önemine değinen HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Şehzade Demir, "Çocuklarımızın fenni ilimlerin yanı sıra dinlerini ve anadillerini öğrenmeleri açısından bu tercihler önemlidir." dedi.

Haberler 11.01.2022 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Demir, partisi adna yapt Haftalk Gündem Deerlendirmesinde iç ve d gündeme dair önemli mesajlar verdi.

Demir, seçmeli derslerin tercihi, RTÜKün genel ahlak korumakta aciz kalmas, enflasyonla mücadele, 2021 Yl Trafik Kazalar Raporu, Kazakistanda iddet eylemleri ve ngilterede kinci Snf Vatandalk Yasas gibi konularda önemli açklamalarda bulundu. Demirin iç ve d gündeme dair deerlendirmesi öyle:

Seçmeli derslerin tercihi

2022-2023 Eitim-Öretim Ylnda ortaokul ve lise örencilerine yönelik seçmeli ders tercih takvimi 3 Ocakta balad. 21 Ocakta da sona erecektir. çocuklarmzn fenni ilimlerin yan sra dinlerini ve anadillerini örenmeleri açsndan bu tercihler önemlidir. Geleceimiz olan çocuklarmzn maddi ve manevi anlamda bütüncül bir eitim sistemi içerisinde yetitirilmesi gerekir. Akl, ruh ve beden birlikte eitilmelidir. Devlet, bu konuda gerekli olan insan kaynaklar, materyal ve rehberlik hizmetlerini temin etmeli, bu derslerle ilgili öretmen atamalarnda kontenjan artrmna gitmelidir. MEB, örencilerin bu dersleri tercih etmeleri için gerekli destei vermeli, velilerin endielerini giderecek ekilde rehberlik çalmalar yapmaldr. Okul yöneticileri de bahanelerin arkasna saklanarak tercihleri engellememeli ve tercih edilen dersleri hemen balatmaldr.

Veliler de gerekli hassasiyeti göstererek yeterli düzeyde bilgiye ulamal ve derslerin seçiminde aktif rol almaldr. Seçmeli derslerden Kuran- Kerim, Peygamberimizin hayat ve Temel Dini Bilgilerden herhangi ikisi; yaayan diller ksmndan da ana dillerine göre Kürtçe (Kurmançca), Zazaca veya Arapçann seçilmesini tavsiye ediyoruz. Türkçeye verilen önem ülkenin snrlar içinde konuulan Kürtçe, Arapça ve Zazaca gibi dillere de verilmeli ve bir kademeden sonra zorunlu hale getirilmelidir. Temel insan haklarnn güvence altna alnmas, birlik ve beraberliin tesisi için bu hususta hükümetin ataca admlar önemlidir.

RTÜK genel ahlak korumakta aciz kalyor

Toplumumuzun aile yapsna ve ahlaka uygun olmayan TV programlarna her gün yenileri eklenmektedir. Genel ahlka tamamen zt bu yaynlar toplumun kahir ekseriyetini rahatsz etmektedir. Bu tür yaynlar denetleme görevini üstlenmi olan RTÜKün caydrc önlemler almamas, bat meneli ve art niyetli yayn kurulularna cesaret vermekte ve deerlerimize uymayan bu tür programlarn artmasna sebep olmaktadr. Bat emperyalizminin maas olmu baz TV kanallar da RTÜKün oluturduu boluktan istifade ederek batnn hastalkl zihniyetini topluma yaymaya devam etmektedirler.

Yarma ad altnda toplumumuza sapk fikir ve anlaylarn empoze edilmeye çallmas, kullanlan maskeler ile bilinçaltna mesajlar verilmesi çocuklarmz ve geleceimiz için son derece tehlikelidir. Bat kültürü erdem ve ahlaktan yoksundur. Bizim deerlerimize ve kültürümüzün berraklna sava açan, pagan kültürüne ve satanizme özendiren bu programlar derhal yayndan kaldrlmadr. RTÜK, bir an önce genel ahlak ve kültürü koruyacak bir misyon ile yeniden yaplandrlmal ve bu duyarszlktan kurtarlmaldr.

Ana Sayfaya Git