HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Adana'da konuştu

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Memur, işçi emeklileri ve memurlar maaş artışıyla ilgili müjdeli haberin gelmesini bekliyorlar. Bizim emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zammın da gerçek enflasyonun, çarşı pazardaki enflasyonun altında kalmaması gerektiği yönünde düşüncemiz var." dedi.

Haberler 28.12.2021 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yapcolu, çukurova Gazeteciler Cemiyetinde düzenledii toplantda, iki günden bu yana Adanada farkl kesimlerle bir araya geldiklerini söyledi.

Vatandalarla görüerek kentin ve ülkenin sorunlarn tespit etmeye çaltklarn ifade eden Yapcolu, genel anlamda ülkenin her tarafnda olduu gibi Adanada da birinci öncelikli gündemin ekonomi olduunu belirtti.

Yapcolu, dövizdeki düüün halen fiyatlara yansmadn ve birçok kiinin bundan ikayetçi olduunu kaydetti.

Asgari ücrete yaplan zamma deinen Yapcolu, öyle devam etti:

O dönem yapm olduumuz açklamada, eer fiyat artlar durdurulmazsa, bu makul bir oranda açklanan zammn, çok ksa bir sürede eriyeceini dile getirmitik. Memur, içi emeklileri ve memurlar maa artyla ilgili müjdeli haberin gelmesini bekliyorlar. Bizim emekli ve memur maalarna yaplacak olan zammn da gerçek enflasyonun, çar pazardaki enflasyonun altnda kalmamas gerektii yönünde düüncemiz var. Özellikle de memur emeklileri ksmen içi emeklilerine göre daha iyi maa almalarna ramen, içilerin bazlarnn açlk snrnn yars orannda bir parayla geçinmeye çaltklar hususu göz önünde bulundurularak bu emeklilere seyyanen bir zam yaplmas gerektii yönünde bir görüümüz var.

SAHTE çK NEDENYLE YAANAN ÖLÜMLER

Yapcolu, sahte içki nedeniyle yaanan ölümlere ilikin de Her gün bu haberler televizyonlara yansmakta ve sahte içkiden ölenlerin says 100e yaklat. Halen hastanede tedavi gören vatandalarmz var. Sadece sahte içki öldürmüyor. Sahte içki belki hemen öldürüyor ama içkinin bandrollü olan da aslnda insan yava yava öldürüyor. nsann beden salna da akl salna da toplumsal salmza da ciddi zararlar veren içkiyle ilgili bir farkndalk olumaldr. Sadece sahte içkiye dikkat çekilmesi maalesef bu farkndala olumsuz anlamda bir etki etmektedir. Dünya Salk Örgütüne göre, alkollü içkiler nedeniyle her yl yaklak 2,5 milyon insan ölmektedir. Bunlar sahte içkiden ölen insanlar deildir. Alkol ve buna bal hastalklardan, rahatszlklardan bu kadar çok sayda insan ölmesine ramen sanki sadece içkinin sahtesinin öldürdüü eklinde bir alg oluturulmasn biz yanl bulduumuzu buradan ifade edelim. deerlendirmesinde bulundu.

YEMENDEK NSAN KRZ

Yemendeki insani krize de deinen Yapcolu, Birlemi Milletler (BM) Dünya Gda Program Yemende yardma muhtaç 8 milyon insana yaplan gda yardmn kst. Neredeyse Yemenin nüfusunun tamam yardma muhtaç haldeyken böyle bir kararn gelmesi oradaki insani krizi büyütecek bir gelimedir. Biz tekrar çarmz yapyoruz. Bata Yemen olmak üzere iç savala bouan bütün memleketlerde bu iç savan bir an önce sonlandrlmas için herkes elini tan altna koymal. Küresel bar tehdit eden çatmalarn bir an önce sonlandrlmas için ilgili kesimler, uluslararas kurulular bir an önce harekete geçmelidir. diye konutu.

Ana Sayfaya Git